marți, februarie 18, 2014

Negresa cu crema mascarpone si glazura din crema de trufe


Buna seara ! 
Ma bucur sa fiu aici .....sa postez din nou , mai ales o bunatate ca aceasta....
            Pentru blat : 250 g unt , 100 g ciocolata (prefer ciocolata cu lapte), 200 g zahar ,2 linguri rase cacao , 150 g branza mascarpone , 3 oua mari , esenta de vanilie , 150 g faina , un praf de sare. 
Topim untul cu ciocolata pe baie de aburi , adaugam zaharul si cacaua , mascarpone-le , ouale si faina cernuta impreuna cu sarea. Amestecam bine si turnam intr-o tava nu foarte mare si tapetata cu hartie de copt . Nivelam , si dam la cuptorul preincalzit la 160 º C pentru 40-45 minute . 
Pentru crema : 350 g mascarpone , 100 g lapte condensat (eu folosesc de la Lid'l ,se gaseste la tub ) , zahar praf (daca este nevoie ) , putina esenta de vanilie , 8 g gelatina .Lasam gelatina la hidratat in 50 g apa  vreo 10 minute , mascarpone-le la temperatura camerei il amestecam cu laptele condensat si esenta apoi adaugam gelatina topita pe baie de aburi si turnam peste blatul care deja este racorit putin.
 Lasam la rece cateva ore.
 Pentru glazura : 200 g ciocolata (amaruie sau cu lapte) , 100 ml frisca lichida , 50 g unt.
 Intr-o cratita incalzim frisca cu untul pana la puncul de fierbere si turnam peste ciocolata rupta in bucatele mici , lasam cateva minute si apoi amestecam bine pana ciocolata este complet topita. Turnam peste crema de branza , nivelam si mai lasam la rece inca cel putin doua ore ! 
                                         Pofta buna !!!




2 comentarii:

Rosita Vargas spunea...

Me ha gustado mucho tu receta,super,abrazos.

Judy (Erzsébet Iudith Fat) spunea...

Gracias Rosita !!! Un beso maja !!!

Bine ati venit !!!