marți, martie 16, 2010

"OREZ CU SOFRAN SI CHIFTELE"

400 g orez,1 morcov,o ceapa mica,telina,busuioc,rozmarin,ulei de masline,100 g vin alb,50 g unt,2 linguri parmezan,sofran.
Intr-o tigaie,se caleste ceapa,morcovul,telina,rozmarinul si busuiocul in ulei de masline.Punem orezul,turnam vinul si lasam sa se evapore.Fierbem la foc mic,adaugand apa calda pana se fierbe orezul.Cand este gata,luam de pe foc,adaugam sofranul,untul si parmezanul.Amestecam bine si turnam intr-o tava rotunda  de chec unsa in prealabil cu unt.Bagam la cuptor la 160ºC cca 20 minute.Intre timp facem chiftelele(aici nu mai pun reteta pentru ca o stie toata lumea).
Scoatem tava,rasturnam orezul intr-o farfurie si ornam cu chiftele!!!
Pofta buna!!!
 

27 de comentarii:

  1. ma che bella presentazione e che buon piatto!!1brava Judy e mi spaice tanto che sei staat male spero che adesso sia tutto passato...ti abbraccio forte Scarlett

    RăspundețiȘtergere
  2. Bianka,nagyon kedves vagy,koszonom szepen!!!Puszilak!

    RăspundețiȘtergere
  3. Scarlett,grazie adesso tutto ok!!!Grazie per le belle parole!!!Un abbraccio forte anche a te!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. mai ce fain ai asezat pe platou.mi-ar place si mie sa fiu musafir la tine la masa.in alta ordine de idei sofranul e scump asa ca mai bine stau casa nu.lasand gluma la o parte sunt sigura ca-i delicios orezul tau.pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. Sarah te astept cu tot dragul!!!Sofranul este scump dar se foloseste in cantitati mici(cel putin eu pentru ca are gust puternic si prea mult parerea mea nu-i chiar bun)asa ca nu te preocupa...lasa tot jos,bilet la sotu(sau adu-l si pe el)si in avion!!!!Te pup!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Mamma mia ce frumos le-ai asezat.Arata beton, si mi-ai facut o pofta.Musai sa fac si eu chestia asta.O seara faina sa aveti.

    RăspundețiȘtergere
  7. Micul,multumesc mult!!!Te pup si sa aveti si voi o seara frumoasa!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte frumoasa prezentarea si negresit delicios!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Goldie,multumesc!!!Este intradevar gustoasa!!!Merçi de vizita!Te imbratisez!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Uau ce fain arata! Cum sa nu ti se faca pofta?!

    RăspundețiȘtergere
  11. Mama mia, ce aspectuoasa e!! O mananc cu ochii. Super, Judith,vin la tine...

    RăspundețiȘtergere
  12. Pai atunci sa treci prin Timisoara sa o iei si pe Ana Maria!!Asa nu va plictisiti pe drum!!!Va astept!!!
    Multumesc Jocok,esti atent ca deobicei!!Pupi!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. che meraviglia questo piatto, ottima presentazione.
    Ciao Daniela.

    RăspundețiȘtergere
  14. Tare mult imi place cum arata.. si ai aranjat totul asa frumos ;)
    De cand tot caut si eu sofran, macar de curiozitate, chiar daca-i scump, dar deocamdata, nimic...
    Pana una alta, gust din orezul tau ;)

    RăspundețiȘtergere
  15. Multumesc Olgutza.Aici am noroc ca gasesc peste tot sofran.....este scump dar eu folosesc putin pentru ca are gust foarte tare si pentru gusturile noastre e ok!!!Gusta cu incredere din orezul meu....asa iti faci o idee cum e sofranul!!!Ciao!!!!

    RăspundețiȘtergere
  16. Judith,Judith...m-ai dat gata cu Jimmy,merg sa-l caut in arviva !!!!

    RăspundețiȘtergere
  17. O reteta super simpla ,dar suuuuuper prezentata, langa o piesa super tare,cea a lui Jimmy,Nu-ti reamane decat sa spui...asa se poate trai tot timpul:))...(Igy mindig lehetne elni:).

    RăspundețiȘtergere
  18. Angi,nem is volna rosz!!!Multumesc mult!Te imbratisez!!!

    RăspundețiȘtergere