miercuri, aprilie 21, 2010

"FELII CU CREMA DE CAPSUNI SI CIOCOLATA ALBA"

La multi ani LISSA draga(azi este si ziua ei)!!!
Acum reteta:
Pt foi:520 g faina,170 g zahar,200 ml lapte,200 ml ulei,1 ou,o lingura cacao o lingurita bicarbonat(sau amoniac).Se freaca oul cu zaharul,se adauga ulei-ul,laptele,jumatatea cantitatii de faina,cacao,bicarbonatul.Se amesteca cu o lingura,se adauga restul fainii si se framanta cu mana pana devine un aluat omogen.Se imparte aluatul in 4 bucati egale,se intinde foaia si se coace pe dosul unei tavi acoperita cu foaie de copt,la foc mic cca 15 minute.
Crema:750 ml frisca,300 g capsuni,300 g ciocolata alba,100 g zahar,20 g gelatina,4 linguri zeama de lamaie.Se pune gelatina la hidratat in putina apa calduta.Capsunile se fac piure si se pun la foc cu zaharul si lamaia,se fierb 3-4 minute si se pun la o parte.400 ml de frisca se pun la fiert cu ciocolata alba rupta in bucatele si cand ciocolata este topita luam de pe foc si amestecam cu piure-ul de capsuni si gelatina topita pe aburi.Se pune la rece.Restul de frisca se bate si cand crema incepe sa se lege adaugam si frisca.Se mai pune la rece pana este destul de solida sa poata fi intinsa.Se imparte crema intre cele 4 foi in egala masura.
Se orneaza cu glazura de ciocolata topita(eu am folosit cca 140 g de ciocolata in 100 ml frisca lichida)in frisca.Se poate topi si ciocolata alba  cu care se pot trasa lini!!!Se poate taia dupa cateva ore(in acest timp foile se inmoaie)...eu nu am mai avut rabdare si am taiat o felie maaare(de aceia nu am o poza frumoasa cu o felie frumoasa...riscam sa o rup toata!!!)....Bineinteles...aspectul lasa un pic de dorit dar....
Este o prajitura Delicioasa!!!
Pofta buna!!!
  
 

34 de comentarii:

  1. Tot ce faci tu arata extraordinar!!!!esti o gospodina desavarsita,felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Fantasztikusan néz ki. Kérhetek :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. cum dumnezeu sa fac eu o prajitura asa de faina si sa astept 12 ore sa o gust?!?
    imi place mult aspectul.bravo draga mea judy!

    RăspundețiȘtergere
  4. te ne e' avanzata una fetta per me??'troppo buona!!!baci e anche a me piacciono i queen..brava!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Apetisanta si delicioasa...si cu capsuni, cum imi place mie.
    o zi perfecta!

    RăspundețiȘtergere
  6. Asta ma gandeam si eu:cum sa stai 12 ore ca sa halesti asa bunaciune? :D

    RăspundețiȘtergere
  7. s'il te reste un morceau de ce délicieux gâteau je viens le chercher!!!!
    bonne journée

    RăspundețiȘtergere
  8. Tasha,multumesc,multumesc,multumesc!!!Nu-s....incerc sa fiu!!!
    Te imbratisez cu drag!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Sarah...eu am rabdare(daca era sotul acasa stai linistita ca nu statea atata)...Te imbratisez!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Scarlett,puoi venire...ce ne ancora(questo per che mi marito il golosone viene solo questa sera acasa)Quindi...ti aspetto!!!
    Grazie!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Liana,multumesc!!!Te invit la o felie!!!
    Sa ai si tu o zi minunata!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Ana Maria....eu astept,nu am probleme(eu sunt mai pofticioasa la mancare dechit la dulce),si pentru ca dupa ce sta este intradevar un deliciu(proaspata se rup foile,este mai crocanta si parca nu-i simti gustul)!!!Sa ai o dupamasa super!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Fimère,te cordialement invités á tracher!!!Merçi!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. O praji deosebita,la fel ca toate celelalte preparate facute de tine!!!

    RăspundețiȘtergere
  15. arata super ! felicitari draga Judy !

    RăspundețiȘtergere
  16. Super faina si apetisanta.felicitari.
    O dupa amiaza frumoasa sa ai.

    RăspundețiȘtergere
  17. Hmmmm...ce pot sa mai zic eu ???? Aici sa spus cam tot,doar de Queen au uitat toti,eu nu !!!E una dintre preferatele mele de la Queen,am postat si eu clipul asta pe undeva !!!! Gusturi muzicale asemanatoare,
    nu contenesc sa o repet !!!!
    Te pup si te-nbratisez cu sincera simpatiesi admiratie!!!

    RăspundețiȘtergere
  18. Sigur am ajuns prea tarziu la o asa delicatese:),asa ca ,ascult cat pot de cuminte, Queen.
    O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  19. Excelente postre! se ve delicioso!
    besos
    Gaby

    RăspundețiȘtergere
  20. Judy draga ,ai facut-o si ti-a iesit foarte bine.Ca sa se inmoaie foile trebuie sa asteptat cateva ore,eu fac deobicei seara si las pana a doua zi ca daca fac dimineata nu mai are rabdare nimeni atatea ore..hi..hi.Poti face si cu foi de cumparat .
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  21. Arata minunat,ti-a iesit foarte bine,brava,tote retetele tale i-mi plac.pupici!

    RăspundețiȘtergere
  22. Goldy,multumesc!!!Esti prea buna cu mine!!!Sa ai un week-end superb iti doresc!!!

    RăspundețiȘtergere
  23. Jocok,multumesc....tu esti intodeauna prezent si dragut!!!
    Am zis si eu intodeauna ca avem aceleasi gusturi la muzica,nu degeaba ne urmarim cu placere in fiecare zi!!!Sa ai o Duminca frumoasa!!!Bye

    RăspundețiȘtergere
  24. Angi.....niciodata nu ajungi prea tarziu...daca nu mai este,mai facem!!!
    Te imbratisez!!!

    RăspundețiȘtergere
  25. Lissa...niciodata ca la tine!!!Tie iti ies toate ca la carte....eu mai trebuie sa exersez.....mult!!!Multumesc inca o data pentru tot ce faci aici!!!
    Te imbratisez cu drag!!!

    RăspundețiȘtergere
  26. Paola,grazie!!Sei troppo gentile!!!
    Buon week-end!!!Ti mando un bacio!!!

    RăspundețiȘtergere
  27. Gabriela,multumesc mult!!Esti o dulce!!!
    Sa ai o Duminica Superba!!!

    RăspundețiȘtergere