miercuri, noiembrie 09, 2011

Quiche "de toate"

Am facut aceasta tarta sarata cu resturi de prin frigider....aveam un dovlecel care incepea sa se duca...branzeturi pe cale sa expire...m-am tot gandit ce sa fac ...m-am pus pe treaba si a iesit asta. 
Pentru tarta facuta de mine(bineinteles ca se poate face dupa gustul fiecaruia si dupa resturile din frigider a fiecaruia)am folosit:
Pentru aluatul brisé :200 g faina , 100 g unt rece , putina sare , 70 ml apa foarte rece.Pentru umplutura: un morcov marisor ,un dovlecel cam de 130 g ,300 g spanac fiert si taiat marunt , 100 g branza parmezan , 150 g sunca presata , 150 g branza afumata , 3 oua , codite de arpagic , nucsoara , 250 g smantana dulce , sare si piper. 
Am curatat morcovul si dovlecelul ,le-am taiat cuburi mici si le-am calit vreo 10 minute in doua linguri de ulei la foc mic,am sarat si am lasat deoparte la racit.
In acest timp am facut aluatul :
Am framantat faina cu untul rece taiat cuburi si putina sare pana a devenit o masa nisipoasa ,apoi am adaugat apa putin cate putin pana a devenit o masa neteda si cu o consistenta buna de intins(nu turnati toata apa deodata pentru ca s-ar putea sa nu fie nevoie de toata cantitatea).
Am invelit aluatul in folie alimentara si am bagat la frigider o jumatate de ora.
Am fiert spanacul in apa cu sare si l-am taiat marunt.
Am taiat sunca si branza afumata cuburi.
Am pus smantana intr-un bol mai mare,am adaugat ouale ,parmezanul ras , sarea, piperul, nucsoara si coditele de arpagic taiate marunt.
Am amestecat bine , am adaugat sunca, branza afumata si legumele.
Am scos aluatul din frigider,am intins o foaie subtire si am acoperit cu ea o tava rotunda pe care am tapetat-o inainte cu hartie de copt.
Am gaurit aluatul cu dintii unei furculite si am turnat in ea umplutura.
Am indoit marginile si le-am uns cu smantana. 
Am copt in cuptorul preincalzit la 180ºC pentru 50 de minute. 
                                               Pofta buna!!!















10 comentarii: