duminică, mai 30, 2010

"MUSCHI DE PORC CU MAMALIGA"


porc(sau de vita)taiata cuburi,
1 morcov,o ceapa,o coada de telina,
1 catel de usturoi,supa(facuta din apa cu delicat),ulei de masline,oregan,250 ml vin rosu.
Taiem ceapa solzisori,morcovul si telina in bucati nu tocmai mici.Punem toate legumele intr-un bol,punem carnea taiata cuburi,turnam vinul peste carne si lasam la marinat 12 ore.Dupa 12 ore,intr-o cratita cu ulei de masline,punem carnea(scoasa din vin si legume)si o calim bine pe toate partile,adaugam legumele,jumatatea din vinul de la marinat si lasam la foc mare pana se evapora tot vinul.Condimentam carnea dupa gust cu piper,sare si oregan.Turnam supa cam cat sa acopere carnea,si la foc mijlociu lasam la fiert pana carnea se fragezeste(avand grija insa sa sa nu scada sosul,deci mai turnam putina supa din cand in cand)!Noi am servit cu mamaliga si salata de rosi.
Pofta buna!!!
 

joi, mai 27, 2010

"QUICHE LORRAINE"

Eu am facut cu sparanghel si bacon,dar se poate face numai cu sparanghel sau numai cu bacon.200 g bacon,250 g sparanghel,150 g branza gruierre (bineinteles ca se poate face cu orice tip de cascaval),3 galbenusuri de ou si un ou intreg,300 g smantana densa(grasa)350 g aluat brisé,sare,piper,nucsoara.
Facem aluatul brisé:200 g faina,100 g unt rece,putina sare,70 ml apa foarte rece.
Se framanta faina cu untul taiat cuburi si putina sare pana devine ca o masa nisipoasa,unim apa incet incet(nu turnati toata apa dintr-o data pentru ca se poate sa nu trebuiasca toata cantitatea)si framantam bine(trebuie sa lucram repede aluatul sa nu se incalzeasca ingredientele).
Invartim aluatul in folie alimentara si bagam la frigider 30-40 minute.
Punem bacon-ul taiat cuburi la fiert 10 minute.Luam de pe foc,stoarcem apa si lasam la racit. Fierbem si sparanghelul(curat si cu partile atoase taiate).
Cand au trecut cele 40 minute,scoatem aluatul din frigider,intindem o foaie cat sa acopere o tava rotunda de 26 cm diametru.
Cu o furculita gaurim fundul aluatului,taiem surplusul,punem o foaie de hartie de copt in centrul tavii si acoperim cu boabe de fasole.
Bagam la cuptorul preincalzit la 190ºC pentru 15 minute,scoatem tava,eliminam hartia si boabele de fasole(boabele de fasole tin greutate pentru a nu se deforma fundul foi),ungem foaia cu albus de ou si rebagam in cuptor pentru 5 minute la 170ºC.
Intre timp pregatim umplutura:Batem galbenusurile si oul intreg cu smantana,sare,piper si nucsoara,razalim branza .
Scoatem tava din cuptor,punem bacon-ul,sparanghelul,turnam compozitia de ou si smantana,si deasupra punem branza razalita.
Nivelam si bagam pentru 15 minute in cuptor la 190º C.
Pofta buna!!!
 

Premi frumoase de la Gabriela si doamna Elena!!!

Multumesc mult dragele mele!!!
Sunteti dragute ca nu ma uitati!!!
Va imbratisez cu mult drag!!!

miercuri, mai 26, 2010

"BISCUITI DE MIGDALE"

Punem samburi de migdale intr-o tava si le prajim in cuptor la 180ºC cca 8 minute,pana primesc o culoare aurie.
Scoatem din tava si lasam la racit.
Cand sunt reci le macinam foarte fin impreuna cu 100 g zahar.
Trecem faina obtinuta din macinarea migdalelor intr-un bol,adaugam 80 g de faina(din cele 100 g),untul,scortisoarea,oul si coaja de lamaie.
Amestecam totul pana devine un aluat moale si fin.
Scoatem aluat,si pe masa infarinata cu restul de faina,intindem un sul de cca 4 cm diametru si taiem din el bucati nu foarte mari.
Modelam biscuiti ovali(ma rog..ai meu nu prea au fost ovali :-)) ),ai punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt,si-i presaram cu zaharul ramas.
Coacem biscuitii 20 de minute la 150ºC.Cand sunt gata,ai asezam pe un gratar la racit.
Sa nu va speriati ca sunt moi....peste nici o ora devin crocanti...si tare buni!!!
Acesti biscuiti se pot pastra mai mult timp in recipiente inchise ermetic si....sunt ideale langa cafeluta de dimineata!!!
Pofta buna!!!
 

marți, mai 25, 2010

"PREMII"

Multumesc fetelor!!!Sunteti dragute!!!
Vreau sa ofer aceste premi 
tuturor celor ce ma viziteaza si in special fanilor
MICHAEL JACKSON!!!!
Va pup fetelor si sa fiti iubite!!!

 P

luni, mai 24, 2010

"INVARTITA MOLDOVENEASCA CU NUCI"

Sa va spun cum am facut(cu mici modificari decat reteta originala):600 g faina,35 g drojdie,80 g unt topit(rece)200 ml lapte,150 g zahar,2 oua,50 g ulei,putina sare.
Pentru umplutura:300 g miez de nuca ,150 g zahar tos,100 g unt topit rece.
Pentru sirop:200 g zahar,un plic de zahar vanilat,coja rasa de lamaie(dupa gust).
Din faina,drojdia topita in putin lapte caldut,zahar,putina sare,unt,lapte si un ou,am facut un aluat pe care l-am framantat mult si cu forta.
In timp ce framantam imi puneam in palma putin ulei si am tot framantat pana am incorporat tot uleiul.
Am pus la cald aluatul acoperit cca 1 ora si jumatate,pana si-a dublat volumul.
Cand a fost gata am intins o foaie mare cu o grosime de 1 cm.
Am uns suprafata foi cu untul topit si am pus nuca (cam 250 g nuca macinata si 50 g sfarmata putin in mojar),peste care am pus zaharul.
Am rulat foaia,am pus-o intr-o tava rotunda unsa bine cu unt si i-am dat o forma de melc.
Am uns suprafata melcului cu ou,am presarat putin zahar si am asezat cativa samburi de nuca pe suprafata.
Am bagat invartita in cuptorul preincalzit la 210ºC pentru 10 minute apoi am dat la 180ºC si am continuat coacerea inca cca 40 minute.Am scos invartita din cuptor si am insiropat-o cu sirop facut din 200 g zahar ,zahar vanilat si coaja de lamaie.
A iesit foarte bun!!!
Pofta buna!!!
 

Bine ati venit !!!