luni, februarie 28, 2011

Tort mascarpone si fructe

Pentru blat:190 g faina , o lingurita  drojdie uscata , 100 g branza mascarpone , un varf de cutit de sare , 4 linguri de ulei , un galbenus de ou , 40 g zahar.
Pentru crema:500 g branza mascarpone , 2 oua , 100 g zahar , 1 plic de zahar vanilinat , 80 ml frisca lichida , 30 g gris , 2 lingurite faina de malai , o lingura zeama de lamaie.
Pentru suprafata tortului:500 g fructe proaspete,un plic de gelatina,un plic de zahar vanilinat , 200 ml suc sau zeama de compot de mere.
Amestecam faina cu drojdia,branza,sarea,uleiul,galbenusul de ou si zaharul,framantam un aluat omogen pe care il tinem la frigider o jumatate de ora.
Cu acest aluat imbracam o tava cu pereti detasabili de 20 cm diametru.
Separam ouale,batem galbenusurile cu zaharul si plicul de zahar vanilinat pana devine o crema,adaugam frisca,gris-ul,faina de malai, branza si sucul de lamaie.
Amestecam bine si adaugam  cu grija albusurile batute spuma.
Turnam crema peste foaie, nivelam si coacem 50 de minute in cuptorul preancalzit la 180ºC.
Dupa ce tortul s-a racit,aranjam fructele dupa bunul plac si preparam gelatina adaugand un plic de zahar vanilinat si hidratand-o cu suc de mere.
Turnam gelatina pe toata suprafata tortului si lasam la rece o ora.
                                            Pofta buna!!!














joi, februarie 24, 2011

Biscuiti de Dragobete

Pentru umplutura:gem de capsuni.
Pentru glazura:zahar praf , colorant alimentar rosu , putina apa.
Untul moale se mixeaza cu coaja rasa de lamaie si zaharul.
Cand zaharul este topit adaugam oul, apoi galbenusul  amestecand cu grija.
Adaugam sarea si la sfarsit faina cernuta impreuna cu drojdia.Amestecam cu mana pana formam un aluat omogen.
Invartim in folie alimentara si lasam 30 de minute la frigider.
Intindem din aluat o foaie groasa de 4 mm si formam biscuiti dupa bunul plac(eu am facut numai inimioare ....daca tot este ziua indragostitilor la Romani si nunta pasarilor).
Le-am bagat la cuptorul preincalzit la 170ºC pentru 15 minute,le-am lasat sa se raceasca apoi am umplut jumatate cu gem de capsuni si pe celelalte le-am dat cu glazura rosie si alba.
Glazura am facut-o din zahar praf,cateva picaturi de colorant alimentar rosu si cateva picaturi de apa rece.  
Reteta inspirata de pe un site italian....Giallozafferano.

Pofta buna si sa va IUBITI!!! 

 













marți, februarie 22, 2011

impletitura cu mac

 225 g faina , 1 lingurita de sare , 1 lingura si jumatate de zahar , 2 linguri lapte praf , 1 lingurita drojdie uscata , 175 ml apa calduta , 2 linguri ulei , 5 linguri de seminte de mac. 
Pentru suprafata: un galbenus de ou , 1 lingura lapte , 1 lingura zahar praf , seminte de mac.
Se cerne faina impreuna cu sarea,se adauga laptele praf,zaharul , drojdia,uleiul si apa calduta.
Se framanta un aluat omogen care se dezlipeste de pereti bolului.
Se adauga semintele de mac si se mai framanta pana se inglobeaza macul.
Se lasa la dospit la loc cald pana isi dubleaza volumul(circa o ora).
Cand aluatul este dospit,se mai framanta cateva minute,se imparte in trei parti egale si din fiecare se ruleaza un cilindru de circa 30 cm lungime.
Acesti cilindri se impletesc,se lipesc bine capetele si se aseaza pe o tava unsa cu ulei.Se lasa iar la dospit(sa-si dubleze iar volumul).
Se bate galbenusul cu lingura de lapte si zaharul praf si se unge toata suprafata impletituri.
Se presara cu mac si se baga in cuptorul preincalzit la 200ºC pentru 30-35 minute.
Cu un pahar de lapte este divin!!!
                                                   Pofta buna!!!














joi, februarie 17, 2011

Tort de bezea,branza si fructe


Pentru blat:140 g unt , 340 g zahar , 4 oua , 140 g faina , 3 lingurite rase  praf de copt , 70 g migdale macinate , bucati de migdale pentru ornat , coaja rasa de lamaie. 
Pentru crema: 300 g fructe(eu am folosit capsuni si zmeura), 200 frisca , 50 g zahar , 300 g branza mascarpone , o lingurita coaja rasa de lamaie. 
Se separa ouale.
Se bate  untul cu 140 g zahar,se adauga pe rand cate un galbenus apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt ,faina de migdale si coaja rasa de lamaie.
Se bat albusurile cu un praf de sare si 200 g zahar .
Aluatul de blat se imparte in doua tavi de circa 26 cm diametru tapetate cu hartie de copt,se niveleaza ,se toarna bezeaua (si aceasta impartita in doua).
Pe unul dintre blaturi presaram bucati de migdale si bagam in cuptorul preincalzit la 160ºC  pentru 25-30 minute.
Cand sunt gata,le scoatem pe un gratar si lasam la racit.
Branza o amestecam cu coaja de lamaie,fructele taiate si frisca batuta impreuna cu zaharul.
Turnam crema pe blatul fara migdale,nivelam si acoperim cu blatul pe care am presarat migdale.
Ornam cu fructe si lasam la frigider o jumatate de ora.
                                                  Pofta buna!!!









Bine ati venit !!!