Coacem dovleacul pe aburi sau in apa pentru 10 minute si lasam sa se stoarca intr-o strecuratoare.
Cernem faina impreuna cu drojdia si sarea.
Pisam dovleacul cu o furculita,adaugam mierea si coaja de lamaie,amestecam si o adaugam la faina.
Framantam adaugand apa calduta pana iese un aluat omogen si usor de manevrat.
Lasam la loc cald sa dospeasca pana isi dubleaza volumul.
Cand este dospit impartim aluatul in doua parti egale si formam cate un cilindru din fiecare.
Rasucim cilindri unul peste altul si formam un colacel.
Asezam painea pe tava unsa sau pe hartie de copt si mai lasam sa dospeasca iar pana isi dubleaza volumul.
Ungem suprafata cu putin lapte si presaram cu seminte(seminte de floarea soarelui,mac,dovleac sau chiar chimen daca va place).
Bagam la cuptorul preincalzit la 200ºC pentru 30-35 minute.
Pofta buna!!!
12 comentarii:
Arată super ...eu o numesc
pâine și nu am știut că
se poate pune în compoziție dovleac!
O zi minunată scumpo!
Te pup...
Complimenti per la stupenda e invitante preparazione! Un abbraccio
Igazán szép és tökéletes lett
Molto belle e di buon sapore questo tuo pane, ciao
Foarte bine arata,,,,,yamiii!!!!puppp!!!
eu nu-s fana dovleac,da ;colacelul asta al tau arata de milioane
Cred ca e bun, bun,dar intreb:cu masina de paine nu merge???
Daca da, ma incumet si eu ....
E dovleac sau ludaie,ca tare portocalie e la miez.Interesanta combinatie!
Muzica iti da pofta de ..viata!
Ce bine arata!Cred ca-i si buna,nu am facut asa niciodata,eu faceam placinta cu zahar si nuca!De incercat!
O seara minunata!
ça doit être très bon bravo
bonne soirée
ce idee grozava!pentru o paine!
ma gandesc ce gust o fi avand,ma ling deja pe bot,pupicei
Trimiteți un comentariu