joi, iulie 15, 2010

"TOCANITA DE PORC CU OREZ"

Gatesc foarte putin si nici nu ma pot gandi la retete sofisticate.
Aceasta reteta este simpla,relativ rapida si zic eu si gustoasa. 
600 g carne de porc taiate cuburi mici(penru a scurta timpul de fierbere),o ceapa marisoara,2 catei de usturoi,supa,80 ml vin rosu,curry,ulei de masline,unt,sare,o lingurita de amidon de porumb.
Pentru orez:400 g orez,unt,parmezan,sare,patrunjel.
Ceapa taiata mare si usturoiul mititel le-am calit in ulei amestecat cu unt,am adaugat carnea ,vinul,si am lasat pana vinul s-a evaporat.
Am pus sare,curry si supa(supa sa acopere doar pe jumatate carnea).
Am lasat la fiert circa o jumatate de ora(pana carnea este gata).
Intr-un pahar am amestecat lingurita de amidon cu o lingura de apa rece si am pus peste carne.
Am mai lasat sa dea un clocot si gata.
Orezul l-am pus la fiert in apa cu sare(circa 10-12 minute),am stors si fierbinte l-am amestecat cu un cub de unt si parmezan dupa gust.
Am presarat cu patrunjel proaspat.
Pofta buna!!!
 

38 de comentarii:

Gabriela spunea...

Ce buna trebuie sa fi fooosstt!arata foarte bine si daca mai ai mai da si la altii nu fii asa egoista!un bacione grande,grande!

Judy (Erzsébet Iudith Fat) spunea...

Te invit Gabita....ca mai am!!!!
Oricand esti binevenita!!!


Apropos....sambata viitoare sunt la Torino(ci vedeamo????)!!!

Federica Simoni spunea...

wow che piatto invitante!bravissima!!

Judy (Erzsébet Iudith Fat) spunea...

Grazie Federica!!!Buona notte!!!

carnetul de retete spunea...

Nici eu nu gatesc prea mult din cauza caldurii si apoi vor venii vacantele...
Pe curand...

Judy (Erzsébet Iudith Fat) spunea...

Cristina,poate ca mai este putin si merg in vacanta(abia astept),poate caldura, sau munca multa....nu stiu ce este..dar foarte greu ma apropii de bucatarie,nici un chef nu am.....
Multumesc de vizita,pe curand....

Liana10 spunea...

Cum porcu' e cea mai buna pasare, intind repede farfuria pt. o portie, merci! Te pup

Irina M. spunea...

Interesanta 'arhitectura' gastronomica.

Numai bine, te-am aduagat si eu la linkurile mele.

Bianka spunea...

Nyammi nagyon guszta

Doinitza`s cakes spunea...

suna bine reteta si le-ai aranjat asa estetic,te felicit,ti-ai luat premiile de la reteta de ECLERE?si eu plec in concediu luni abia astept,iti doresc de pe acum sa te bucuri la maxim de el ,pupici

Unknown spunea...

Inca o reteta care-mi place!!!!
E caldura mare si la noi,ma deranjeaja,trebuie sa ma feresc cat pot!!
Te-nbratisez cu caldura!!!

Hiperica di Lady Boheme spunea...

Ciao tesoro, complimenti per il gustoso piatto ben presentato!!! Bravissima, un bacione

Gabriela, clavo y canela spunea...

Pero que sabroso plato! y la presentación estupenda..
besos
Gaby

Unknown spunea...

Pare foarte gustoasa. In orice caz arata tare bine! Eu insa te felicit pentru curajul de a deschide si sta langa aragaz pe caldura asta!

Judy (Erzsébet Iudith Fat) spunea...

Liana,vine.....cu placere!!!
Te pup!!!

Judy (Erzsébet Iudith Fat) spunea...

Irina,multumesc mult!!!

Judy (Erzsébet Iudith Fat) spunea...

Doinitza,vin....imi cer scuze de intarziere!!!Te pup!!!

Judy (Erzsébet Iudith Fat) spunea...

Jocok.....rég nem jártal errefelé!!!
Da...este o caldura uneori insuportabila,dar este vara nu??
Te imbratisez si eu!!!

Judy (Erzsébet Iudith Fat) spunea...

Lady,gentilissima,come sempre...grazie carissima!!!

Judy (Erzsébet Iudith Fat) spunea...

Gaby,gracias cariño!!!Besos!!!

Judy (Erzsébet Iudith Fat) spunea...

Kadia,multumesc!!!Iti doresc o zi racoroasa!!!

Paul spunea...

Bucate gatite cu suflet si dragoste de viata frumoasa doamna!

Judy (Erzsébet Iudith Fat) spunea...

Radka,thanks!!!Have a nice day you to!!!

Judy (Erzsébet Iudith Fat) spunea...

Paul,multumesc din suflet!!!Imi fac o deosebita placere vizitele tale si cuvintele .....gentelman ca intodeauna!!!
Iti doresc numai bucurii suflet bland!!!

Unknown spunea...

Judith
Intru mereu la tine, nu raman urme,poate din lipsa de inspiratie,de moment !!! Dar,
sincer, nu e zi sa nu intru....
o zi buna-ti doresc!! Te pup,cu inbratisari!

Unknown spunea...

Buna, am venit sa iti zic ca te asteapta niste premii la mine pe blog :)

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
fimere spunea...

un ragoût très appétissant
une sublime présentation qui donne envie de repasser à table
bonne journée

Unknown spunea...

Buna Judy. Ai un premiu Sunshine Award la mine pe blog. Daca vrei si ai timp, te rog sa il ridici. Te pup.

Paul spunea...

Vin din placere sau poate pentru ca ma simt al naibii de singur iar vorba ta blanda imi incarca bateriile, of ar fi multe de spus,lipsa tastaturii ma face sa fiu zgarcit in vorbe...

Judy (Erzsébet Iudith Fat) spunea...

Jocok,multumesc mult!!!Te imbratisez cu drag!!!

Judy (Erzsébet Iudith Fat) spunea...

Kadia...vin!!!Multumesc mult!!!

Judy (Erzsébet Iudith Fat) spunea...

Fimère,merçi beaucup!!

Judy (Erzsébet Iudith Fat) spunea...

Brandusa,multumesc draga mea ca te-ai gandit si la mine!!!Vin....le postez cat de curand!!!

Judy (Erzsébet Iudith Fat) spunea...

Paul,ma bucur nespus ca aici gasesti putina liniste.....singuratatea este apasatoare de multe ori!!
Aici esti oricand binevenit...te astept cu mare placere!!!
Iti doresc zile senine si bucurii...pentru ca meriti!!!Te imbratisez!!!

Anonim spunea...

Draga mea iti doresc o vacanta de vis acasa. Drum bun si tinem legatura :)

Judy (Erzsébet Iudith Fat) spunea...

April,multumesc mult!!!Deja mi-am notat numarul tau si te sun saptamana viitoare...daca ajungi mai repede pe la Sighet sa dai de stire sa ne vedem!!!Te pup!!!

Anonim spunea...

De pe 16 august o sa fiu la Sighet, vreo 3-4 zile, dar ne auzim la un telefon. Zbor placut!

Bine ati venit !!!