luni, aprilie 19, 2010

"MOUSSE DE CIOCOLATA ALBA"

Separam galbenusurile de albusuri.Batem albusurile si frisca.Topim ciocolata alba pe abur amestecand mereu.Batem galbenusurile cu zaharul si amestecam cu ciocolata topita(atentie! ciocolata sa nu fie foarte fierbinte ca taie galbenusul).Adaugam cu grija prima data frisca si pe urma albusurile.
Bagam la rece cca 12 ore.Dupa cateva ore verificam....daca ciocolata nu este prinsa bine atunci avem nevoie de gelatina(dozajul depinde de textura mousse-lui)hidratata si topita pe abur.Se orneaza cu sos de ciocolata neagra(eu am cumparat sosul).Poze nu am facut numai la ciocolata rupta si galbenusuri(am uitat sa fac mai multe)asa ca nu avea rost sa pun numai cu inceputul.
Este o bunatate!!!
Va recomand sa o faceti!!!
Pofta buna!!!
 

34 de comentarii:

  1. ce fain ti-a iesit.de cand ma chinui sa fac un tort cu mousse de ciocolata dar de fiecare data iesi diplomat :D.promit sa incerc moussul tau la un tortulet .pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Minunat! ca tot ce faci tu de altfel! pupicei si o zi implinitoare!

    RăspundețiȘtergere
  3. buon inizio di settimana Judy il tuo dessert davvero invitante...baci!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce bun tra sa fie!!!Felicitari arata foarte apetisant!Iti doresc o saptamina frumoasa!xxx

    RăspundețiȘtergere
  5. Stau sa ma gandesc nu cumva ai terminat la...Cofetari/bucatari???;)
    Sut super toate preparatele tale!

    RăspundețiȘtergere
  6. Sarah,multumesc!Sa stii ca merita facut!Eu am pus si in congelator si acum dupa pranz Nicoló a mancat in forma de inghetata!O bunatate!!!Te pup si eu!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Bianka,valoban nagyon guszta!!!Es majdnem semmi munka!!!Szia!

    RăspundețiȘtergere
  8. Tasha,ma magulesti cu vorbele tale!!!I-ti multumesc di suflet!!Te imbratisez!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Scarlett,grazie mille!!Buona settimana anche a te!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Carmen,multumesc mult!!!Sa ai si tu o saptamana superba!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Angi draga, nu,nu am terminat nimic de gen(daca-ti spun ca la inceputul mariajului numai saracu sot stie ce manca...odata era prea sarat,odata nu era sare,si manca mai mult cartofi pai cu cremvusti:))), si sunt departe de cea ce fac altele!! I-ti multumesc din suflet pentru complimente!!!Te pup!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Super fain arata si sunt sigura ca e si minunata la gust.
    Te pup cu drag si-ti doresc o dupa amiaza placuta.

    RăspundețiȘtergere
  13. Micutule(sper ca nu te superi ca te alint asa),multumesc mult!!!O dupa masa superba iti doresc si eu!!!Pupici!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Arata excelent mousseul, felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  15. Bine ai venit Liana!!!Multumesc de felicitari!!!

    RăspundețiȘtergere
  16. Arata super si sa nu mai vorbim ...delicios !!!
    ciao!

    RăspundețiȘtergere
  17. Multumesc,Nicoleta....pentru vizita si pentru comentariu!!!Ganduri bune!!!

    RăspundețiȘtergere
  18. ce nebunii faci tu pe aici,cand nu te vede nimeni !esti indemanateca !gyonoru kislany ! asa s-o scrie?
    te asteapta 2 premii la mine pe blog daca iti face placere sa treci si sa le primesti.sunt din tot sufletul !

    RăspundețiȘtergere
  19. yammy yam ! ca si cei mici , eu sunt tare pofticioasa ! super arata !!

    RăspundețiȘtergere
  20. Hahaha Pansy....chiar nu m-a vazut nimeni cand l-am facut(barbati mei erau la pescuit)!!!Köszönöm gyönyörü kislàny!!Am fost si am luat superbele premii,maine le postez ok?Noapte buna si-ti multumesc mult!!!

    RăspundețiȘtergere
  21. Merçi,Soris draga!Te poftesc oricand!!!Iti doresc o seara frumoasa!!!

    RăspundețiȘtergere
  22. Arata demential... sub forma de inghetata trebuie sa fie super. Brava!! Nu o sa mai pot dormi la noapte de pofta :P:P:P

    RăspundețiȘtergere
  23. Da,am gustat si sub forma de inghetata,am impartit mousse-ul in doua,si am bagat o parte in congelator!!!A iesit ceva fantastic!!!Multumesc Olgutza!!!Noapte buna!!!

    RăspundețiȘtergere
  24. très gourmande et très tentante cette mousse au chocolat, j'adore
    et bravo pour la présentation
    bonne soirée

    RăspundețiȘtergere
  25. De acord cu celelalte comentarii, intradevar, arata a "profi"!!!
    Cea ce remarc insa e ca, nimeni nu comenteaza muzica pe care o alegi foarte "selectiv". Eu te laud pentru asta: felicitari !!!
    Te pup cu drag, si te-nbratisez la fel.....
    Judith am "revenit" doar pe jumatate, mai am ceva probleme, pe care sper sa le rezolv in cursul saptamani!!

    RăspundețiȘtergere
  26. DACA ZICI CA MERGE SI CA INGHETATA...SIGUR INCERC!

    RăspundețiȘtergere
  27. Fimère,merçi pour les belles paroles!Vous etes très gentil!Bonne journée!

    RăspundețiȘtergere
  28. Jocok,bine ai revenit(chiar si daca numai pe jumatate,eu ma bucur)!!!
    Multumesc de complimente...tu esti dragut ca intodeauna!
    Sa ai o zi buna si...te astept sa revii in totalitate!!!

    RăspundețiȘtergere
  29. Geta...cu toata increderea!!Este super buna in forma de inghetata!!!
    Sa ai o zi buna!!!

    RăspundețiȘtergere
  30. Eu nu le am cu ciocolata,asta ar place baiatului meu care este avid dupa tot ce contine ciocolata!In schimb imi place tare mult cum ai decorat farfuriea,imi place mult!
    Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  31. sto svenendo davanti al pc..troppo golosa!!

    RăspundețiȘtergere
  32. Janet,bine ai venit!!!Nici eu nu sunt fan ciocolata dar barbati mei se"topesc"!Multumesc mult pentru vizita si vorbele frumoase!!!Sa ai o zi superba!!!

    RăspundețiȘtergere
  33. Federica,grazie!!Sei trobo buona con me!!!Ti auguro una bellissima giornata!!!

    RăspundețiȘtergere