marți, martie 02, 2010

"TORT SARAT CU SPARANGHEL"

Facem aluatul din faina,125 g unt,1 ou,tarhon si putina sare,facem o bila,o inchidem in folie alimentara si o punem la frigider pentru 30 minute.Curatam sparanghelul si-l punem la fiert in apa cu putina sare cca 5 minute.Scoatem din apa si lasam la racit.Intr-un bol spargem cele 3 oua ramase cu smantana adaugam cozile de ceapa taiate marunt,sare si piper.Taiem si sunca in cuburi mici.Preincalzim cuptorul la 200ºC,ungem o tava de diametrul de cca 24 cm diametru cu 20 g unt,scoatem aluatul de la frigider si intindem o foaie mare cat sa acopere fundul si pereti tavi  apoi gaurim cu furculita in mai multe locuri foaia.Aranjam pe fundul tavi,pe aluat,sparanghelul,iar peste, turnam compozitia din ou si smantana.Punem sunca peste compozitia de ou.Bagam la cuptor cam 30-35 minute.
Pofta buna!!!
  

11 comentarii:

  1. Mamma mia, cum poate sa arate.Minunat.felicitari, foarte apetisant.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mamma mia, cum poate sa arate.Minunat.felicitari, foarte apetisant.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata bine de tot...e pe gustul meu !!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi pare bine ca-ti place(chiar daca numai la vedere)!Esti intodeauna foarte atent!!!Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cu ce as putea inlocui sparanghelul ca eu n-am...:(

    RăspundețiȘtergere
  7. Angi,cred ca ar merge cu mazare boabe sau chiar spanac......nu am incercat dar cred ca merge!!!Ce zici?
    Te pup!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Imádom a spárgát, főleg a zöldet. Ezt mentettem is :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Cara Judy,
    bravaaa!
    Complimenti per la ricettina!
    Un bacione e buona giornata!

    RăspundețiȘtergere
  10. Bianka,mi is nagyon szeretyuk a spargat es ez a kis torta nagyon finom...!Probald meg nyugotan!!!Udvozlek!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Luna,grazie!!!Un abbraccio e buona giornata anche a te!!!

    RăspundețiȘtergere