duminică, ianuarie 15, 2012

Chifle cu cartofi

 Pentru circa 35 de chifle va trebuie :
250 g faina alba , 400 g cartofi fierti in coaja , 20 g drojdie proaspata , 3 linguri ulei de masline , sare.
Cand cartofi sunt fierti ,decojiti si sfarmati (calzi dar nu fierbinti) ,topiti drojdia in putina apa calduta , cerneti faina intr-un lighean si adaugati toate ingredientele.
Framantati bine si lasati la dospit o ora si jumatate la loc cald. 
Din aluat formati bilute mici pe care le turtiti in palma si le asezati pe o tava unsa cu ulei sau tapeteata cu hartie de copt.
Le intepati cu furculita si le coaceti in cuptorul preincalzit la 180º C pentru 20-30 minute. 
Aceasta reteta este foarte buna pentru cei care tin post.....
                                           Pofta buna !!!








10 comentarii:

  1. Este foarte buna painea cu cartofi.Asa de bine arata.

    RăspundețiȘtergere
  2. nu am mancat niciodatya! arata f bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Excelente! Noi cumparam numai paine cu cartofi, iar reteta ta e binevenita pentru ca nu o sa lipseasca din bucataria mea .Mersi, pupici:x

    RăspundețiȘtergere
  4. DiaMar...este foarte buna chiar si dupa doua zile...multumesc !!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Alinutza...poti sa incerci...este foarte usor de realizat si are trecere...mai ales la cei mici!

    RăspundețiȘtergere
  6. Maria,ma bucur....eu cred ca o sa-ti fie pe plac...noua...mai ales Junior-ului i-au placut enorm !!! Te pup !!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  8. ce bune tb sa fie !!! eu imi cumpar cateodata paine cu cartofi

    RăspundețiȘtergere
  9. Sunt foarte usor de facut Manu....si intradevar...sunt super !!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Arata foarte bine si foarte usor de facut

    RăspundețiȘtergere