miercuri, septembrie 28, 2011

Crema de ciuperci champignon......

 Pentru 4 persoane : 
250 g ciuperci champignon , 150 ml supa de pasare , 1 galbenus de ou , 1 catel de usturoi , 3 linguri faina , 4 linguri smantana , cateva fire de arpagic (civas) , 25 g unt , cateva picaturi ulei de masline , sare si piper.
Curatam ciupercile ,le spalam si le taiem cuburi mici(lasam pentru decorat 4 felii).
Curatam si tocam usturoiul si impreuna cu untul si ciupercile calim intr-o tigaie la foc mic circa 10 minute. 
Saram piperam,scoatem din tigaie si tinem la cald.
In aceiasi tigaie calim faina pana capata culoare.
Adaugam supa rece incet amestecand cu o lingura de lemn sa nu se faca totolozi (daca este nevoie mixam putin sa devina o crema).
Lasam la fiert la foc mic 10 minute amestecand continuu.
Adaugam ciupercile  si mai lasam la foc inca circa 5 minute. 
Trecem ciupercile intr-un blender si macinam pana devine o crema fina.
Intr-o tigaie cu  doua picaturi de ulei de masline,calim cele 4 felii de ciuperci pe ambele parti cate un minut. 
Intr-un vas punem galbenusul de ou , adaugam doua linguri de crema calda si amestecam bine.
Adaugam si restul de crema,amestecam,portionam in farfuri individuale decoram cu putina smantana,felii de ciuperci si fire de arpagic.
                                               Pofta buna!!!











6 comentarii:

Bianka spunea...

Nagyon finom lehet ez a krém, ki fogom próbálni

pansy spunea...

ce bunatate se vede aici !

Doinitza`s cakes spunea...

Trebuie incercat la cat de bine arata si chiar am la congelator,maine ,la treaba cu mine :-))pupicei,demult n-am mai stat la taclale

Judy (Erzsébet Iudith Fat) spunea...

Bianka,nagyon örülök hogy tetszik!!!

Judy (Erzsébet Iudith Fat) spunea...

Pansy,multumesc!!!

Judy (Erzsébet Iudith Fat) spunea...

Asa este Doinitza...demult n-am mai povestit!!! Sper sa vina si vremea cand putem sta linistite la taclale....mie dor de povestile noastre!!! Te pup draga mea!!!

Bine ati venit !!!