sâmbătă, septembrie 18, 2010

"Painici dulci cu branza"

Intr-in bol mai mare, amestecam faina,zaharul si sarea,facem in mijloc o adancitura unde turnam drojdia amestecata cu laptele,oul batut,si untul taiat bucati.
Framantam bine si lasam la dospit 1 ora si jumatate la loc caldut.
In acest timp pregatim umplutura.
Amestecam branza cu marmelada,galbenusul de ou,zahar praf si stafidele inmuiate in apa calduta,stoarse si macinate.
Cand aluatul a crescut,il scoatem pe masa si rupem bucatele de aluat(circa 10 bucati), le facem bilute si le asezam intr-o tava acoperita cu hartie de copt.
Mai lasam aceste bilute la crescut inca 15 minute dupa care,cu degetele facem cate o adancitura la mijlocul fiecarei bilute.In aceasta adancitura punem cate o lingura de branza.
Coacem in cuptorul preancalzit la 180ºC circa 20 minute!
Pofta buna!!!
Am mai primit doua premii foarte chic de la scumpa mea prietena Lady Boheme                http://hiperica.blogspot.com. 
                                     Vi le ofer cu drag!!!

16 comentarii:

  1. mi aspetti che arrivo a deliziarmi????bravissima!!!!!!!!!!!baci!

    RăspundețiȘtergere
  2. si eu care spuneam ca nu mai fac aluaturi...iar ma apuc!arata prea bine sa nu incerc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mennyei recept, nagyon szépségesek

    RăspundețiȘtergere
  4. Cum e drojdia verde? adica n-am stiu ca exista drojdie verde, stiam de varianta proaspata si de cea uscata. E ceva special la asta verde? Branzoaicele arata fenomenal!

    RăspundețiȘtergere
  5. Geta,daca faci sa-mi spui daca ti-au placut!!!Te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
  6. Kadia,da am gresit eu...este drojdie proaspata dar in dialect se spune verde...scuze!!!Iti multumesc mult pentru ajutor!!!Numai bine!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Devono essere deliziose!Arata foarte bine,bravissima cara!un bacio!

    RăspundețiȘtergere
  8. Crezi ca n-ar iesi bune si cu alta umplutura?
    Spre exemplu, branza sarata.
    Oricum am retinut reteta.
    O saptamana faina iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  9. hehe! acum am vazut linkul din postare! grozav! :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Mari,cu siguranta merge si umplutura sarata,sa stii ca si eu m-am gandit la asta.Multumesc pentru vizita!

    RăspundețiȘtergere