joi, septembrie 30, 2010

"Tarta cu mascarpone si mere"


Pentru crema:300 g branza mascarpone,1 ou, 60 g zahar, 40 g migdale macinate, cateva picaturi de lichior  de orice tip.
Pentru invelis: 3 mere, scortisoara dupa gust, 3 linguri de zahar. 
Facem un aluat din faina,zahar si unt pe care o intindem cu mana intr-o tava de tarta de 22 cm diametru unsa in prealabil cu unt. 
Bagam la frigider pana preparam crema.
Intr-un bol,amestecam branza, zaharul, migdalele macinate,ou-l si lichiorul .
Turnam aceasta crema in tava,si pregatim invelisul. 
Curatam merele si le taiem cubulete apoi le amestecam cu scortisoara si zaharul.
Aranjam merele pe branza si bagam tava in cuptorul preincalzit la 180ºC pentru 40 minute.
Cand este gata presaram cu zahar praf.
Pofta buna!!!

 












luni, septembrie 27, 2010

Sandwich rapid "ton si maioneza".


Avem nevoie de coserva de ton in ulei de masline,maioneza,patrunjel verde taiat marunt,sare,rosii,salata verde si paine.
Se stoarce tonul de ulei,se marunteste,sareaza si se amesteca cu maioneza si patrunjelul.Se pune intre doua felii de paine,cu rosii taiate si frunze de salata verde....gata!
Pofta buna!!!

 




vineri, septembrie 24, 2010

"Prajitura cu prune"

Spalam prunele,le taiem in doua si scoatem samburele.
Intr-o tigaie,caramelam 50 g zahar (din cele 130 g ),adaugam prunele si le calim putin.
Intr-un bol,batem untul moale cu restul de zahar tos si vanilia pana devine spuma,adaugam pe rand cele doua oua si faina.
Intindem hartie de copt intr-o tava rotunda de 24 cm diametru si turnam in ea compozitia de unt, faina si ou.
Aranjam prunele caramelate frumos peste aluat  si presaram zaharul brun.
Coacem in cuptorul preincalzit la 180ºC circa 30 minute.
Cand este gata,cernem peste prajitura zahar praf.
Pofta buna!!!
 

joi, septembrie 23, 2010

"Piept de pui cu crema de sparanghel"

Curatam sparanghelul,eliminam partea din codita care este fibroasa si taiem varful.
Fierbem coditele si varfurile separat in apa cu sare(varfurile se fierb in 3-5 minute).
Coditele fierte de la sparanghel le trecem prin blender si varfurile le punem de o parte.
Taiem ceapa foarte marunt si o calim usor in 15 g unt.
Adaugam crema de sparanghel,vinul, putina apa si lasam la fiert 5 minute la foc moderat.
In acest timp prajim feliile de piept de pui in restul de unt circa 3-4 minute pe o parte,saram,piperam si tinem la cald.
Topim amidonul intr-o lingura de apa si smantana si turnam peste crema.Mai lasam sa dea un clocot,adaugam varfurile de sparanghel si patrunjel taiat marunt.
Pofta buna!!!
 

luni, septembrie 20, 2010

"My mother"

LA MULTI ANI MAMICA MEA DRAGA!!!

 

                           Iti multumesc pentru cea ce sunt!!!

duminică, septembrie 19, 2010

"Rulouri de vitel cu ciuperci si bacon"

1 kg de carne de vitel taiat felii nu foarte subtiri,100 g ciuperci uscate,4 boabe de piper, unt, o foaie de dafin,supa(sau apa).Pentru umplutura:50-100 g ciuperci uscate,o ceapa mica,50-100 g bacon,o lingura unt,sare.
Pregatim umplutura:punem ciupercile la inmuiat in apa calduta,cand sunt gata scoatem numai cele care le vom folosi la umplutura si le fierbem in apa cu sare.
Calim putin ceapa taiata in unt si amestecam cu ciupercile fierte si bacon-ul si acestea taiate marunt.Saram si piperam.
Intindem o felie de carne si punem peste,o parte din umplutura.Rulam si legam cu ata pentru alimente.
Topim untul si calim rulourile pe fiecare parte.
Cand sunt rumene le transferam intr-o tigaie mai mare,adaugam restul de ciuperci stoarse si taiate.Adaugam boabele de piper,foaia de dafin si supa(sa nu acopere supa carnea).
Acoperim si lasam sa fiarba la foc mic mai mult de o ora.
Pofta buna!!!
 

Bine ati venit !!!