joi, iunie 02, 2011

Gogosi.....











Gogosi....ce poate fii mai bun? 
Desi am mai postat o data aceasta reteta cu mult timp in urma,la cererea unor dragi prietene o sa o postez inca o data...pentru circa 60 de gogosi eu am folosit:
500 g faina , 2 oua , o lingura de zahar , o jumate de lingurita de sare , drojdie cat o nuca , coaja rasa de la o jumatate de lamaie , circa 300 ml lapte caldut , 50-60 ml ulei de floarea soarelui , 1 plic de zahar vanilat , zahar praf pentru pudrat.
Am pus faina,sarea , zaharul si zaharul vanilat in bolul mixerului(deobicei fac aluatul cu mana....imi place mai mult,dar azi aveam de facut mai multe lucruri si am hotarat sa folosesc mixerul)am amestecat bine,am adaugat ouale si coaja rasa de lamaie.
In laptele cald am pus drojdia proaspata ,am amestecat bine si am  adaugat la faina.
Am adaugat si uleiul(cand fac aluatul cu mana imi umezesc din cand in cand mainile cu ulei in timp ce framant) putin cate putin si am lasat la mixat circa 10 minute(aluatul trebuie sa primeasca aer si sa nu se mai lipeasca de pereti vasului si de maini).
Cand a fost gata am transferat aluatul care este nici moale dar nici tare intr-un vas mare,am acoperit si tinut la cald pana si-a triplat volumul(circa 1 ora jumate).
Am scos cate putin din aluat,am intins o foaie groasa de circa 1 cm(aici trebuie sa aveti mare grija...secretul unui aluat pufos si o gogoasa umflata este sa nu scoateti aerul din aluat in timp ce-l intindeti...facaletul nu trebuie apasat tare mai ales pe marginea aluatului),am taiat forme rotunde din aluat cu gura unui pahar.
Am intins bucatile de aluat pe o fata de masa curata si am mai lasat sa dospeasca inca 40 minute(pana si-au dublat volumul).
Am incalzit ulei(mult ulei)intr-o tigaie de teflon ...si cand uleiul s-a incins(am pus o bucata mica de aluat si a inceput sa sfaraie)am inceput sa coc gogoasele.
Am pus cate 4-5 bucati(asta pentru ca am o tigaie lata dar gogoasele trebuie coapte putine deodata) si am lasat sa creasca ,sa se umfle si sa prinda culoare.
Am scos gogoasele pe o farfurie si am pudrat fiecare gogoasa cu zahar praf.
Se lasa pe farfurie sa se raceasca putin(gogoasele nu se suprapun calde pentru ca se deformeaza si strica aspectul una alteia).
Sper ca v-am fost de folos....daca nu am fost destul de coerenta(este 1 jumate noaptea) nu ezitati sa-mi scrieti! 
                                           Va doresc Pofta buna!!!

25 de comentarii:

  1. Saru'mana mult pt efort, Judy!!!!!Dar sa stii ca a meritat!!
    Maine fac gogosi!!!Yayyyy!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bine arata!! si ai mei copii sunt innebuniti dupa gogosi :)

    RăspundețiȘtergere
  3. pufoase, gustoase, hmmmmmm, multumim zana a dulciurilor!

    RăspundețiȘtergere
  4. Fantastici, una vera delizia!!!! Bravissima, baci

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu sunt innebunita dupa gogosi!!!Foarte buni!!!Yummi!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. exquisitos se ven hermosos y muy ricos,buena idea la de tu amigo,cariños y abrazos.

    RăspundețiȘtergere
  7. Vai ce bine arata!!!
    ...asa frumosi,pufosi,rumeni si pudrati cu zahar ii facea si draga mea bunica!(amintiri din dulcea copilarie!!!)
    Mii de multumiri pentru reteta!
    Te pup si iti doresc o zi frumoasa!xxx

    RăspundețiȘtergere
  8. Fly...gogosile sunt ca si ciresele...daca incepi sa mananci nu te mai poti opri :-),cel putin la noi in casa asa e!Multumesc de vizita...pupici!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc eu April pentru vorbele-ti frumoase!!Te imbratisez!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Astazi, astazi....dar, stai asa ca la mine ii dimineata devreme!!!
    Zau ca-mi ploua-n gura de pofta!!!
    Te pup, draga mea!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Pai nu degeaba am zis eu sa facem un gogosi party Enikö draga!!!
    Te puuuuuuuuup!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Mie inca nu mi-au iesit niciodata asa de frumoase..."pantlikas fank",dar mami le face suuuuper.Zici ca sunt facute de mana ei,dar te pui cu judy!Ea le stie pe toate si inca nu e bunica!:))Asa ii consolez eu pe baietii mei...atunci va avea gustul "mint a mamae"....

    RăspundețiȘtergere
  13. La multi ani, Zana dulciurilor!
    Distractie placuta si asteptam pozici de la marele chef!
    Tot binele din lume!
    Muchos besos!

    http://april2april.blogspot.com/2011/06/feliz-cumpleanos-hadas-dulces.html#links

    RăspundețiȘtergere
  14. Angi,multumesc.Am si uitat ca se spun panglikás :-) Te imbratisez!!!

    RăspundețiȘtergere
  15. buy valium cat valium purchase - buy valium london

    RăspundețiȘtergere