luni, ianuarie 09, 2012

Filé de vitel cu sos de smantana si boabe de piper

 Pentru aceasta reteta minunata si rapida avem nevoie de : 2  bucati de filé de vitel gros de 2 cm circa,cateva boabe de piper alb daca se poate , 250 g smantana dulce ,50 g lapte , 50-60 ml brandy , ulei de masline , unt , sare.
Infierbantam impreuna untul cu uleiul ,adaugam carnea , boabele de piper si la foc mare prajim circa 5 minute pe o parte si 5 pe cealalta (recomand sa fie intoarse cu ajutorul a doua palete ,nici intr-un caz cu furculita ).
Scoatem carnea si o tinem la cald.
Adaugam brandy-ul la ulei si unt si lasam sa se evapore timp in care amestecam smantana , laptele si putina sare intr-un vas. 
Adaugam smantana  si lasam sa se ingroase putin amestecand continuu. 
Se feliaza carnea si se serveste cu sos.
                                            Pofta buna !!!








10 comentarii:

Alexandrina spunea...

Absolut delicios! E o mancare pe gustul meu.

Judy (Erzsébet Iudith Fat) spunea...

Si pe al meu Alexandrina....am lins si farfuria :-)...

Dorina spunea...

Foarte fain arata , si e facut exact cat trebuie .

alinutzika spunea...

daca e carne, e buna oricum!..:))

angi spunea...

Sa te lingi pe degete!
Mereu scoti tu ceva din...maneca,sau sort:).

Mare Maria spunea...

Delicios!!!Carnea de vita, vitel imi place la nebunie....Pupici:x

Judy (Erzsébet Iudith Fat) spunea...

Dorina,multumesc mult !!!

Judy (Erzsébet Iudith Fat) spunea...

Carnea.....si placerea mea Alinutza !!

Judy (Erzsébet Iudith Fat) spunea...

Hahahaha Angi..esti o scumpa !!! Te puuup !!!

Judy (Erzsébet Iudith Fat) spunea...

Maria...si mie !!! Te pup draga mea !!!

Bine ati venit !!!