marți, iunie 22, 2010

"PUI IN STIL VANATORESC CU CARTOFI NOI"

Se taie puiul,se spala,se usuca si se caleste pe toate partile in ulei la foc mijlociu timp de 10 minute.In acest timp taiem legumele.
Adaugam toate legumele,sare,piper si rozmarin si mai lasam la calit inca 5 minute.
Cand carnea a prins o culoare frumoasa adaugam vinul rosu si lasam la evaporat.
Adaugam apoi rosiile fara coaja,taiate marunt si cu tigaia acoperita lasam la fiert circa 30 minute la foc mic.
Daca scade sosul mai adaugam supa sau apa calda.
La sfarsit adaugam sare,piper daca este necesar si patrunjel din abundenta.
Noi am avut ca si garnitura cartofi noi la cuptor pe care i-am gatit in felul urmator:
Am curatat cartofi i-am taiat in 4,i-am pus la fiert in apa cu sare si cand au dat primul clocot i-am stors si peste cateva bucatele de unt i-am asezat intr-o tava.
Peste ei am mai pus cateva bucati de unt si  condimente,oregano,putin rozmarin,delikat,piper si i-am bagat in cuptorul preincalzit la 180º C pentru 30 minute.
Pofta buna!!!
 

23 de comentarii:

  1. O sa folosesc si eu vin rosu la pui, ca tare bine arata!Pupici si o zi faina!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa stii Liana ca am citit pe undeva ca vinul rosu da un gust mai delicat carni decat vinul alb!!! Multumesc de vizita!!!Te pup!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Tesoro, complimenti sei una bravissima cuoca!!! Questo piatto è gustosissimo con quel meraviglioso sughetto!!! Baci

    RăspundețiȘtergere
  4. super!!!arata atat de bine.asa mancare as vrea si eu dar imi mai pun pofta in cui ca vin rosu n-am de unde cumpara.pupici draga mea

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu stiu cum se intampla,dar de fiecare data cand intru la tine pe blog,imi vine sa plang de pofta.O reteta super reusita

    RăspundețiȘtergere
  6. Puiul,ca puiul,da cartofii noi sunt o bunatate.
    Abia astept sa-i scot din gradina,ca puii mei abia au o luna:)))

    RăspundețiȘtergere
  7. Lady,sei troppo buona con me...grazie tesoro!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Na,daca vrei iti trimit eu o sticla de vin draga Sarah!!!Te imbratisez!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Angi draga nu stii cata pofta am avut de cartofi noi....am cautat peste tot si pana la urma am gasit(nu ma satur de ei)!!!
    Te pup si-ti dortesc o seara frumoasa!!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. une assiette vraiment appétissante
    bonne soirée

    RăspundețiȘtergere
  11. Ma neanche tu non scherti,e vero?Ultimamente stai preparando delle cose molto deliziose!!!bravissima sei davero una brava cuoca!tanti grosissimi baci cara mia!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Che modo appetitoso per cucinare il pollo!
    Un saluto
    Kemi

    RăspundețiȘtergere
  13. Gabriela,multumesc din suflet pentru complimente!!!Ti mando un grande abbraccio!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Grazie Kemi,per la visita e per il commento!!!Ti auguro solo cose buone!!!

    RăspundețiȘtergere
  15. tu fato arta traznet si ce nume i-ai pus in stil vanatoresc,ce tareeeee,pe deasupra le-ai aranjat tare fain,o fac sigur,te tuc

    RăspundețiȘtergere
  16. Judy, vreau sa pun reteta si fotografia in rubrica mea "Ce retete mi-au placut aceasta saptamana ". Daca nu vrei ca fotografia sa para imi trimiti un comentariu.
    Iti doresc un sfarsit de saptamana placut...

    RăspundețiȘtergere