Am preferat un aluat normal ca si pentru cozonac....sunt deja obisnuita cu acest tip de aluat,stiu ca nu dau gres asa ca-l prefer(in reteta originala era aluat framantat cu unt....eu folosesc ulei)dar sa va spun......pentru aluat: 500 g faina , drojdie proaspata cat o nuca , 2 oua , 150 ml lapte caldut , coaja rasa de la o lamaie , putina sare , o lingura buna de zahar , ulei pentru framantat(circa 120 ml).Pentru umplutura: 350 g fructe dezhidratate (capsuni,caise,afine,stafide...), 150 g bobite de ciocolata , zahar brun , 100 g unt topit. Am topit drojdia in laptele caldut,intr-un vas mai mare am cernut faina,am adaugat restul ingredientelor(in afara de ulei),am turnat laptele cu drojdia si am framantat(20 minute) un aluat moale si omogen(in timpul framantari mi-am tot turnat cate putin ulei in palme).Cand aluatul s-a desprins de vas si de maini ,am acoperit vasul cu un prosop curat si l-am lasat la dospit pana si-a dublat volumul.Cand a dospit am scos o bucata mare pe masa de lucru si am intins o foaie subtire(0,5 cm) pe care am uns-o cu unt topit,am presarat zahar brun , ciocolata si fructele taiate marunt.Am rulat aluatul.Cu un cutit bine ascutit am taiat din aluat felii groase de 1 cm pe care le-am asezat usor suprapuse pe o tava unsa cu ulei.Dupa ce am format coronita,am lasat iar la dospit 40 de minute timp in care am incalzit cuptorul.Inainte de coacere am uns suprafata cu galbenus de ou batut.Am copt la 180ºC pentru 45-50 minute.
Pofta buna!!!
Pofta buna!!!
una vera bontà!baci!
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergereMeravigliosa! Un vero capolavoro!!! Complimenti cara, un bacione
RăspundețiȘtergereMINUNAT! Acum am descoperit cum de arata asa de bine...taiatul in fasii si suprapunerea lor partiala e cheia ;) mersic, o fac desi stiu ca nu-mi iese asa buna ca tie...tu esti Zana dulciurilor. Pupicei!
RăspundețiȘtergereFoarte bine arata, si cu siguranta e tare buna.
RăspundețiȘtergereSeara faina sa ai.
tare frumoasa ti-a iesit.si eu o fac ! am un alt aluat cred,da'nu-l stiu pe dinafara, dar e asemanator!ideea e grozava!si tare gustoasa!
RăspundețiȘtergereExquisita corona vitaminizada con frutos secos me encanta,se ve preciosa,cariños y abrazos.
RăspundețiȘtergerePiacere di conoscerti!!!!
RăspundețiȘtergereBellissimo questo dolce ha un aspetto deliizioso!!!!Buona vita ebuona cucina!!!!
Micsoda szépség isteni lehet
RăspundețiȘtergereVaiii!!!Iar ai facut bunatati!!!Imi lasa gura apa :)Foarte, foarte bun!!!Felicitari, felicitari, felicitari!!!
RăspundețiȘtergerece bine arata si necoapta as mancao asa cruda ,dar coapta nici nu ma gandesc ce gust are ,cred ca-i o minunatie,pupicei
RăspundețiȘtergere