Ma gandeam sa nu postez acest tort...nu ma incanta pozele dar succesul mare pe care la avut mi-a schimbat ideea.
Fiul meu i-a dat nota 20 si a mancat fara oprire.....deci chiar daca nu arata asa de bine,merita incercat!
4 pere , 220 g faina , 110 g zahar brun , 100 miere multiflora , 1 ou , 150 ml lapte , 100 g unt , o lingurita de bicarbonat de sodiu , o lingurita de scortisoara , zeama de lamaie. Topim untul impreuna cu mierea la foc mic.
Intr-un bol batem oul cu bicarbonatul si laptele.
Cernem faina impreuna cu scortisoara .
Unim untul topit cu miera la compozitia de ou si lapte si apoi incet incet adaugam si faina cu scortisoara.
Adaugam zaharul brun si o para curatata si taiata felii subtiri.
Amestecam bine totul .
Curatam restul perelor , le taiem in patru , le scoatem casuta cu samburi si le stropim cu sucul de lamaie ca sa nu se oxideze.
Tapetam o tava cu hartie de copt umezita cu apa rece si stoarsa bine.
Ungem hartia cu unt si o presaram cu zahar brun.
Asezam jumatatile de pere in forma de raze cu burta in sus in tava si turnam aluatul peste ele.
Coacem in cuptorul preincalzit la 180ºC pentru circa 50 de minute.
Pofta buna!!!
Fiul meu i-a dat nota 20 si a mancat fara oprire.....deci chiar daca nu arata asa de bine,merita incercat!
4 pere , 220 g faina , 110 g zahar brun , 100 miere multiflora , 1 ou , 150 ml lapte , 100 g unt , o lingurita de bicarbonat de sodiu , o lingurita de scortisoara , zeama de lamaie. Topim untul impreuna cu mierea la foc mic.
Intr-un bol batem oul cu bicarbonatul si laptele.
Cernem faina impreuna cu scortisoara .
Unim untul topit cu miera la compozitia de ou si lapte si apoi incet incet adaugam si faina cu scortisoara.
Adaugam zaharul brun si o para curatata si taiata felii subtiri.
Amestecam bine totul .
Curatam restul perelor , le taiem in patru , le scoatem casuta cu samburi si le stropim cu sucul de lamaie ca sa nu se oxideze.
Tapetam o tava cu hartie de copt umezita cu apa rece si stoarsa bine.
Ungem hartia cu unt si o presaram cu zahar brun.
Asezam jumatatile de pere in forma de raze cu burta in sus in tava si turnam aluatul peste ele.
Coacem in cuptorul preincalzit la 180ºC pentru circa 50 de minute.
Pofta buna!!!
10 comentarii:
Na,si tortul asta cu pere ti-a iesit super,iar tu nu esti multumita de el:).
Sera frumoasa!
Angi....parca trebuia sa iasa mai bine! Iti multumesc mult! O seara frumoasa si tie!!! Te puuup!!!
Ma tenteaza mult tortul asta asa ca-l salvez(pentru ca nu am pere in casa )multumesc de reteta si o seara placuta!!!!
degeaba te plangi pentru ca arata tare apetisant!
Ma lauda-i pe mine,uitate la tine ce bunatate,o colega spunea ca merele si perele nu merg cu scortisoara,eu le-am contrazis,merg foarte,foarte bine,dau o aroma aparte,fructelor,mi tare pofta si e ora 1 noaptea,acum am terminat de facut un tort,am sa-l postez maine
Nagyon finom, szeretem a körtés süteményeket
Petronela..se poate face cu ce fructe vrei...mere,piersici. Multumesc de vizita....o saptamana buna iti doresc!!!
Pansy...multumesc mult!!!
Doinitza...am vazuit ce tort super ai facut.....devii din ce in ce mai buna!!! Felicitari!!!
Bianka nagyon köszönöm!!!
Trimiteți un comentariu