200 g faina , 1 lingura drojdie uscata , 170 g unt moale , 180 g zahar praf , 3 oua batute , 80 g migdale macinate , 1 lingurita esenta de migdale , 330 g zmeura .
Pentru bezea:1 albus de ou , 150 g zahar praf , 1 lingura de sirop de zmeura , 1 lingura de budinca de vanilie sau zmeura , bucati sau felii de migdale pentru decor.
Cernem faina impreuna cu drojdia intr-un bol mare,adaugam untul moale,zaharul,ouale batute,faina de migdale si esenta.
Mixam bine si adaugam 280 g de zmeura pisata cu furculita.
Turnam aluatul intr-o tava de chec unsa cu unt si bagam la cuptorul preincalzit la 160ºC pentru 40-45 minute.
Dupa ce s-a racit putin checul,scoatem din tava pe un gratar si lasam sa se raceasca in totalitate.In timp ce checul se raceste pregatim bezeaua.
Batem albusul cu zaharul,siropul si budinca cateva minute,punem vasul pe aburi si continuam sa batem pana se devine o bezea lucioasa si tare.
Cand checul s-a racit ,turnam peste el bezeaua si ornam cu migdale si zmeura ramasa.
Pofta buna!!!
Pentru bezea:1 albus de ou , 150 g zahar praf , 1 lingura de sirop de zmeura , 1 lingura de budinca de vanilie sau zmeura , bucati sau felii de migdale pentru decor.
Cernem faina impreuna cu drojdia intr-un bol mare,adaugam untul moale,zaharul,ouale batute,faina de migdale si esenta.
Mixam bine si adaugam 280 g de zmeura pisata cu furculita.
Turnam aluatul intr-o tava de chec unsa cu unt si bagam la cuptorul preincalzit la 160ºC pentru 40-45 minute.
Dupa ce s-a racit putin checul,scoatem din tava pe un gratar si lasam sa se raceasca in totalitate.In timp ce checul se raceste pregatim bezeaua.
Batem albusul cu zaharul,siropul si budinca cateva minute,punem vasul pe aburi si continuam sa batem pana se devine o bezea lucioasa si tare.
Cand checul s-a racit ,turnam peste el bezeaua si ornam cu migdale si zmeura ramasa.
Pofta buna!!!
Arata delicios!!!
RăspundețiȘtergereE' fantastico, una vera delizia!!! Baci e felice domenica
RăspundețiȘtergerece delicios trebuie sa fie !
RăspundețiȘtergeremette l'acquolina solo a guardare!!complimenti!
RăspundețiȘtergereZmeura cred ca-i da un gust aparte. Imi place, pup!
RăspundețiȘtergereRemek kis sütemény, nagyon guszta
RăspundețiȘtergereNu-mi vine sa cred!Ce bine arata, dar ce gust bun va avea!!!Salivez!!!A venit vara in Spania Judy draga de faci atatea bunatati cu fructe de vara? Abia astept sa apara si la noi aceste fructe sunt preferatele mele. De la capsuni la rozinchini, orice :) Sa ai o saptamana minunata draga mea prietena!Te pup si te imbratisez cu drag!!!
RăspundețiȘtergereEu abia saptamana trecuta am tuns zmeurisul din gradine(adica Sorin l-a tuns,eu am curatat doar in urma lui:)),iar tu faci deja prajituri cu zmeura...
RăspundețiȘtergereNu-i drept!:)
Oricum arata suuuuuuuuper!
E' molto bella e buona complimenti ciao
RăspundețiȘtergerebine zice Angi profiti ca nu gasim fructele si ne faci pofta cu ele,cu asa o bunatate sa tot vi pe la noi :-))))).pupicei
RăspundețiȘtergereZana Dulciurilor ne-a rasfatat din nou cu bunatati de neuitat!
RăspundețiȘtergereO pofta ce am.....
Va multumesc tuturor pentru vorbele voastre...sunteti niste dragute!!!
RăspundețiȘtergereVa pup cu drag!!!