joi, iulie 15, 2010

"TOCANITA DE PORC CU OREZ"

Gatesc foarte putin si nici nu ma pot gandi la retete sofisticate.
Aceasta reteta este simpla,relativ rapida si zic eu si gustoasa. 
600 g carne de porc taiate cuburi mici(penru a scurta timpul de fierbere),o ceapa marisoara,2 catei de usturoi,supa,80 ml vin rosu,curry,ulei de masline,unt,sare,o lingurita de amidon de porumb.
Pentru orez:400 g orez,unt,parmezan,sare,patrunjel.
Ceapa taiata mare si usturoiul mititel le-am calit in ulei amestecat cu unt,am adaugat carnea ,vinul,si am lasat pana vinul s-a evaporat.
Am pus sare,curry si supa(supa sa acopere doar pe jumatate carnea).
Am lasat la fiert circa o jumatate de ora(pana carnea este gata).
Intr-un pahar am amestecat lingurita de amidon cu o lingura de apa rece si am pus peste carne.
Am mai lasat sa dea un clocot si gata.
Orezul l-am pus la fiert in apa cu sare(circa 10-12 minute),am stors si fierbinte l-am amestecat cu un cub de unt si parmezan dupa gust.
Am presarat cu patrunjel proaspat.
Pofta buna!!!
 

38 de comentarii:

  1. Ce buna trebuie sa fi fooosstt!arata foarte bine si daca mai ai mai da si la altii nu fii asa egoista!un bacione grande,grande!

    RăspundețiȘtergere
  2. Te invit Gabita....ca mai am!!!!
    Oricand esti binevenita!!!


    Apropos....sambata viitoare sunt la Torino(ci vedeamo????)!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nici eu nu gatesc prea mult din cauza caldurii si apoi vor venii vacantele...
    Pe curand...

    RăspundețiȘtergere
  4. Cristina,poate ca mai este putin si merg in vacanta(abia astept),poate caldura, sau munca multa....nu stiu ce este..dar foarte greu ma apropii de bucatarie,nici un chef nu am.....
    Multumesc de vizita,pe curand....

    RăspundețiȘtergere
  5. Cum porcu' e cea mai buna pasare, intind repede farfuria pt. o portie, merci! Te pup

    RăspundețiȘtergere
  6. Interesanta 'arhitectura' gastronomica.

    Numai bine, te-am aduagat si eu la linkurile mele.

    RăspundețiȘtergere
  7. suna bine reteta si le-ai aranjat asa estetic,te felicit,ti-ai luat premiile de la reteta de ECLERE?si eu plec in concediu luni abia astept,iti doresc de pe acum sa te bucuri la maxim de el ,pupici

    RăspundețiȘtergere
  8. Inca o reteta care-mi place!!!!
    E caldura mare si la noi,ma deranjeaja,trebuie sa ma feresc cat pot!!
    Te-nbratisez cu caldura!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ciao tesoro, complimenti per il gustoso piatto ben presentato!!! Bravissima, un bacione

    RăspundețiȘtergere
  10. Pero que sabroso plato! y la presentación estupenda..
    besos
    Gaby

    RăspundețiȘtergere
  11. Pare foarte gustoasa. In orice caz arata tare bine! Eu insa te felicit pentru curajul de a deschide si sta langa aragaz pe caldura asta!

    RăspundețiȘtergere
  12. Doinitza,vin....imi cer scuze de intarziere!!!Te pup!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Jocok.....rég nem jártal errefelé!!!
    Da...este o caldura uneori insuportabila,dar este vara nu??
    Te imbratisez si eu!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Lady,gentilissima,come sempre...grazie carissima!!!

    RăspundețiȘtergere
  15. Bucate gatite cu suflet si dragoste de viata frumoasa doamna!

    RăspundețiȘtergere
  16. Paul,multumesc din suflet!!!Imi fac o deosebita placere vizitele tale si cuvintele .....gentelman ca intodeauna!!!
    Iti doresc numai bucurii suflet bland!!!

    RăspundețiȘtergere
  17. Judith
    Intru mereu la tine, nu raman urme,poate din lipsa de inspiratie,de moment !!! Dar,
    sincer, nu e zi sa nu intru....
    o zi buna-ti doresc!! Te pup,cu inbratisari!

    RăspundețiȘtergere
  18. Buna, am venit sa iti zic ca te asteapta niste premii la mine pe blog :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  20. un ragoût très appétissant
    une sublime présentation qui donne envie de repasser à table
    bonne journée

    RăspundețiȘtergere
  21. Buna Judy. Ai un premiu Sunshine Award la mine pe blog. Daca vrei si ai timp, te rog sa il ridici. Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  22. Vin din placere sau poate pentru ca ma simt al naibii de singur iar vorba ta blanda imi incarca bateriile, of ar fi multe de spus,lipsa tastaturii ma face sa fiu zgarcit in vorbe...

    RăspundețiȘtergere
  23. Jocok,multumesc mult!!!Te imbratisez cu drag!!!

    RăspundețiȘtergere
  24. Brandusa,multumesc draga mea ca te-ai gandit si la mine!!!Vin....le postez cat de curand!!!

    RăspundețiȘtergere
  25. Paul,ma bucur nespus ca aici gasesti putina liniste.....singuratatea este apasatoare de multe ori!!
    Aici esti oricand binevenit...te astept cu mare placere!!!
    Iti doresc zile senine si bucurii...pentru ca meriti!!!Te imbratisez!!!

    RăspundețiȘtergere
  26. Draga mea iti doresc o vacanta de vis acasa. Drum bun si tinem legatura :)

    RăspundețiȘtergere
  27. April,multumesc mult!!!Deja mi-am notat numarul tau si te sun saptamana viitoare...daca ajungi mai repede pe la Sighet sa dai de stire sa ne vedem!!!Te pup!!!

    RăspundețiȘtergere
  28. De pe 16 august o sa fiu la Sighet, vreo 3-4 zile, dar ne auzim la un telefon. Zbor placut!

    RăspundețiȘtergere