joi, iulie 01, 2010

"PRAJITURICA CU AFINE"

Aveam in frigider afine care nu mai aveau mult de trait si am zis sa le indeplinesc dorinta....si asta a iesit.....sa va spun cum am facut-o:
250 g faina, 6 oua, 8 linguri abundente de zahar, 150 g unt, circa 8 g de drojdie uscata, 200 g afine, coaja rasa de la o lamaie, 200 ml smantana, 125 g iaurt natural cremos, o lingura de amidon.
Intr-un bol am mixat impreuna untul moale cu 4 linguri de zahar, 4 oua, coaja rasa de la o lamaie, drojdia si faina.
Am uns o tava rotunda de 24 cm diametru cu unt,am infarinat-o , am turnat aceasta compozitie si peste ea am asezat afinele.
Intr-un alt bol am mixat cele 2 oua ramase cu amidonul,smantana, iaurtul si zaharul ramas(4 linguri).
Aceasta crema( mi sa parut prea lichida si mi-am zis ca nu o sa iasa mare lucru) am turnat-o  peste afine si in cuptorul preincalzit la 180ºC   am lasat-o la copt circa 45 minute.
Crema sa lasat pe fundul tavi si a ramas moale si pufoasa.
Pofta buna!!!


27 de comentarii:

  1. Muy rico con esas frutas, me gusta mucho Judy, me comería un pedacito.
    Besos
    Annie

    RăspundețiȘtergere
  2. Esta prajiturica me gusta mucho, es deliciosa!!! besos, Luciana

    RăspundețiȘtergere
  3. tare frumoasa!banui ca e si gustoasa...

    RăspundețiȘtergere
  4. Meseszép. Nagyon-nagyon guszta és hívógató

    RăspundețiȘtergere
  5. mai judy,ce-i mai rasfeti !la 33 de grade,eu sigilez cuptorul!

    RăspundețiȘtergere
  6. Chiar ca rasfat! Arata incredibil de bine si probabil si gustul e pe masura.

    RăspundețiȘtergere
  7. Arata foarte bine,si cred ca e tare buna!Si eu ma tot gandesc ce as putea face dulce, da ma tot dau inapoi ca e prea cald ca sa mai deschid cuptorul si eu stau si la etajul 4!imagineaza-ti!pupik!

    RăspundețiȘtergere
  8. Just me,multumesc si felicitari inca o data!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Luciana,molte grazie!!!Pure hai scrito in castellano!!!Sei gentile!!!Un bacio anche a te!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Asa am zis si eu Pansy draga...prea mult ii rasfat!!!Si culmea e ca-mi face placere!!!
    Te pup!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Gabriela aceeasi problema o am si eu,locuiesc la 3 si pe un varf de deal...ne omoara caldura,dar ce sa faci...am asteptat-o cu nerabdare ,acum a venit!!!
    Te pup si-ti doresc o dupa amiaza frumoasa!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. foarte interesanta reteta.n-am afine proaspete.cele congelate merg?pup cu drag

    RăspundețiȘtergere
  13. Bineinteles ca merg(poate ai si mai multe ca mine),multumesc de vizita Sarah draga!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. La 33 de grade nici nu indraznesc sa ma apropii de cuptor :D.. ai avut curaj :P
    Arata foarte bine :) Felicitari!!

    RăspundețiȘtergere
  15. Ieri am facut si eu o tarta,cu visine,zmeura si corcoduse ,mi s-a prins putin de tava,ca tocmai am avut un musafir si pana s-o verific s-a intamplat necazul,dar am zis ca nu-i nicio problema,indepartam partea prinsa,si e totul ok!azi deja nu mai era nimic in tava...:))

    RăspundețiȘtergere
  16. N-am avut afine dar am facut cu visine. Bunaaaaaa, besos!

    RăspundețiȘtergere
  17. Arata tare bine, iar daca are afine e si buna tare.
    Te pup si-ti doresc o saptamana cat mai frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  18. Olgutza,au noroc ca nu sufar la caldura(sunt mai rea de frig) dar peste cateva zile spun la meteo ca vor fi 40 de grade....atunci "adios" cuptor!!Merçi draguta mea,te pup!!!

    RăspundețiȘtergere
  19. Tasha,nu conteaza ca se prinde putin(se rade partea neagra si merge)important este ca nu ramane nimic in tava!!! Multumesc de vizita,te pup!!!

    RăspundețiȘtergere
  20. April,ma bucur mult ca incerci retete de la mine si ca-ti si plac!!!
    Te pup simerçi de vizita!
    Sa ai calatorie placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  21. Micule,multumesc mult!!!Sa ai si tu o saptamana superba!!!

    RăspundețiȘtergere