joi, aprilie 28, 2011

Coronita cu ciocolata si fructe dezhidratate(capsuni,caise,afine,stafide)...

Am preferat un aluat normal ca si pentru cozonac....sunt deja obisnuita cu acest tip de aluat,stiu ca nu dau gres asa ca-l prefer(in reteta originala era aluat framantat cu unt....eu folosesc ulei)dar sa va spun......pentru aluat: 500 g faina , drojdie proaspata cat o nuca , 2 oua , 150 ml lapte caldut , coaja rasa de la o lamaie , putina sare , o lingura buna de zahar , ulei pentru framantat(circa 120 ml).Pentru umplutura: 350 g fructe dezhidratate (capsuni,caise,afine,stafide...), 150 g bobite de ciocolata , zahar brun , 100 g unt topit. Am topit drojdia in laptele caldut,intr-un vas mai mare am cernut faina,am adaugat restul ingredientelor(in afara de ulei),am turnat laptele cu drojdia si am framantat(20 minute) un aluat moale si omogen(in timpul framantari mi-am tot turnat cate putin ulei in palme).Cand aluatul s-a desprins de vas si de maini ,am acoperit vasul cu un prosop curat si l-am lasat la dospit pana si-a dublat volumul.Cand a  dospit am scos o bucata mare pe masa de lucru si am intins o foaie subtire(0,5 cm) pe care am uns-o cu unt topit,am presarat zahar brun , ciocolata si fructele taiate marunt.Am rulat aluatul.Cu un cutit bine ascutit am taiat din aluat felii groase de 1 cm pe care le-am asezat usor suprapuse pe o tava unsa cu ulei.Dupa ce am format coronita,am lasat iar la dospit 40 de minute timp in care am incalzit cuptorul.Inainte de coacere am uns suprafata cu galbenus de ou batut.Am copt la 180ºC pentru 45-50 minute.
                                              Pofta buna!!!










duminică, aprilie 24, 2011

Hristos a Inviat!!!

                    Sa aveti un Paste cu lumina si mantuire!!!
                                   Sarbatori frumoase!!!


miercuri, aprilie 13, 2011

Tarta cu crema de patiserie si mar

Cum mi-a ramas aluat din tarta precedenta (reteta o gasiti aici) ,si imi era tare mila sa o arunc,am hotarit sa fac o tarta cu crema si mere....a iesit ceva grozav.
Am intins foaia intr-o tava unsa ,am pus peste foaie crema de patiserie (reteta aici) ,mere pe care le-am curatat,taiat felii,presarat cu zahar si suc de lamaie si le-am lasat 10 minute la macerat. 
Am ornat cu fasii de aluat si zahar.
Am bagat la cuptorul preincalzit la 200ºC pentru 50 de minute.
La sfarsit pe suprafata tartei am mai cernut zahar praf.
                                               Pofta buna!!!











duminică, aprilie 10, 2011

Tarta cu branza ricotta si afine

300 g faina , 500 g branza ricotta , 175 g zahar , 4 oua , o lingurita de drojdie uscata , 6 linguri ulei , coaja rasa de la o lamaie , 50 g gris , 300 g afine , putina sare , unt pentru tava.
Facem un aluat din 150 g branza ,75 g zahar ,uleiul ,2 oua ,sarea si faina cernuta impreuna cu drojdia.
Separam galbenusurile de albusuri de la cele doua oua ramase,batem galbenusurile cu zaharul ramas ,adaugam coaja de lamaie si branza pe care am amestecat-o cu grisul.
Batem albusurile bezea si le adaugam si pe acestea la crema.
Incalzim cuptorul la 200ºC.
Intindem aluatul intr-o foaie subtirica,ungem tava cu unt si asezam foaia in tava.
Turnam crema peste foaie,spalam afinele si le asezam peste crema de branza.
Bagam la cuptorul cald si lasam la copt 40 minute.
                                                   Pofta buna!!!












Bine ati venit !!!