joi, martie 08, 2012

Tarta cu crema de patiserie si fructe..

LA MULTI ANI femeilor de orice varsta!!!

Pentru tarta (blat) avem nevoie de :
125 g unt , 250 g faina ,  2 galbenusuri de ou , esenta de vanilie , 100 g zahar praf. 
Pentru  pentru primul strat: gem de fructe de padure.
Pentru al doilea strat : crema de patiserie si fructe (capsuni si afine am pus eu). 
Prima data am facut crema pentru care am avut nevoie de : 5 galbenusuri,o lingura rasa de faina , 150 g zahar , 500 ml lapte , esenta de vanilie.
Am  scos un pahar de lapte din cei 500 ml si restul am pus la incalzit cu esenta de vanilie.
Intr-un bol am batut galbenusurile cu zaharul  apoi am adaugat faina ,am amestecat bine si am adaugat putin cate putin din laptele rece pana a devenit o pasta fina. 
Am luat laptele de pe foc , am adaugat aluatul si am repus pe foc mic.
 Am amestecat mereu pana crema a luat consistenta dorita(trebuie sa cada greoi de pe lingura). 
Am luat de pe foc si am lasat crema la racit amestecand din cand in cand pentru a nu se forma pe suprafata ei o crusta. 
In timp ce crema s-a racit am facut aluatul de tarta. 
Intr-un bol,am amestecat untul rece taiat cuburi cu putina sare si faina pana a primit un aspect nisipos,am adaugat zaharul,esenta de vanilie si galbenusurile de ou. 
Am framantat pana a capatat un aspect compact si elastic. 
Am acoperit aluatul cu folie alimentara si am pus la frigider pentru 30 de minute.
Am scos aluatul din frigider, si am intins o foaie subtire din el pe care l-am asezat intr-o tava de tarta unsa cu unt.
Am taiat aluatul care atarna si l-am tinut deoparte. 
Am aranjat putin marginea aluatului pe marginea tavii,am pus peste ea hartie de pergament peste care am presarat boabe de fasole si l-am bagat la cuptorul preincalzit la 175 º C pentru 15 minute....am scos hartia cu fasolea si am repus tarta inapoi in cuptor inca 10 minute. 
 Dupa cele 10 minute,am scos tava si am lasat sa se racoreasca putin. 
Am intins peste foaie un strat subtire de gem de fructe de padure si un strat gros de crema de patiserie.
 Am spalat capsunile si afinele,le-am taiat felii (capsunile)si le-am asezat pe tarta in asa fel sa nu se vada crema .
 Din aluatul ramas am taiat fasii late de 1cm jumate si am format peste tarta un grilaj pe care l-am lipit de marginile tartei cu putin lapte. 
Am repus tarta in cuptor pentru inca 25 de minute.
 Cand a fost gata,am presarat zahar praf pe suprafata....voilá !!!

Pofta buna !!!












Bine ati venit !!!