Pentru chec :
175 g unt moale , 175 g zahar , jumatate lingurita esenta de vanilie , 3 oua , 225 g faina , o lingura drojdie uscata , 50 g ciocolata neagra topita , 50 g ciocolata alba topita.
Pentru triunghiurile de ciocolata :
25 g ciocolata neagra topita , 25 g ciocolata alba topita , cate o lingura de lapte , 125 g fructe dezhidratate(eu am avut cirese si afine).
Pentru sirop si decor :
125 g zahar , 6 linguri apa , 2 lingurite de lichior (eu am folosit brandy) , 150 g frisca.
Facem triunghiurile de ciocolata :
Topim ciocolata alba si apoi cea neagra cu cate o lingura de lapte , turnam pe o foaie de copt si cu un betisor unim cele doua culori.
Lasam la rece sa se intareasca ciocolata.
Cand este rece , taiem triunghiuri (sau se poate taia in orice alta forma)cu care o sa ornam checul.
Facem checul :
Mixam untul moale cu zaharul,adaugam esenta de vanilie, cate un ou pe rand,cernem faina impreuna cu drojdia , amestecam cu grija si la sfarsit si fructele dezhidratate.
Impartim acest aluat in doua , in una din parti adaugam ciocolata alba topita iar in cealalta parte ciocolata neagra.
Int-o forma rotunda,unsa cu unt se toarna pe rand cele doua aluaturi si cu un bat se unesc putin culorile.
Se coace in cuptorul preincalzit la 190ºC pentru circa 30 de minute.
Se lasa in tava cateva minute apoi se rastoarna pe o farfurie.
Se pregateste siropul:
Se pune la foc mic apa impreuna cu zaharul si cand da primul clocot se ia de pe foc si adauga lichiorul.
Se lasa putin la racit si apoi se insiropeaza checul.
Se bate frisca indulcita dupa gust.
Checul rece se orneaza cu frisca si triunghiuri de ciocolata.
Pofta buna!!!
175 g unt moale , 175 g zahar , jumatate lingurita esenta de vanilie , 3 oua , 225 g faina , o lingura drojdie uscata , 50 g ciocolata neagra topita , 50 g ciocolata alba topita.
Pentru triunghiurile de ciocolata :
25 g ciocolata neagra topita , 25 g ciocolata alba topita , cate o lingura de lapte , 125 g fructe dezhidratate(eu am avut cirese si afine).
Pentru sirop si decor :
125 g zahar , 6 linguri apa , 2 lingurite de lichior (eu am folosit brandy) , 150 g frisca.
Facem triunghiurile de ciocolata :
Topim ciocolata alba si apoi cea neagra cu cate o lingura de lapte , turnam pe o foaie de copt si cu un betisor unim cele doua culori.
Lasam la rece sa se intareasca ciocolata.
Cand este rece , taiem triunghiuri (sau se poate taia in orice alta forma)cu care o sa ornam checul.
Facem checul :
Mixam untul moale cu zaharul,adaugam esenta de vanilie, cate un ou pe rand,cernem faina impreuna cu drojdia , amestecam cu grija si la sfarsit si fructele dezhidratate.
Impartim acest aluat in doua , in una din parti adaugam ciocolata alba topita iar in cealalta parte ciocolata neagra.
Int-o forma rotunda,unsa cu unt se toarna pe rand cele doua aluaturi si cu un bat se unesc putin culorile.
Se coace in cuptorul preincalzit la 190ºC pentru circa 30 de minute.
Se lasa in tava cateva minute apoi se rastoarna pe o farfurie.
Se pregateste siropul:
Se pune la foc mic apa impreuna cu zaharul si cand da primul clocot se ia de pe foc si adauga lichiorul.
Se lasa putin la racit si apoi se insiropeaza checul.
Se bate frisca indulcita dupa gust.
Checul rece se orneaza cu frisca si triunghiuri de ciocolata.
Pofta buna!!!
10 comentarii:
waw ce bine arata !
waw ce bine arata !
mmmmmmmmmmmm..irresistibile!!!baci!
arata bine dar si foarte gustos,felicitari si de la mine
Bella e buona
bravissima ciao
Tare delicioasa !
Am ce învăţa de la dumneavoastră. Cînd o să vreau să fac prajituri aici o sa revin să iau reţete.
Ce as vrea si eu macar o feliutaaaaaaaaaaaaa
Cu drag va poftesc pe toti la o felie !!!
Mi-a placut mult articolul DVS. Multumesc!
Trimiteți un comentariu