miercuri, iunie 08, 2011

Cartofi la cuptor cu branza afumata,bacon si smantana

 Cartofi la cuptor....preferati mei......
1 kg de cartofi , 250 g bacon taiat cubulete nu foarte mari , 250 g branza afumata (eu am folosit scamorza) , 150 ml smantana grasa ,o ceapa mica , ulei de masline , sare , putin piper proaspat macinat.
Am fiert cartofi in coaja,am lasat sa se raceasca ,i-am curatat si taiat feliute nu prea mari.Intr-o tigaie in ulei de masline am calit la foc mic ceapa taiata marunt,am adaugat bacon-ul,putin piper,sare (atentie la sare daca si baconul este sarat) si am mai lasat pe foc inca 5 minute amestecand din cand in cand.
Am adaugat cartofi si am amestecat cu grija.Intr-o tava unsa cu ulei am pus un rand de cartofi,un rand de branza taiata felii si putina smantana,iar cartofi,iar branza si tot asa pana am terminat toate ingredientele.
Ultimul strat a fost de branza si smantana.
Am acoperit cu folie de aluminiu si am bagat la cuptorul preincalzit la 220ºC pentru 35-40 minute.
Dupa circa 20 minute am luat folia si am lasat sa faca o crusta frumos colorata.
                                                     Pofta buna!!!








8 comentarii: