400 g orez,1 morcov,o ceapa mica,telina,busuioc,rozmarin,ulei de masline,100 g vin alb,50 g unt,2 linguri parmezan,sofran.
Intr-o tigaie,se caleste ceapa,morcovul,telina,rozmarinul si busuiocul in ulei de masline.Punem orezul,turnam vinul si lasam sa se evapore.Fierbem la foc mic,adaugand apa calda pana se fierbe orezul.Cand este gata,luam de pe foc,adaugam sofranul,untul si parmezanul.Amestecam bine si turnam intr-o tava rotunda de chec unsa in prealabil cu unt.Bagam la cuptor la 160ºC cca 20 minute.Intre timp facem chiftelele(aici nu mai pun reteta pentru ca o stie toata lumea).
Scoatem tava,rasturnam orezul intr-o farfurie si ornam cu chiftele!!!
Pofta buna!!!
Gyönyörű, igazi remekmű
RăspundețiȘtergerec'è posto per me stasera??mmmmmmmm....
RăspundețiȘtergerema che bella presentazione e che buon piatto!!1brava Judy e mi spaice tanto che sei staat male spero che adesso sia tutto passato...ti abbraccio forte Scarlett
RăspundețiȘtergereBianka,nagyon kedves vagy,koszonom szepen!!!Puszilak!
RăspundețiȘtergereFederica,ce sempre posto per te!!!Quando vuoi!!
RăspundețiȘtergereScarlett,grazie adesso tutto ok!!!Grazie per le belle parole!!!Un abbraccio forte anche a te!!!
RăspundețiȘtergeremai ce fain ai asezat pe platou.mi-ar place si mie sa fiu musafir la tine la masa.in alta ordine de idei sofranul e scump asa ca mai bine stau casa nu.lasand gluma la o parte sunt sigura ca-i delicios orezul tau.pupici
RăspundețiȘtergereSarah te astept cu tot dragul!!!Sofranul este scump dar se foloseste in cantitati mici(cel putin eu pentru ca are gust puternic si prea mult parerea mea nu-i chiar bun)asa ca nu te preocupa...lasa tot jos,bilet la sotu(sau adu-l si pe el)si in avion!!!!Te pup!!!
RăspundețiȘtergereMamma mia ce frumos le-ai asezat.Arata beton, si mi-ai facut o pofta.Musai sa fac si eu chestia asta.O seara faina sa aveti.
RăspundețiȘtergereMicul,multumesc mult!!!Te pup si sa aveti si voi o seara frumoasa!!!
RăspundețiȘtergereO reteta excelenta!
RăspundețiȘtergereFoarte frumoasa prezentarea si negresit delicios!!!
RăspundețiȘtergereGoldie,multumesc!!!Este intradevar gustoasa!!!Merçi de vizita!Te imbratisez!!!
RăspundețiȘtergerem.t,multumesc!!!
RăspundețiȘtergereUau ce fain arata! Cum sa nu ti se faca pofta?!
RăspundețiȘtergereHai,Ana Maria te astept,ca mai am!!!
RăspundețiȘtergereMama mia, ce aspectuoasa e!! O mananc cu ochii. Super, Judith,vin la tine...
RăspundețiȘtergerePai atunci sa treci prin Timisoara sa o iei si pe Ana Maria!!Asa nu va plictisiti pe drum!!!Va astept!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Jocok,esti atent ca deobicei!!Pupi!!!
che meraviglia questo piatto, ottima presentazione.
RăspundețiȘtergereCiao Daniela.
Grazie Daniela,sei gentile!!!Buona notte!!!
RăspundețiȘtergereTare mult imi place cum arata.. si ai aranjat totul asa frumos ;)
RăspundețiȘtergereDe cand tot caut si eu sofran, macar de curiozitate, chiar daca-i scump, dar deocamdata, nimic...
Pana una alta, gust din orezul tau ;)
Multumesc Olgutza.Aici am noroc ca gasesc peste tot sofran.....este scump dar eu folosesc putin pentru ca are gust foarte tare si pentru gusturile noastre e ok!!!Gusta cu incredere din orezul meu....asa iti faci o idee cum e sofranul!!!Ciao!!!!
RăspundețiȘtergereJudith,Judith...m-ai dat gata cu Jimmy,merg sa-l caut in arviva !!!!
RăspundețiȘtergereAm vrut sa zic "arhiva "
RăspundețiȘtergereJocok..ai si gasit!!!Idee buna!!!
RăspundețiȘtergereO reteta super simpla ,dar suuuuuper prezentata, langa o piesa super tare,cea a lui Jimmy,Nu-ti reamane decat sa spui...asa se poate trai tot timpul:))...(Igy mindig lehetne elni:).
RăspundețiȘtergereAngi,nem is volna rosz!!!Multumesc mult!Te imbratisez!!!
RăspundețiȘtergere