Pentru 4 persoane :
250 g ciuperci champignon , 150 ml supa de pasare , 1 galbenus de ou , 1 catel de usturoi , 3 linguri faina , 4 linguri smantana , cateva fire de arpagic (civas) , 25 g unt , cateva picaturi ulei de masline , sare si piper.
Curatam ciupercile ,le spalam si le taiem cuburi mici(lasam pentru decorat 4 felii).
Curatam si tocam usturoiul si impreuna cu untul si ciupercile calim intr-o tigaie la foc mic circa 10 minute.
Saram piperam,scoatem din tigaie si tinem la cald.
In aceiasi tigaie calim faina pana capata culoare.
Adaugam supa rece incet amestecand cu o lingura de lemn sa nu se faca totolozi (daca este nevoie mixam putin sa devina o crema).
Lasam la fiert la foc mic 10 minute amestecand continuu.
Adaugam ciupercile si mai lasam la foc inca circa 5 minute.
Trecem ciupercile intr-un blender si macinam pana devine o crema fina.
Intr-o tigaie cu doua picaturi de ulei de masline,calim cele 4 felii de ciuperci pe ambele parti cate un minut.
Intr-un vas punem galbenusul de ou , adaugam doua linguri de crema calda si amestecam bine.
Adaugam si restul de crema,amestecam,portionam in farfuri individuale decoram cu putina smantana,felii de ciuperci si fire de arpagic.
Pofta buna!!!
250 g ciuperci champignon , 150 ml supa de pasare , 1 galbenus de ou , 1 catel de usturoi , 3 linguri faina , 4 linguri smantana , cateva fire de arpagic (civas) , 25 g unt , cateva picaturi ulei de masline , sare si piper.
Curatam ciupercile ,le spalam si le taiem cuburi mici(lasam pentru decorat 4 felii).
Curatam si tocam usturoiul si impreuna cu untul si ciupercile calim intr-o tigaie la foc mic circa 10 minute.
Saram piperam,scoatem din tigaie si tinem la cald.
In aceiasi tigaie calim faina pana capata culoare.
Adaugam supa rece incet amestecand cu o lingura de lemn sa nu se faca totolozi (daca este nevoie mixam putin sa devina o crema).
Lasam la fiert la foc mic 10 minute amestecand continuu.
Adaugam ciupercile si mai lasam la foc inca circa 5 minute.
Trecem ciupercile intr-un blender si macinam pana devine o crema fina.
Intr-o tigaie cu doua picaturi de ulei de masline,calim cele 4 felii de ciuperci pe ambele parti cate un minut.
Intr-un vas punem galbenusul de ou , adaugam doua linguri de crema calda si amestecam bine.
Adaugam si restul de crema,amestecam,portionam in farfuri individuale decoram cu putina smantana,felii de ciuperci si fire de arpagic.
Pofta buna!!!
Nagyon finom lehet ez a krém, ki fogom próbálni
RăspundețiȘtergerece bunatate se vede aici !
RăspundețiȘtergereTrebuie incercat la cat de bine arata si chiar am la congelator,maine ,la treaba cu mine :-))pupicei,demult n-am mai stat la taclale
RăspundețiȘtergereBianka,nagyon örülök hogy tetszik!!!
RăspundețiȘtergerePansy,multumesc!!!
RăspundețiȘtergereAsa este Doinitza...demult n-am mai povestit!!! Sper sa vina si vremea cand putem sta linistite la taclale....mie dor de povestile noastre!!! Te pup draga mea!!!
RăspundețiȘtergere