joi, ianuarie 20, 2011

Paine cu cartofi,sunca si mozzarella(gattó).

 450 g faina , 250 g  cartofi fierti in coaja si curatati , 200 g mozzarella , 200 g sunca intr-o singura felie , 100 g unt , 2 oua , 40 g drojdie proaspata , sare.In timp ce fierbem cartofii , facem un fel de maia cu putina faina si drojdia muiata in putina apa calduta.
Punem la loc cald sa-si dubleze volumul.
Curatam cartofi si-i trecem prin sita peste faina ramasa,adaugam 80 g unt taiat cuburi , ouale si sarea.
Framantam un aluat fin din aceste ingrediente,adaugam maiaua si incepem framantarea propriu zisa.
Trebuie sa framantam foarte bine(circa 15-20 minute).
Adaugam mozzarella si sunca taiate cuburi si mai framantam inca 10 minute.
Aranjam aluatul intr-o tava rotunda,unsa cu untul ramas si lasam la dospit(sa-si dubleze volumul).Intre timp incalzim cuptorul la 180ºC si cand aluatul este dospit bagam la cuptor pentru 40 minute.
                                        Foarte bun!!!!

















39 de comentarii:

  1. Doamne ce bine arata,musai trebuie sa o fac.Pup!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Doamne Judy, dar arata demential!
    Trebuie neaparat s-o incerc weekend-ul asta!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata super, ma gandesc ce gust va avea...fff bun.Te imbratisez cu drag!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Stiu ca pare de necrezut,dar paine n-am copt inca.Pana sa vad aceasta reteta minune n-as fi crezut ca ma voi pune la copt"pita".
    O voi incerca cu siguranta!
    Acum imi aduc aminte cu placere de mirosul painii coapte de bunica!Ce pofta mi-ai facut!

    RăspundețiȘtergere
  5. Interesanta reteta. Ti-a iesit o paine foarte frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  6. Spettacolare!!!
    Ne vorrei veramente una fetta!!!
    Un saluto
    Kemi

    RăspundețiȘtergere
  7. Arata tare bine... dar mie mi-e frica de aluaturi cu drojdie... nu ma bag... asa ca astau si ma uit... si mi-e poftaaaa...

    RăspundețiȘtergere
  8. Una bendición encontrarme con tu blog,me encantó el pan se ve muy lindo un bizcocho bien hecho y dorado,un abrazo y me quedo en tu blog para seguir viendo recetas d etu pais ,muchos cariños.

    RăspundețiȘtergere
  9. Doamna, fiindca bucatariti atat de culinar, v-am nominalizatla concursul Blog de Blog pe categoria aceasta.Va rog sa treceti sa preluati leapsa de pe blogul meru! Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  10. Hi Judith,

    Super , super tare...Compliment !

    Cu drag Jacob

    RăspundețiȘtergere
  11. Mi piacerebbe assaggiarlo deve essere gustosissimo!!! Complimenti, tesoro, un bacio e buon fine settimana

    RăspundețiȘtergere
  12. grozava painea ta ! parca-i coconac.

    RăspundețiȘtergere
  13. doamne cat e de frumoasa!vasul in care ai copt-o e yena?

    RăspundețiȘtergere
  14. Ana sa-mi spui cum este???
    Merçi,esti o draguta!!!

    RăspundețiȘtergere
  15. Angi,astept sa-mi spui daca ai copt pita.....si daca a mers totul ok?

    RăspundețiȘtergere
  16. Felis,nu-i munca grea,prima data ti se pare ca-i mai greu....dar rezultatul este mai mult decat satisfacator!!!

    RăspundețiȘtergere
  17. Rosita,muchas gracias! Soy felis encontrar tu blog!!!

    RăspundețiȘtergere
  18. Ionel,am ramas fara cuvinte!!!Multumesc din suflet chiar daca nu cred ca merit!!Promit ca zilele acestea preiau si postez leapsa!Multumesc!!!

    RăspundețiȘtergere
  19. Jacob,ce bucurie ca esti din nou aici!!!Iti multumesc din suflet pentru vizita si pentru compliment!!!

    RăspundețiȘtergere
  20. Getuta,merçi mult!!Da vasul este din yena....al am de mai multa vreme si abia acum m-am incumetat sa il folosesc :-),si am facut o buna alegere pentru ca nu stiu ce iesea daca faceam painica intr-un vas mai mic(o gaseam prin cuptor :-D)!!!

    RăspundețiȘtergere
  21. Ce pufosenie de paine...cu de toate, cum zici tu ;-) notat reteta, multumesc! pupici

    RăspundețiȘtergere
  22. Frumoasa paine,,cred ca se poate manca chiar goala!!!
    Buna reteta!!!
    Multumim Judith!!!
    Cu masina de paine nu merge ????

    RăspundețiȘtergere
  23. Ba da Jocok,cred ca merge si-n masina de paine nu vad de ce nu!!!
    Sa tii ca eu goala am mancat painea!!!Te imbratisez!!!

    RăspundețiȘtergere
  24. tu la dospiturile astea esti experta,ase iti cresc de-s gata sa explodeze

    RăspundețiȘtergere
  25. am luat reteta,multumesc! o incerc si eu,

    RăspundețiȘtergere
  26. Vai ce paine faina, pare asa de uriasa!!! feilicitari!!!

    RăspundețiȘtergere