450 g faina , 250 g cartofi fierti in coaja si curatati , 200 g mozzarella , 200 g sunca intr-o singura felie , 100 g unt , 2 oua , 40 g drojdie proaspata , sare.In timp ce fierbem cartofii , facem un fel de maia cu putina faina si drojdia muiata in putina apa calduta.
Punem la loc cald sa-si dubleze volumul.
Curatam cartofi si-i trecem prin sita peste faina ramasa,adaugam 80 g unt taiat cuburi , ouale si sarea.
Framantam un aluat fin din aceste ingrediente,adaugam maiaua si incepem framantarea propriu zisa.
Trebuie sa framantam foarte bine(circa 15-20 minute).
Adaugam mozzarella si sunca taiate cuburi si mai framantam inca 10 minute.
Aranjam aluatul intr-o tava rotunda,unsa cu untul ramas si lasam la dospit(sa-si dubleze volumul).Intre timp incalzim cuptorul la 180ºC si cand aluatul este dospit bagam la cuptor pentru 40 minute.
Foarte bun!!!!
Punem la loc cald sa-si dubleze volumul.
Curatam cartofi si-i trecem prin sita peste faina ramasa,adaugam 80 g unt taiat cuburi , ouale si sarea.
Framantam un aluat fin din aceste ingrediente,adaugam maiaua si incepem framantarea propriu zisa.
Trebuie sa framantam foarte bine(circa 15-20 minute).
Adaugam mozzarella si sunca taiate cuburi si mai framantam inca 10 minute.
Aranjam aluatul intr-o tava rotunda,unsa cu untul ramas si lasam la dospit(sa-si dubleze volumul).Intre timp incalzim cuptorul la 180ºC si cand aluatul este dospit bagam la cuptor pentru 40 minute.
Foarte bun!!!!
Doamne ce bine arata,musai trebuie sa o fac.Pup!!!
RăspundețiȘtergereSa-mi spui daca va este pe plac!!Te pup!!!
RăspundețiȘtergereDoamne Judy, dar arata demential!
RăspundețiȘtergereTrebuie neaparat s-o incerc weekend-ul asta!
Pupici!
Arata super, ma gandesc ce gust va avea...fff bun.Te imbratisez cu drag!!!
RăspundețiȘtergereStiu ca pare de necrezut,dar paine n-am copt inca.Pana sa vad aceasta reteta minune n-as fi crezut ca ma voi pune la copt"pita".
RăspundețiȘtergereO voi incerca cu siguranta!
Acum imi aduc aminte cu placere de mirosul painii coapte de bunica!Ce pofta mi-ai facut!
Interesanta reteta. Ti-a iesit o paine foarte frumoasa!
RăspundețiȘtergereEz valami gyönyörűséges munka
RăspundețiȘtergereCe frumos a crescut... Pup1
RăspundețiȘtergereSpettacolare!!!
RăspundețiȘtergereNe vorrei veramente una fetta!!!
Un saluto
Kemi
Arata tare bine... dar mie mi-e frica de aluaturi cu drojdie... nu ma bag... asa ca astau si ma uit... si mi-e poftaaaa...
RăspundețiȘtergereUna bendición encontrarme con tu blog,me encantó el pan se ve muy lindo un bizcocho bien hecho y dorado,un abrazo y me quedo en tu blog para seguir viendo recetas d etu pais ,muchos cariños.
RăspundețiȘtergereDoamna, fiindca bucatariti atat de culinar, v-am nominalizatla concursul Blog de Blog pe categoria aceasta.Va rog sa treceti sa preluati leapsa de pe blogul meru! Mult succes!
RăspundețiȘtergereSplendido lo provo molto presto, baci
RăspundețiȘtergereHi Judith,
RăspundețiȘtergereSuper , super tare...Compliment !
Cu drag Jacob
Mi piacerebbe assaggiarlo deve essere gustosissimo!!! Complimenti, tesoro, un bacio e buon fine settimana
RăspundețiȘtergeregrozava painea ta ! parca-i coconac.
RăspundețiȘtergeredoamne cat e de frumoasa!vasul in care ai copt-o e yena?
RăspundețiȘtergereAna sa-mi spui cum este???
RăspundețiȘtergereMerçi,esti o draguta!!!
Enikö,esti invitata mea la degustare!!!
RăspundețiȘtergereAngi,astept sa-mi spui daca ai copt pita.....si daca a mers totul ok?
RăspundețiȘtergereAlexandrina,multumesc mult!!!
RăspundețiȘtergereBianka,nagyon szépen köszönöm!!!
RăspundețiȘtergereSara,multumesc!!!!!!!!
RăspundețiȘtergereKemi,cuando vieni....lo rifacciamo!!
RăspundețiȘtergereFelis,nu-i munca grea,prima data ti se pare ca-i mai greu....dar rezultatul este mai mult decat satisfacator!!!
RăspundețiȘtergereRosita,muchas gracias! Soy felis encontrar tu blog!!!
RăspundețiȘtergereIonel,am ramas fara cuvinte!!!Multumesc din suflet chiar daca nu cred ca merit!!Promit ca zilele acestea preiau si postez leapsa!Multumesc!!!
RăspundețiȘtergereStefania,fammi sapere se ti piace!!!
RăspundețiȘtergereJacob,ce bucurie ca esti din nou aici!!!Iti multumesc din suflet pentru vizita si pentru compliment!!!
RăspundețiȘtergereLady,o lady come sempre!!!Grazie mille tesoro!!!
RăspundețiȘtergerePansy,merçi mult!!!
RăspundețiȘtergereGetuta,merçi mult!!Da vasul este din yena....al am de mai multa vreme si abia acum m-am incumetat sa il folosesc :-),si am facut o buna alegere pentru ca nu stiu ce iesea daca faceam painica intr-un vas mai mic(o gaseam prin cuptor :-D)!!!
RăspundețiȘtergereCe pufosenie de paine...cu de toate, cum zici tu ;-) notat reteta, multumesc! pupici
RăspundețiȘtergereFrumoasa paine,,cred ca se poate manca chiar goala!!!
RăspundețiȘtergereBuna reteta!!!
Multumim Judith!!!
Cu masina de paine nu merge ????
Liana,ma bucur ca-ti place!!Pupici si tie!!
RăspundețiȘtergereBa da Jocok,cred ca merge si-n masina de paine nu vad de ce nu!!!
RăspundețiȘtergereSa tii ca eu goala am mancat painea!!!Te imbratisez!!!
tu la dospiturile astea esti experta,ase iti cresc de-s gata sa explodeze
RăspundețiȘtergeream luat reteta,multumesc! o incerc si eu,
RăspundețiȘtergereVai ce paine faina, pare asa de uriasa!!! feilicitari!!!
RăspundețiȘtergere