Aveam in frigider afine care nu mai aveau mult de trait si am zis sa le indeplinesc dorinta....si asta a iesit.....sa va spun cum am facut-o:
250 g faina, 6 oua, 8 linguri abundente de zahar, 150 g unt, circa 8 g de drojdie uscata, 200 g afine, coaja rasa de la o lamaie, 200 ml smantana, 125 g iaurt natural cremos, o lingura de amidon.
Intr-un bol am mixat impreuna untul moale cu 4 linguri de zahar, 4 oua, coaja rasa de la o lamaie, drojdia si faina.
Am uns o tava rotunda de 24 cm diametru cu unt,am infarinat-o , am turnat aceasta compozitie si peste ea am asezat afinele.
Intr-un alt bol am mixat cele 2 oua ramase cu amidonul,smantana, iaurtul si zaharul ramas(4 linguri).
Aceasta crema( mi sa parut prea lichida si mi-am zis ca nu o sa iasa mare lucru) am turnat-o peste afine si in cuptorul preincalzit la 180ºC am lasat-o la copt circa 45 minute.
Crema sa lasat pe fundul tavi si a ramas moale si pufoasa.
Pofta buna!!!
buna prajiturica ta!:)
RăspundețiȘtergereMuy rico con esas frutas, me gusta mucho Judy, me comería un pedacito.
RăspundețiȘtergereBesos
Annie
Esta prajiturica me gusta mucho, es deliciosa!!! besos, Luciana
RăspundețiȘtergeretare frumoasa!banui ca e si gustoasa...
RăspundețiȘtergereMeseszép. Nagyon-nagyon guszta és hívógató
RăspundețiȘtergeremai judy,ce-i mai rasfeti !la 33 de grade,eu sigilez cuptorul!
RăspundețiȘtergereChiar ca rasfat! Arata incredibil de bine si probabil si gustul e pe masura.
RăspundețiȘtergereArata foarte bine,si cred ca e tare buna!Si eu ma tot gandesc ce as putea face dulce, da ma tot dau inapoi ca e prea cald ca sa mai deschid cuptorul si eu stau si la etajul 4!imagineaza-ti!pupik!
RăspundețiȘtergereJust me,multumesc si felicitari inca o data!!!
RăspundețiȘtergereAnnie gracias,eres muy gentile!!!
RăspundețiȘtergereLuciana,molte grazie!!!Pure hai scrito in castellano!!!Sei gentile!!!Un bacio anche a te!!!
RăspundețiȘtergereGeta,merçi....noua ne-a placut mult!!!
RăspundețiȘtergereBianka köszi!!!
RăspundețiȘtergereAsa am zis si eu Pansy draga...prea mult ii rasfat!!!Si culmea e ca-mi face placere!!!
RăspundețiȘtergereTe pup!!!
Kadia,multumesc mult!!!
RăspundețiȘtergereGabriela aceeasi problema o am si eu,locuiesc la 3 si pe un varf de deal...ne omoara caldura,dar ce sa faci...am asteptat-o cu nerabdare ,acum a venit!!!
RăspundețiȘtergereTe pup si-ti doresc o dupa amiaza frumoasa!!!
foarte interesanta reteta.n-am afine proaspete.cele congelate merg?pup cu drag
RăspundețiȘtergereBineinteles ca merg(poate ai si mai multe ca mine),multumesc de vizita Sarah draga!!!
RăspundețiȘtergereLa 33 de grade nici nu indraznesc sa ma apropii de cuptor :D.. ai avut curaj :P
RăspundețiȘtergereArata foarte bine :) Felicitari!!
Ieri am facut si eu o tarta,cu visine,zmeura si corcoduse ,mi s-a prins putin de tava,ca tocmai am avut un musafir si pana s-o verific s-a intamplat necazul,dar am zis ca nu-i nicio problema,indepartam partea prinsa,si e totul ok!azi deja nu mai era nimic in tava...:))
RăspundețiȘtergereN-am avut afine dar am facut cu visine. Bunaaaaaa, besos!
RăspundețiȘtergereArata tare bine, iar daca are afine e si buna tare.
RăspundețiȘtergereTe pup si-ti doresc o saptamana cat mai frumoasa.
Olgutza,au noroc ca nu sufar la caldura(sunt mai rea de frig) dar peste cateva zile spun la meteo ca vor fi 40 de grade....atunci "adios" cuptor!!Merçi draguta mea,te pup!!!
RăspundețiȘtergereTasha,nu conteaza ca se prinde putin(se rade partea neagra si merge)important este ca nu ramane nimic in tava!!! Multumesc de vizita,te pup!!!
RăspundețiȘtergereApril,ma bucur mult ca incerci retete de la mine si ca-ti si plac!!!
RăspundețiȘtergereTe pup simerçi de vizita!
Sa ai calatorie placuta!!!
Micule,multumesc mult!!!Sa ai si tu o saptamana superba!!!
RăspundețiȘtergereSe ve riquísimo!
RăspundețiȘtergerebesos