miercuri, martie 31, 2010

Ceva simplu:"SALATA DE CARTOFI LA CUPTOR"

Curatam cartofi fierti,ouale si le taiem rondele.Ungem o tava cu unt,presaram cu pesmet si asezam alternand randurile,rondele de cartofi,ou,sunca.Batem ouale cu smantana,sare,piper si parmezan,turnam jumatate peste sunca,punem bucatele de unt si iar cartofi,ou,sunca si ou batut.Mai punem bucatele de unt si presaram cu pesmet.Bagam la cuptorul preincalzit la 180ºC pentru cca 20 minute sau pana s-a rumenit frumos la suprafata.Se servesc cu salata sau cu castraveti murati.
Pofta buna!!!
 

duminică, martie 28, 2010

"PREMIU SPECIAL"

JOCOK,a inventat acest premiu special pentru mine!!!
Este NEMAIPOMENIT!!!
Jocok iti multumesc din suflet!!!

"Iarasi premii minunate"

Vi le ofer cu mult drag!!!
Doresc tuturor o Duminica floriilor Superba!!!
 

joi, martie 25, 2010

"PREMIU SI O PROVOCARE DRAGUTA!"

Sarah,Micul si Doamna Elena.
Va multumesc ca sunteti prietenele mele!!!
Premiul a venit si cu o provocare draguta:Ce te face fericita?
Sunt multe lucruri care ma fac fericita,dar sa va spun cateva care sunt cele mai importante in momentul de fata:
Ca am o familie frumoasa!!!
Sot bun ca painea calda!
Copil cuminte(sa nu uitam ca e copil totusi)!
Ca suntem sanatosi!
Ca am prieteni,ca va am pe voi!
Cand ma aflu in natura!
Cand merg Acasa in Romania!
Cand cei dragi mie sunt fericiti!
Cand pot sa ajut pe cineva chiar si cu o vorba buna!
Cand iese ceva bun din mainile mele!
Iubesc si sunt fericita cand vad soarele,luna,stelele,florile si tot ce ma inconjoara!
Sunt Fericita ca EXIST!!!!
Ofer si eu la randul meu acest premiu si aceasta provocare lui: 
Soris_1972
dintimisoara (Ana Maria)
Jocok
Mariana
Just me
Angi
Boscodina
Eniko
Tasha
Daca am uitat pe cineva....imi cer scuze!!!
Va imbratisez pe toti,toate!!! 

miercuri, martie 24, 2010

"SARUTURI CU CIOCOLATA"

Rupem biscuiti(sfarmam)in bucati nu foarte mici,cca 2 cm/2 cm.Daca sunt foarte seci ai stropim cu putin lapte.Punem ouale intr-o tigaie mai mare,le batem putin,adaugam zaharul,untul,cacao-a si fierbem la foc mic 1 minut amestecand in continuu.In crema fierbinte turnam biscuiti si amestecam .Pe hartie de copt presaram zahar,cu ajutorul a doua linguri formam bilute din aluat si aliniem pe hartie.Lasam la temperatura camerei 5-6 ore ca sa se usuce.Decoram cu sos de ciocolata facuta din ciocolata topita cu frisca si zahar pe aburi.
Sa aveti pofta!!!
 

duminică, martie 21, 2010

"Premii"

Multumesc Mariana !!!Esti foarte draguta ca te-ai gandit la mine!!
Vreau sa-l ofer mai departe tuturor prietenelor,prietenilor mei cu o imbratisare!!!
Va rog din suflet sa-l luati!!! 
 
Si inca un premiu superb!!!Micul esti o scumpa,multumesc mult!!!!
Si aceasta minunata floare este pentru voi toti!!!!
Sa fiti iubiti,iubite!!!

joi, martie 18, 2010

"PASTE CU MAZARE BOABE SI SUNCA"

400 g paste,50 g unt,150 g sunca presata,250 g mazare boabe,o ceapa mica,un galbenus de ou,150 g smantana,parmezan,condimente dupa gust(piper,busuioc,nucsoara).Se fiebe mazarea(daca este din cutie nu mai necesita fierbere).Inainte de a incepe sa facem sosul punem si pastele la fiert in apa sarata.Se pune untul intr-o tigaie cu ceapa la calit putin,adaugam sunca si mazarea si condimentele mai adaugam si putina apa si lasam sa dea un clocot.Galbenusul il batem cu smantana si turnam peste mazare.Mai lasam la foc mic pana se ingroasa putin sosul(daca pare a fii putin sos se mai poate adauga smantana).Stoarcem pastele si turnam sosul peste ele.Servim imediat cu parmezan din abundenta!!!
Sa aveti pofta!!!
 

miercuri, martie 17, 2010

"TORT DIPLOMAT CU MASCARPONE SI FRUCTE"

Aseara mi-am zis:-Gata,trebuie sa fac si eu!!!Zis si facut!!!
 M-am apucat de treaba!
L-am facut cu mascarpone si a iesit o minunatie!!!!
Sa va spun cum:Blatul l-am facut dupa reteta Lissei(LISSA'S cakes)pentru ca iese un blat super pufos si bun!
5 oua,5 linguri de apa,10 linguri pline cu varf de faina,10 linguri pline cu varf de zahar.Se separa ouale,in albusuri punem apa si mixam pana se face ca bezeaua.Adaugam zaharul ,mixam,adaugam   cate un galbenus pe rand mixam si acestea.Adaugam cate o lingura de faina cernuta si amestecam incet cu o lingura de lemn de jos in sus pana inglobam toata faina.Se unge o tava (cu cercuri este ideal)cu unt se toarna compozitia si se pune la cuptorul preincalzit la 175ºC cca 25 minute.Timpul de coacere difera de la cuptor la cuptor deci este bine sa verificati blatul cu o scobitoare.Cand este gata se scoate di tava si se lasa la racit pe un gratar.
Crema:500 g branza mascarpone,500g frisca batuta,300 g fructe(eu am pus capsuni si afine)facute piure,20 g gelatina,zahar praf dupa gust,bucati de fructe(eu am pus capsuni,pere,mere,afine si piersici din compot).Se pune gelatina la hidratat in cca 50 g apa.Se bate frisca si  se pune la rece.Facem piure-ul de fructe si-l amestecam cu mascarponele.Gelatina se pune la topit pe baie de abur si se amesteca si ea cu crema.Adaugam si frisca din care lasam un sfert pentru decor.Amestecam totul bine,bine.Taiem blatul in doua,prima foaie o punem inapoi in tava in care am copt,insiropam blatul(eu am insiropat cu sirop facut din zahar praf topit in apa rece),turnam crema si punem al doilea blat.Insiropam si pe acesta,acoperim cu folie alimentara si lasam la rece cel putin 2 ore(eu l-am lasat de seara pana dimineata).Ornam cu frisca ramasa si fructe.
Deja stiti ca eu sunt negata la ornat,deci nu-i tare aspectuos dar e tare bun!!!!!
Sa aveti pofta!!!
 

marți, martie 16, 2010

"OREZ CU SOFRAN SI CHIFTELE"

400 g orez,1 morcov,o ceapa mica,telina,busuioc,rozmarin,ulei de masline,100 g vin alb,50 g unt,2 linguri parmezan,sofran.
Intr-o tigaie,se caleste ceapa,morcovul,telina,rozmarinul si busuiocul in ulei de masline.Punem orezul,turnam vinul si lasam sa se evapore.Fierbem la foc mic,adaugand apa calda pana se fierbe orezul.Cand este gata,luam de pe foc,adaugam sofranul,untul si parmezanul.Amestecam bine si turnam intr-o tava rotunda  de chec unsa in prealabil cu unt.Bagam la cuptor la 160ºC cca 20 minute.Intre timp facem chiftelele(aici nu mai pun reteta pentru ca o stie toata lumea).
Scoatem tava,rasturnam orezul intr-o farfurie si ornam cu chiftele!!!
Pofta buna!!!
 

Bine ati venit !!!