miercuri, iunie 29, 2011

Tort cu piersici,iaurt si frisca

100 g biscuiti amaretti , 100 g biscuiti simpli (daca nu aveti amaretti se pot folosi doar biscuiti simpli) , 150 g unt 2 linguri zahar brun. Pentru crema: 500 g iaurt de piersici , 200 ml frisca , 6 g gelatina in foi , 4 linguri lapte ,bucati de piersici (facultativ) , zahar praf dupa gust. 
Pentru ornament: piersici , 200 ml apa , 8 g gelatina , 3-4 linguri zahar , 3 linguri gem de piersici. 
Se dau biscuitii printr-un robot de bucatarie impreuna cu zaharul,se adauga untul topit caldut, se amesteca si se toarna intr-o forma de tort rotunda cu pereti detasabili ,se preseaza dandu-i forma de foaie.
Se pune tava in frigider pana se pregateste crema.
Foile de gelatina se pun la hidratat in apa 10 minute,intr-o tigaie se pun cele 4 linguri de lapte la incalzit, cand incepe sa fiarba se ia de pe foc si se adauga gelatina stoarsa.
Se amesteca pana se topeste gelatina si se lasa la racit putin.
Se bate frisca rece,se adauga zahar dupa gust,iaurtul ,bucatile de fructe si laptele cu gelatina care-i deja caldut.
Se scoate tava de la frigider si se toarna crema. lasam la frigider cel putin 2 ore(pana crema se solidifica). 
Pentru ornament, punem gelatina la hidratat in 200 ml apa,spalam piersicile,le taiem in patru,scoatem samburele si feliem in felii subtiri.
Turnam gelatina hidratata intr-o tigaie impreuna cu gemul si zaharul si punem la fiert,amestecand continuu.
Cand incepe sa fiarba,luam de pe foc,strecuram si lasam la racit.
Scoatem tortul de la frigider,aranjam piersicile in mod uniform si turnam peste fructe gelatina calduta. 
Lasam din nou la frigider cel putin 2 ore.
                                                   Pofta buna!!!
 











joi, iunie 23, 2011

Turtite cu mar,bucati de ciocolata si sos...tot de ciocolata!!!

Azi am facut un fel de clatite americane...turtite cu mar si ciocolata.
Foarte gustoase turtele........si cu sos de ciocolata....mmmm.
Dar sa va spun:
225 g faina , 1 lingurita si jumatate drojdie uscata , 4 linguri zahar , 1 ou , 15 g unt topit , 300 ml lapte , 1 mar , 50 g fulgi de ciocolata , sos de ciocolata. 
Cernem faina intr-un bol  adaugam drojdia si zaharul.
Adaugam oul,untul topit  si amestecam cu un tel adaugand incet,incet laptele  amestecand continuu pana ajungem la o consistenta mai densa putin ca al clatitelor.
Marul curatat si fara samburi se da pe razatoarea mare si adaugam la aluat.Adaugam si ciocolata si amestecam bine.Intr-o tigaie cu foarte putin ulei frigem turtele doua cate doua la foc mediu pe ambele parti si le pastram la cald.
Sosul de ciocolata se prepara la ochi,din cacao,zahar dupa gust si putina apa in fierbere.
Se amesteca bine pana se topeste zaharul si se serveste cu turtite calde.                                    Pofta buna!!!









marți, iunie 21, 2011

Muschi de porc cu ciuperci champignon si garnitura de piure de cartofi

 800 g muschi de porc(sau vita) , 2 morcovi , o codita de telina , o ceapa mare , o lingura faina alba , 5 linguri ulei de masline , 100 ml vin rosu , supa.
Pentru ciuperci: 300-400 g ciuperci champignon , 1 sau 2 catei de usturoi , 2 linguri de ulei , patrunjel. 
Se taie muschiul de porc in bucati mai mici.
Se curata si taie in cuburi legumele, se calesc in 5 linguri de ulei de masline.
Cand sunt calite,adaugam carnea si o calim si pe acesta circa 5 minute sa fie prinse bine pe fiecare parte.
Se adauga faina cernuta direct peste carne,se lasa cateva minute la foc mediu amestecand incontinu.
Se adauga vinul si se continua fierberea circa 40 de minute la foc mediu.
Cand este necesar se adauga supa.
Intre timp se fac ciupercile.
Se pune in doua linguri de ulei usturoiul pisat,se caleste putin,se adauga ciupercile spalate si taiate felii si se fierb la foc mare citeva minute.
Cand carnea este gata adaugam ciupercile ,saram daca mai este nevoie,piperam si condimentam putin dupa gust.
Se poate  acompania cu piure de cartofi sau cu mamaliga.
                                               Pofta buna!!!












marți, iunie 14, 2011

Tarta cu mascarpone si mere

Azi am preparat o tarta (adica au iesit doua pana la urma...dar au disparut ca prin minune)foarte rapida si foarte gustoasa....merita incercata! 
Pentru blat :200 g faina , 60 g zahar praf , 140 g unt moale.
Pentru crema:500 g branza mascarpone , 1 ou intreg , 100 g zahar , 40 g migdale macinate(merg si nuci) , o lingurita de lichior , 2 mere , 2 lingurite de scortisoare , 3 linguri zahar.
Se amesteca bine untul moale cu faina si cu zaharul praf pana iese un aluat moale.
Se unge o tava rotunda de maxim 22 cm diametru (va recomand tavile de silicon pentru ca alfel nu reusiti sa scoateti prajiturica din tava...asa cum nici eu nu am reusit,de aceeia nu am poza cu o felie:-) ),cu unt si se intinde aluatul in tava cu mainile (mie mi s-a parut ca iese foaia cam groasa si atunci am impartit aluatul  si bineinteles si branza in doua si am facut doua tarte) .
Se pune tava la frigider pana pregatim crema.
Se amesteca branza mascarpone cu zaharul,oul,lichiorul si faina de migdale,se curata merele si se taie cubulete mici pe care  se  amesteca cu zaharul si scortisoara.
Se scoate tava de la frigider, se toarna crema peste foaie si peste crema se aseaza merele.
Pe a doua tava in loc de mere am pus fructe de padure ce le aveam in congelator...le-am decongelat,amestecat cu zahar dupa gust si le-am presarat pe branza.
Se coc tartele la cuptorul preincalzit la 180ºC pentru 40 minute.
Au iesit doua minunatii de tarte!!!
                                            Pofta buna!!!











duminică, iunie 12, 2011

Chec "Zebra"

150 g unt moale , 300 g faina , 140 g amidon de cartofi , 30 g cacao , 80-120 ml lapte , 6 oua medii , 220 g zahar , 1 plic drojdie uscata , 1 plic zahar vanilinat.
Se mixeaza untul moale cu zaharul, se adauga rand pe rand ouale la temperatura camerei. 
Se adauga faina si 100 g amidon de cartofi.
Se amesteca cu o lingura de lemn si se adauga si drojdia cernuta impreuna cu zaharul vanilinat.
Adaugam putin lapte tot amestecand pana ajungem la o consistenta medie(daca ridicam lingura aluatul cade greoi de pe lingura).
Se imparte aluatul in doua parti egale.In primul aluat de adauga cacao-a si in celalalt cei 40 g de amidon de cartofi.
Se amesteca si daca unul dintre aluate (deobicei cel cu cacao)necesita lapte se adauga putin pana ajunge la consistenta celuilalt aluat.
Ungem o tava cu peretii detasabili cu unt,presaram cu faina si incepem aranjatul aluatului.
Se pun doua linguri de aluat alb in centrul tavii,peste acest aluat se pun doua linguri de aluat cu cacao si tot asa pana terminam ingredientele avand insa grija sa nu miscam tava si sa nu amestecam aluatele .
Se coace 50-60 de minute in cuptorul preincalzit la 180ºC.Cand checul este gata(putem verifica cu o scobitoare)se scoate pe un grill si se lasa la racit.Inainte de a fii servit se presara cu zahar praf.                                              Pofta buna!!! 











Bine ati venit !!!