Eu am facut cu sparanghel si bacon,dar se poate face numai cu sparanghel sau numai cu bacon.200 g bacon,250 g sparanghel,150 g branza gruierre (bineinteles ca se poate face cu orice tip de cascaval),3 galbenusuri de ou si un ou intreg,300 g smantana densa(grasa)350 g aluat brisé,sare,piper,nucsoara.
Facem aluatul brisé:200 g faina,100 g unt rece,putina sare,70 ml apa foarte rece.
Se framanta faina cu untul taiat cuburi si putina sare pana devine ca o masa nisipoasa,unim apa incet incet(nu turnati toata apa dintr-o data pentru ca se poate sa nu trebuiasca toata cantitatea)si framantam bine(trebuie sa lucram repede aluatul sa nu se incalzeasca ingredientele).
Invartim aluatul in folie alimentara si bagam la frigider 30-40 minute.
Punem bacon-ul taiat cuburi la fiert 10 minute.Luam de pe foc,stoarcem apa si lasam la racit. Fierbem si sparanghelul(curat si cu partile atoase taiate).
Cand au trecut cele 40 minute,scoatem aluatul din frigider,intindem o foaie cat sa acopere o tava rotunda de 26 cm diametru.
Cu o furculita gaurim fundul aluatului,taiem surplusul,punem o foaie de hartie de copt in centrul tavii si acoperim cu boabe de fasole.
Bagam la cuptorul preincalzit la 190ºC pentru 15 minute,scoatem tava,eliminam hartia si boabele de fasole(boabele de fasole tin greutate pentru a nu se deforma fundul foi),ungem foaia cu albus de ou si rebagam in cuptor pentru 5 minute la 170ºC.
Intre timp pregatim umplutura:Batem galbenusurile si oul intreg cu smantana,sare,piper si nucsoara,razalim branza .
Scoatem tava din cuptor,punem bacon-ul,sparanghelul,turnam compozitia de ou si smantana,si deasupra punem branza razalita.
Nivelam si bagam pentru 15 minute in cuptor la 190º C.
Pofta buna!!!
E' una quiche meravigliosaaaa!!!! Mi viene l'acquolina in bocca solo a guardarla!!! Bellissime le immagini. Baci tesoro e felice serata
RăspundețiȘtergerehmmmm ce bunatate trebuie sa fie !
RăspundețiȘtergerete puszy draga mea !
questa è una quiche da svenimento totale!! bravissima!
RăspundețiȘtergereque buena pinta que tiene eso por favor
RăspundețiȘtergereLady,grazie mille!!!Ti auguro buona notte!!!Un abbraccio!!
RăspundețiȘtergereSoris,multumesc!Si eu te pup!!!Sa ai o seara frumoasa!!
RăspundețiȘtergereMi fai ridere.....un "svenimento"!!Grazie cara Federica!!!
RăspundețiȘtergereTi auduro bella serata!!!
Tu mejor receta,grasias!!!
RăspundețiȘtergereBuenas noches!!!
Imi plac quicheurile cu orice umplutura aproape, iar al tau e deosebit de apetisant.
RăspundețiȘtergereSa ai o zi frumoasa.
UAU...ce bine arata si ce buna cred ca este...super!
RăspundețiȘtergereHát ez valami csodálatosan jó lehet
RăspundețiȘtergereWow ce bine arata!!!!Ce pofta mi s-a facut, dar din pacate azi, nu imi permite timpul sa fac de mancare, pt ca asteapta florile :) dar in curand voi incerca sa o fac, sa vedem cum iese!!!Te pup Judy
RăspundețiȘtergerece bine arata!!!o sa incerc varianta cu pastrama de pui ,stii tu treaba cu bacon-ul prin tarile islamice.cred ca este la fel de delicios si cu alte umpluturi.pup cu drag
RăspundețiȘtergereZici ca ne-am vorbit?Ieri am facut si eu o pizza rustica cu sparanchel branza si crenvusti,mai pe seara am s-o postez.A ta arata traznet si de buna nu mai zic,se vede!bravissima.ti auguro una bella giornata!bacini,bacini!!!
RăspundețiȘtergerescumpicuticutica mai faci multe bunatati acolo ca ma enervezi imi faci pofta si-s la regim,apropo cand am fost la mare,am stat la hotel cu Gheorghe Gheorghiu,in camere separate ce credeai ,e o figura,e haios,aveam o vecina blonda,traznet arata si divortata ,nu s-o mai dezlipit de langa noi dansul,i placea blonda,i-am dat palinca de-a noastra(56 de grade)crita l-am facut,mi-o dat cd cu autograf,il asteptam la zalau,o zis ca ne viziteaza
RăspundețiȘtergerenu da tu comanda la maica hai pe la mine ca-ti fac eu si ardei si gomboti,ce mai facut sa rad
RăspundețiȘtergereArata super, Cu siguranta e delicios. Trebuie incercat.
RăspundețiȘtergerepe la noi e cam scump sparanghelul asta de nu-ti vine sa-l bagi in placinta,desi cred ca e mult mai bun asa decat garnitura simpla.eu nu sunt fan sparanghel.mi se pare o leguma total anosta ca gust.sa zic ca are gust fin,as zice ca sunt o ipocrita.dar il are.
RăspundețiȘtergereMelodia, prajitura si gazda, fac impreuna casa buna...
RăspundețiȘtergereO duminica placuta!
Micule,si eu sunt mare fan quiche....oricum facute!!!Merçi!Te pup si o seara de duminica frumoasa iti doresc!!!
RăspundețiȘtergereAna Maria...te invit!!!Pupici!!!
RăspundețiȘtergereBianka,köszi...ugy van,finom nagyon!!!Szep vasarnapi delútánt kivanok!!!
RăspundețiȘtergereEnikö,abia astept sa vad minunatiile tale!!!Am tras chiulul zilele astea(am fost intr-o excursie cu fiul meu si nu am intrat deloc)si nu am vazut noutatile!!!Multumesc de vizita,te pup!!!!
RăspundețiȘtergereSarah,sigur va iesi super bun si cu pastrama de pui!!!Te pup si sa ai o seara frumoasa!!!
RăspundețiȘtergereGabriela,grazie cara mia!!!Ma duc sa vad pizza....sunt sigura ca-i traznet!!!!Ti mando un grande abbraccio!!!
RăspundețiȘtergereDoinitza...din muzica romaneasca(mai din timpurile noastre)Compact Cluj si Gheorghe Gheorghiu sunt preferati mei,ce fain de voi ca l-ati cunoscut!!!Multumesc de invitatie...cand ma duc la Jibou la gradina botanica vin la ardei la tine,sa stii!!!Te pup!!!
RăspundețiȘtergereDenisia,cu toata increderea!!!Sa ai o seara placuta!Merçi de vizita!!!
RăspundețiȘtergerePansy,contrar tie...eu as pune sparanghel in fiecare mancare(am noroc ca aici este la un pret rezonabil)dar"Gusturile nu se discuta"...Te pup si sa ai duminica placuta!!!
RăspundețiȘtergerePaul,multumesc mult pentru cuvintele frumoase!!!Iti doresc si eu o duminica de vis!!!
RăspundețiȘtergere