Azi am facut melci ...imi era pofta....dar nu stiam cu ce sa-i umplu...am deschis dulapul cu provizii( sotul zice ca acolo sunt provizii pentru cel putin 6 luni :-) )....oare ce sa pun???
Am dat de un borcan cu piure de castane....si mai ce?...nuca...migdale...merg impreuna...am optat pentru migdale ca-mi plac mai mult......si am facut bine....au iesit niste melci de zile mari :-).
Aluatul l-am facut din :500 g faina , drojdie cat o nuca , putina sare , putin zahar ,200 ml (circa) lapte cald ,1 ou ,ulei.
Am cernut faina ,am pus zaharul,sarea si oul , am topit drojdia in lapte si am inceput framantarea.In timpul framantarii am adaugat lapte la nevoie si cate putin ulei....am framantat circa 20 de minute,am acoperit si lasat la cald pana si-a dublat volumul.
Am scos aluatul,am intins o foaie mare si subtire pe care am intis putin unt topit.
Intr-un bol am amestecat 100 g migdale macinate cu 450 g piure de castane si bucati de castane (aici se vind castane fierte si curatate in vid ).
Am intins umplutura pe foaie , am rulat (strans) apoi cu un cutit bine ascutit am taiat melcii (de circa 5-6 cm inaltime).
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt , am asezat melci la o distanta de cativa centimetri intre ei,am mai lasat la dospit , am uns cu ou si am copt in cuptorul preincalzit la 180ºC pentru circa 35-40 de minute.
Sunt mandra de inventia mea. :-) !
Pofta buna !!!
Am dat de un borcan cu piure de castane....si mai ce?...nuca...migdale...merg impreuna...am optat pentru migdale ca-mi plac mai mult......si am facut bine....au iesit niste melci de zile mari :-).
Aluatul l-am facut din :500 g faina , drojdie cat o nuca , putina sare , putin zahar ,200 ml (circa) lapte cald ,1 ou ,ulei.
Am cernut faina ,am pus zaharul,sarea si oul , am topit drojdia in lapte si am inceput framantarea.In timpul framantarii am adaugat lapte la nevoie si cate putin ulei....am framantat circa 20 de minute,am acoperit si lasat la cald pana si-a dublat volumul.
Am scos aluatul,am intins o foaie mare si subtire pe care am intis putin unt topit.
Intr-un bol am amestecat 100 g migdale macinate cu 450 g piure de castane si bucati de castane (aici se vind castane fierte si curatate in vid ).
Am intins umplutura pe foaie , am rulat (strans) apoi cu un cutit bine ascutit am taiat melcii (de circa 5-6 cm inaltime).
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt , am asezat melci la o distanta de cativa centimetri intre ei,am mai lasat la dospit , am uns cu ou si am copt in cuptorul preincalzit la 180ºC pentru circa 35-40 de minute.
Sunt mandra de inventia mea. :-) !
Pofta buna !!!
15 comentarii:
Preferatii mei!Foarte buni!
Ma bucur Teo !
Mmm...deliciosi cu lapte:)
Ce buni trebuie sa fie.Mor dupa castane.
te pup cu drag.
Ce bunatate trebuie sa fi iesit !
Ramona,multumesc...daaa merg foarte bine cu lapte !!!
Micule....si mie imi plac castanele...mai ales gata curatate....si merg asa de bine impreuna cu migdalele si piureul...n-am crezut pana nu am facut...o sa mai fac cat de curand...esti invitata !!! Te puuup !
Pansy...bune,bune !!! Te pup draga mea !!!
Superbi melcisorii:)!!!!!Si ce combinatie.....mama,mama......!!!!Pupici
Maria :-) ...multumesc !!! Te pup si eu !!!
Arunca-mi si mie unul.....! Mi-e pooooofta!!!!
Cu drag Angi !!!
fff apetisante!!
multumesc Alinutza !!!
Arata super bine! E imposibil sa nu fie deliciosi... Felicitari pentru ineventie!
Trimiteți un comentariu