luni, ianuarie 09, 2012

Filé de vitel cu sos de smantana si boabe de piper

 Pentru aceasta reteta minunata si rapida avem nevoie de : 2  bucati de filé de vitel gros de 2 cm circa,cateva boabe de piper alb daca se poate , 250 g smantana dulce ,50 g lapte , 50-60 ml brandy , ulei de masline , unt , sare.
Infierbantam impreuna untul cu uleiul ,adaugam carnea , boabele de piper si la foc mare prajim circa 5 minute pe o parte si 5 pe cealalta (recomand sa fie intoarse cu ajutorul a doua palete ,nici intr-un caz cu furculita ).
Scoatem carnea si o tinem la cald.
Adaugam brandy-ul la ulei si unt si lasam sa se evapore timp in care amestecam smantana , laptele si putina sare intr-un vas. 
Adaugam smantana  si lasam sa se ingroase putin amestecand continuu. 
Se feliaza carnea si se serveste cu sos.
                                            Pofta buna !!!








10 comentarii: