miercuri, noiembrie 23, 2011

9 ani.....

                                           La multi ani Nicoló !!!
                                 Dumnezeu sa fie cu tine mereu !!!

luni, noiembrie 21, 2011

Chec cu ciocolata si fructe dezhidratate

 Pentru chec :
175 g unt moale , 175 g zahar , jumatate lingurita esenta de vanilie , 3 oua , 225 g faina , o lingura drojdie uscata , 50 g ciocolata neagra topita , 50 g ciocolata alba topita.
Pentru triunghiurile de ciocolata :
25 g ciocolata neagra topita , 25 g ciocolata alba topita , cate o lingura de lapte , 125 g fructe dezhidratate(eu am avut cirese si afine). 
Pentru sirop si decor : 
125 g zahar , 6 linguri apa , 2 lingurite de lichior (eu am folosit brandy) , 150 g frisca.
Facem triunghiurile de ciocolata :
Topim ciocolata alba si apoi cea neagra cu cate o lingura de lapte , turnam pe o foaie de copt si cu un betisor unim cele doua culori.
Lasam la rece sa se intareasca ciocolata.
Cand este rece , taiem triunghiuri (sau se poate taia in orice alta forma)cu care o sa ornam checul.
Facem checul : 
Mixam untul moale cu zaharul,adaugam esenta de vanilie, cate un ou pe rand,cernem faina impreuna cu drojdia , amestecam cu grija si la sfarsit si fructele dezhidratate.
Impartim acest aluat in doua , in una din parti adaugam ciocolata alba topita iar in cealalta parte ciocolata neagra.
Int-o forma rotunda,unsa cu unt se toarna pe rand cele doua aluaturi si cu un bat se unesc putin culorile. 
Se coace in cuptorul preincalzit la 190ºC pentru circa 30 de minute.
Se lasa in tava cateva minute apoi se rastoarna pe o farfurie.
Se pregateste siropul:
Se pune la foc mic apa impreuna cu zaharul si cand da primul clocot se ia de pe foc si adauga lichiorul.
Se lasa putin la racit si apoi se insiropeaza checul.
Se bate frisca indulcita dupa gust. 
Checul rece se orneaza cu frisca si  triunghiuri de ciocolata.
                                                Pofta buna!!!










vineri, noiembrie 18, 2011

Eclere

Pentru 10-12 bucati :
150 g apa , 60 g unt taiat cuburi , 90 g faina cernuta , 2 oua. 
Pentru crema reteta o gasiti aici  .
Pentru sosul de ciocolata :
25 g unt , o lingura de lapte , o lingura cacao,100 g zahar praf si daca vreti si putina ciocolata alba topita separat.
Se pune intr-o tigaie apa cu untul la foc mic. 
Cand untul s-a topit  si incepe sa fiarba, se ia de pe foc si se toarna toata faina deodata si se amesteca energic cu un tel pana  se dezlipeste de pereti vasului si devine o minge de aluat. 
Cand se raceste un pic adaugam cate un ou si amestecam bine. 
Se pune aluat intr-un sac a poche cu varf lat (de cel putin 1,5 cm) si se formeaza cilindri lungi de circa 7 cm pe o tava dreapta,unsa si stropita cu apa. 
Se coc eclerele in cuptorul preincalzit la 200ºC pentru 35-40 minute.
Cand sunt gata,se scot pe un grill, se taie in doua si se lasa la racit.
Se umple cu crema fiecare ecler si  se  pregateste sosul de ciocolata.
Se topeste untul cu laptele pe foc mic,se ia de pe foc se adauga cacao-a si zaharul si se amesteca.
Se toarna ciocolata peste eclere (daca vreti puteti topi si putina ciocolata alba si puteti decora in doua culori ) si  gata !!!
Se tin la frigider pana in momentul serviri !!!
                                              Pofta buna!!!












luni, noiembrie 14, 2011

Tort cu mascarpone , ciocolata alba si zmeura

 Mi-a venit sa fac un tort festiv......o adevarata bomba de calorii dar o bunatate !!! 
Pentru blat am folosit :180 g biscuiti simpli macinati , o lingura de zahar brun si 100 g ciocolata alba topita. 
Pentru prima crema :
500 g branza mascarpone , 1 iaurt simplu , zahar praf dupa gust , 7 g gelatina ,250 g zmeura.
Pentru a doua crema :
300 ml lapte condensat , 200 g ciocolata alba , 300 ml frisca , o lingurita de esenta de vanilie , 4 foi de gelatina , 30 g lichior(eu am folosit cherry ). 
Biscuiti macinati se amesteca cu ciocolata topita in cateva linguri de lapte si cu zaharul brun.
Se intinde pe fundul unei tavi cu pereti dezmontabili si se pune la frigider.
Se pregateste prima crema .
Intr-un pahar cu aproximativ 100 ml apa rece se hidrateaza gelatina.
Intr-un vas se pune branza , iaurtul , zaharul praf si  zmeura intreaga ,se amesteca bine. 
Se fluidifica gelatina in cuptorul cu microunde cateva secunde (atentie...nu trebuie sa dea in clocot) si se toarna peste crema.
Se amesteca bine,se scoate tava de la frigider si se toarna crema peste foaie.
Lasam la frigider circa 2 ore(crema trebuie sa fie inchegata bine).
In ultima jumatate de ora pregatim a doua crema. 
Se pun foile de gelatina in apa rece la hidratat , laptele condensat se toarna intr-o tigaie si se pune la incalzit la foc mic.
Cand este cald se ia de pe foc ,se adauga ciocolata rupta in bucati si se amesteca pana se topeste ciocolata . 
Pana aceasta crema se raceste batem frisca. 
Stoarcem gelatina si o topim in cuptorul cu microunde impreuna cu lichiorul.
Cand crema s-a racit ,adaugam gelatina si esenta de vanilie. 
Amestecam bine si adaugam si frisca. 
Scoatem tava din frigider , turnam si a doua crema si lasam iar la frigider cateva ore. 
In momentul serviri se scoate cercul de la tava se orneaza si se serveste !
                                             Pofta buna!!!

















vineri, noiembrie 11, 2011

Tort cu pere si scortisoara

Ma gandeam sa nu  postez acest tort...nu ma incanta pozele dar succesul mare pe care la avut mi-a schimbat ideea.
Fiul meu i-a dat nota 20 si a mancat fara oprire.....deci chiar daca nu arata asa de bine,merita incercat! 
4 pere , 220 g faina , 110 g zahar brun , 100 miere multiflora , 1 ou , 150 ml lapte , 100 g unt ,  o lingurita de bicarbonat de sodiu , o lingurita de scortisoara , zeama de lamaie. Topim untul impreuna cu mierea la foc mic.
Intr-un bol batem oul cu bicarbonatul si laptele.
Cernem faina impreuna cu scortisoara .
Unim untul topit cu miera la compozitia de ou si lapte si apoi incet incet adaugam si faina cu scortisoara.
Adaugam zaharul brun si o para curatata si taiata felii subtiri.
Amestecam bine totul . 
Curatam restul perelor , le taiem in patru , le scoatem casuta cu samburi si le stropim cu sucul de lamaie ca sa nu se oxideze. 
Tapetam o tava cu hartie de copt umezita cu apa rece  si stoarsa bine.
Ungem hartia cu unt si o presaram cu zahar brun.
Asezam jumatatile de pere in forma de raze cu burta in sus in tava si turnam aluatul peste ele. 
Coacem in cuptorul preincalzit la 180ºC pentru circa 50 de minute. 
                                             Pofta buna!!!












Bine ati venit !!!