Mi-a venit sa fac un tort festiv......o adevarata bomba de calorii dar o bunatate !!!
Pentru blat am folosit :180 g biscuiti simpli macinati , o lingura de zahar brun si 100 g ciocolata alba topita.
Pentru prima crema :
500 g branza mascarpone , 1 iaurt simplu , zahar praf dupa gust , 7 g gelatina ,250 g zmeura.
Pentru a doua crema :
300 ml lapte condensat , 200 g ciocolata alba , 300 ml frisca , o lingurita de esenta de vanilie , 4 foi de gelatina , 30 g lichior(eu am folosit cherry ).
Biscuiti macinati se amesteca cu ciocolata topita in cateva linguri de lapte si cu zaharul brun.
Se intinde pe fundul unei tavi cu pereti dezmontabili si se pune la frigider.
Se pregateste prima crema .
Intr-un pahar cu aproximativ 100 ml apa rece se hidrateaza gelatina.
Intr-un vas se pune branza , iaurtul , zaharul praf si zmeura intreaga ,se amesteca bine.
Se fluidifica gelatina in cuptorul cu microunde cateva secunde (atentie...nu trebuie sa dea in clocot) si se toarna peste crema.
Se amesteca bine,se scoate tava de la frigider si se toarna crema peste foaie.
Lasam la frigider circa 2 ore(crema trebuie sa fie inchegata bine).
In ultima jumatate de ora pregatim a doua crema.
Se pun foile de gelatina in apa rece la hidratat , laptele condensat se toarna intr-o tigaie si se pune la incalzit la foc mic.
Cand este cald se ia de pe foc ,se adauga ciocolata rupta in bucati si se amesteca pana se topeste ciocolata .
Pana aceasta crema se raceste batem frisca.
Stoarcem gelatina si o topim in cuptorul cu microunde impreuna cu lichiorul.
Cand crema s-a racit ,adaugam gelatina si esenta de vanilie.
Amestecam bine si adaugam si frisca.
Scoatem tava din frigider , turnam si a doua crema si lasam iar la frigider cateva ore.
In momentul serviri se scoate cercul de la tava se orneaza si se serveste !
Pofta buna!!!
Pentru blat am folosit :180 g biscuiti simpli macinati , o lingura de zahar brun si 100 g ciocolata alba topita.
Pentru prima crema :
500 g branza mascarpone , 1 iaurt simplu , zahar praf dupa gust , 7 g gelatina ,250 g zmeura.
Pentru a doua crema :
300 ml lapte condensat , 200 g ciocolata alba , 300 ml frisca , o lingurita de esenta de vanilie , 4 foi de gelatina , 30 g lichior(eu am folosit cherry ).
Biscuiti macinati se amesteca cu ciocolata topita in cateva linguri de lapte si cu zaharul brun.
Se intinde pe fundul unei tavi cu pereti dezmontabili si se pune la frigider.
Se pregateste prima crema .
Intr-un pahar cu aproximativ 100 ml apa rece se hidrateaza gelatina.
Intr-un vas se pune branza , iaurtul , zaharul praf si zmeura intreaga ,se amesteca bine.
Se fluidifica gelatina in cuptorul cu microunde cateva secunde (atentie...nu trebuie sa dea in clocot) si se toarna peste crema.
Se amesteca bine,se scoate tava de la frigider si se toarna crema peste foaie.
Lasam la frigider circa 2 ore(crema trebuie sa fie inchegata bine).
In ultima jumatate de ora pregatim a doua crema.
Se pun foile de gelatina in apa rece la hidratat , laptele condensat se toarna intr-o tigaie si se pune la incalzit la foc mic.
Cand este cald se ia de pe foc ,se adauga ciocolata rupta in bucati si se amesteca pana se topeste ciocolata .
Pana aceasta crema se raceste batem frisca.
Stoarcem gelatina si o topim in cuptorul cu microunde impreuna cu lichiorul.
Cand crema s-a racit ,adaugam gelatina si esenta de vanilie.
Amestecam bine si adaugam si frisca.
Scoatem tava din frigider , turnam si a doua crema si lasam iar la frigider cateva ore.
In momentul serviri se scoate cercul de la tava se orneaza si se serveste !
Pofta buna!!!
Una bellissima torta
RăspundețiȘtergereciao
Grazie Stefania !!! Un bacio!!!
RăspundețiȘtergeresuperb tort!!!
RăspundețiȘtergereMinunat..ce bun trebuie sa fie !
RăspundețiȘtergerebaci
yaya..iti multumesc!!!
RăspundețiȘtergereNico...este super bun...esti invitata mea!!! Baci anche a te !!!
RăspundețiȘtergereO bucatica din "bomba" aceasta as papa si eu.Te pup!
RăspundețiȘtergereDiaMar...te servesc cu mult drag!!!
RăspundețiȘtergereHuha, ez nagyon fincsi lehet!!!! Nagyon jo parositas!!!!
RăspundețiȘtergereMinunata combinatia ,sant sigura ca-i deosebit de aromat nu numai elegant!
RăspundețiȘtergereO seara placuta!!!!
Delicios !!
RăspundețiȘtergereO pufoasa cat se poate de asortata!
RăspundețiȘtergereDelicios arata!!
RăspundețiȘtergereRéka...tényleg jo sikerült a párositas...Isteni lett !!!
RăspundețiȘtergerePetronela...a iesit o combinatie de gusturi....nici nu ma asteptam sa fie chiar asa de bun!!!
RăspundețiȘtergereAntonina...multumesc!!!
RăspundețiȘtergereAngi....multumesc !!! Te imbratisez!!
RăspundețiȘtergereFelis...merçi draguta !!!
RăspundețiȘtergereZici ca-i de inghetata,superb si-ai pus si zmeurica aia,deja-mi ploua-n gura,pupicei
RăspundețiȘtergereDeja am salvat-o ca e cu zmeurica :).Arata tare bine.
RăspundețiȘtergereDoinitza....hai ca am pregatit lingurita !!!
RăspundețiȘtergereParadis...ma bucur nespus ca-ti place!!! Te imbratisez!!!
RăspundețiȘtergerecat de bine poate arataaaaaaaaa! iti face o pofta!
RăspundețiȘtergereWonderful and tasteful dessert. I also love your pear and cinnamon cake.
RăspundețiȘtergereHave a wonderful week ;)
Ti-am mai zis ,nu ma tenta!!!!!!!
RăspundețiȘtergere