joi, aprilie 28, 2011

Coronita cu ciocolata si fructe dezhidratate(capsuni,caise,afine,stafide)...

Am preferat un aluat normal ca si pentru cozonac....sunt deja obisnuita cu acest tip de aluat,stiu ca nu dau gres asa ca-l prefer(in reteta originala era aluat framantat cu unt....eu folosesc ulei)dar sa va spun......pentru aluat: 500 g faina , drojdie proaspata cat o nuca , 2 oua , 150 ml lapte caldut , coaja rasa de la o lamaie , putina sare , o lingura buna de zahar , ulei pentru framantat(circa 120 ml).Pentru umplutura: 350 g fructe dezhidratate (capsuni,caise,afine,stafide...), 150 g bobite de ciocolata , zahar brun , 100 g unt topit. Am topit drojdia in laptele caldut,intr-un vas mai mare am cernut faina,am adaugat restul ingredientelor(in afara de ulei),am turnat laptele cu drojdia si am framantat(20 minute) un aluat moale si omogen(in timpul framantari mi-am tot turnat cate putin ulei in palme).Cand aluatul s-a desprins de vas si de maini ,am acoperit vasul cu un prosop curat si l-am lasat la dospit pana si-a dublat volumul.Cand a  dospit am scos o bucata mare pe masa de lucru si am intins o foaie subtire(0,5 cm) pe care am uns-o cu unt topit,am presarat zahar brun , ciocolata si fructele taiate marunt.Am rulat aluatul.Cu un cutit bine ascutit am taiat din aluat felii groase de 1 cm pe care le-am asezat usor suprapuse pe o tava unsa cu ulei.Dupa ce am format coronita,am lasat iar la dospit 40 de minute timp in care am incalzit cuptorul.Inainte de coacere am uns suprafata cu galbenus de ou batut.Am copt la 180ºC pentru 45-50 minute.
                                              Pofta buna!!!










11 comentarii:

Federica Simoni spunea...

una vera bontà!baci!

Federica Simoni spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Hiperica di Lady Boheme spunea...

Meravigliosa! Un vero capolavoro!!! Complimenti cara, un bacione

April spunea...

MINUNAT! Acum am descoperit cum de arata asa de bine...taiatul in fasii si suprapunerea lor partiala e cheia ;) mersic, o fac desi stiu ca nu-mi iese asa buna ca tie...tu esti Zana dulciurilor. Pupicei!

Micul spunea...

Foarte bine arata, si cu siguranta e tare buna.
Seara faina sa ai.

pansy spunea...

tare frumoasa ti-a iesit.si eu o fac ! am un alt aluat cred,da'nu-l stiu pe dinafara, dar e asemanator!ideea e grozava!si tare gustoasa!

Rosita Vargas spunea...

Exquisita corona vitaminizada con frutos secos me encanta,se ve preciosa,cariños y abrazos.

Graal77 spunea...

Piacere di conoscerti!!!!
Bellissimo questo dolce ha un aspetto deliizioso!!!!Buona vita ebuona cucina!!!!

Bianka spunea...

Micsoda szépség isteni lehet

Eniko spunea...

Vaiii!!!Iar ai facut bunatati!!!Imi lasa gura apa :)Foarte, foarte bun!!!Felicitari, felicitari, felicitari!!!

Doinitza`s cakes spunea...

ce bine arata si necoapta as mancao asa cruda ,dar coapta nici nu ma gandesc ce gust are ,cred ca-i o minunatie,pupicei

Bine ati venit !!!