Pentru umplutura:gem de capsuni.
Pentru glazura:zahar praf , colorant alimentar rosu , putina apa.
Untul moale se mixeaza cu coaja rasa de lamaie si zaharul.
Cand zaharul este topit adaugam oul, apoi galbenusul amestecand cu grija.
Adaugam sarea si la sfarsit faina cernuta impreuna cu drojdia.Amestecam cu mana pana formam un aluat omogen.
Invartim in folie alimentara si lasam 30 de minute la frigider.
Intindem din aluat o foaie groasa de 4 mm si formam biscuiti dupa bunul plac(eu am facut numai inimioare ....daca tot este ziua indragostitilor la Romani si nunta pasarilor).
Le-am bagat la cuptorul preincalzit la 170ºC pentru 15 minute,le-am lasat sa se raceasca apoi am umplut jumatate cu gem de capsuni si pe celelalte le-am dat cu glazura rosie si alba.
Glazura am facut-o din zahar praf,cateva picaturi de colorant alimentar rosu si cateva picaturi de apa rece.
Reteta inspirata de pe un site italian....Giallozafferano.
Pofta buna si sa va IUBITI!!!
13 comentarii:
Ce frumoase inimioare!! ..si cu siguranta si delicioasa.O zi minunata sa ai!
Foarte frumosi si sugestivi.
Sa ai o zi frumoasa.
Irigylésre méltóan gyönyörű
Foarte dragut!!!Arata minunat biscuitii!!Ce frumos din partea ta sa faci de dragobete inimioare :)Foarte interesant ce minunatii poti face, draga mea Judy!Te admir!Sa ai o zi cat se poate de frumoasa!!!
Foarte frumoase inimioarele.
Bellissimi e golosi questi biscotti!! Bravissima, un abbraccio
Ce inimioare dragalase ai facut. Mie imi plac alea cu gem. Nu vrei sa-mi trimiti si mie cateva? :)
Pup.
Belli :) ciao
iui ce faine-s!!!iar sarbatoare ba Valentine ,ba Dragobete!!! :-))),multa iubire si tie scumpica,chiar au iesit superbe,alea mititele roz si albe,din ce-s?pupicei
ce frumusele sunt fursecurile tale ! dragoste curata!
Foarte frumoase au iesit !
golosissimi i tuoi biscotti e molto belli,sa fii iubita!pupicei!
Foarte frumoase,felicitari si multa iubireee1!!!!pupp!!!
Trimiteți un comentariu