5 galbenusuri,1 lingura faina,150g zahar,500ml lapte,1 baton de vanilie sau un plic de zahar vanilat,25g unt.Punem laptele cu batonul de vanilie taiat pe lungime la incalzit,galbenusurile le batem cu zaharul apoi adaugam faina si batem pana devine ca o crema groasa si fara totolozi.Cand laptele este fierbinte,scoatem batonul de vanilie si amestecand in continuu turnam crema de galbenusuri .Focul trebuie sa fie la minim si absolut nu trebuie sa fiarba crema pentru ca se taie.Continuam sa amestecam sa nu se lipeasca de fund,pana crema incepe sa se ingroase(cca 10-15 minute).Cand este gata,luam de pe foc si punem untul amestecand pana untul se topeste.Lasam la racit amestecand din cand in cand ca sa nu se formeze o pielicica pe suprafata cremei.Aceasta crema se poate utiliza pentru orice fel de prajitura,tort,crostate.Este un deliciu!!!









La migliore delle creme!!!
RăspundețiȘtergereBaci baci Elisa
Voi incerca si eu reteta aceasta...Asa cum ai prezentat-o tu nu pare foarte greu de realizat!
RăspundețiȘtergereO seara frumoasa,
Irina
Si,anche io dico questo!!!Grazie della visita!Baci!
RăspundețiȘtergereIrina,este foarte simplu de facut si te asigur ca este delicioasa!!!Merçi de vizita!
RăspundețiȘtergereaspettami che arrivo con il cucchiaino!!
RăspundețiȘtergereVieni,vieni che apro la porta!!!
RăspundețiȘtergereDolce e profumata questa crema, bravissima!
RăspundețiȘtergereMatteo grazie dell complimento...non lo merito pero e molto gradito da un bravissimo cuoco come te!!!Ciao!
RăspundețiȘtergereCiao Judy,
RăspundețiȘtergereTe dai acuma pe tot mai finute Treburi.. Rusine sä-ti fie:-)))))
Icearcä sä umpli cu Crema asta Gogosi......
Si klar de Torte si Präjituri nu mai vorbim.
Cu drag Jacob
Da Jacob...rusine sa-mi fie!!!!Hai nu te supara.....si ca sa-ti treaca te invit la crema!!!!Ciao!
RăspundețiȘtergereVezi cä deja sint pe Drum:-))))
RăspundețiȘtergerema-m urcat extra pe Bicicleta aia rapidä:-))))))
Te astept!!!!Cu ce preferi crema???Bigne,tarta,????
RăspundețiȘtergere