miercuri, octombrie 26, 2011

Vinete umplute cu carne de pui

 Pentru 4 persoane:
2 vinete mari , 500 g carne tocata de pui , 1 ceapa , 3 rosii , 1 catel de usturoi , 1 lingura faina , 250 ml lapte , oregano , ulei de masline, codite de arpagic , sare , piper. 
Spalam vinetele,le taiem in doua , facem in pulpa taieturi ca si un gratar avand insa grija sa nu taiem si coaja si bagam la cuptor circa 20 de minute la 180ºC. 
Scoatem din cuptor,lasam putin la racit si cu o lingura scoatem pulpa cu atentie si o taiem cuburi.
Calim ceapa taiata marunt in ulei  la foc mic circa 8 minute,adaugam usturoiul taiat si el marunt si mai calim 2 minute.
Ridicam temperatura, adaugam carnea tocata si mai lasam inca 2-3 minute pe foc.
Adaugam pulpa vinetelor,rosiile decojite si taiate marunt si oregano.
Saram,piperam si lasam la foc inca 15 minute amestecand din cand in cand. 
In timp ce umplutura este pe foc facem sosul bechamel :
In 2 linguri de ulei calim faina 1 minut,adaugam laptele cald putin cate putin amestecand mereu si lasam la fiert 10 minute.
Cand totul este gata,umplem vinetele cu umplutura,acoperim cu sos bechamel si punem in cuptor sub grill pana primeste o culoare aurie. Decoram cu codite de arpagic si servim!
                                                    Pofta buna!!!















luni, octombrie 10, 2011

Pui cu curry,legume si orez salbatic (Manomin)

 1 pui taiat bucati(eu am folosit numai pulpe superioare) , 2 dovlecei ,o ceapa mare , 2 catei de usturoi , 2 morcovi , un mar mare , un ardei rosu mediu , 2 rosii decojite , 1 lingura buna de curry , ulei de masline , sare ,apa sau supa de pui , orez .In ulei de masline(se poate folosi si ulei de floarea soarelui) am prajit puiul la foc mare , cand a fost rumen l-am scos pe o farfurie si in acelasi ulei am pus la calit ceapa si usturoiul. Am adaugat carnea  o jumatate de  lingura de curry ,dovlecelul si morcovul spalat si taiat rondele , marul curatat , taiat cuburi si rosiile oparite,decojite si taiate si ele cuburi. Am sarat si am adaugat supa,am acoperit si am lasat la fiert 30 de minute adaugand din cand in cand supa .Inainte de a fii gata cu cateva minute am mai adaugat si restul de curry si am amestecat bine. Am fiert orezul(eu am folosit orez salbatic  care provine din America de Nord si creste in salbaticie pe marginile marilor lacuri.Are bobul mai lung cu un gust mai intens si a fost chemat de indieni Manomin sau "bobul pretios".) in apa multa in care am adaugat sare si o bucata de unt( se poate folosi ulei in loc de unt).
                                      Pofta buna!!!








marți, octombrie 04, 2011

Crema de branza cu zmeura

 Pentru 4 persoane : 
250 g branza mascarpone , 100 ml frisca , 50 g zahar praf , 60 g lapte condensat , 1 iaurt natural , 200 g zmeura , frunzulite de menta. 
Intr-un bol amestecam branza,laptele condensat si iaurtul.
Batem frisca cu zaharul praf (dar sa nu fie chiar tare) si o adaugam incet ,incet la crema de branza .
In 4 pahare asezam marea parte de zmeura spalata si stearsa cu grija,punem peste ea crema de branza,ornam cu cateva boabe de zmeura si frunze de menta.
Un desert rapid,rapid si bun,bun!!!
                                            Pofta buna!!!









Bine ati venit !!!