Pentru 10-12 bucati :
150 g apa , 60 g unt taiat cuburi , 90 g faina cernuta , 2 oua.
Pentru crema reteta o gasiti aici .
Pentru sosul de ciocolata :
25 g unt , o lingura de lapte , o lingura cacao,100 g zahar praf si daca vreti si putina ciocolata alba topita separat.
Se pune intr-o tigaie apa cu untul la foc mic.
Cand untul s-a topit si incepe sa fiarba, se ia de pe foc si se toarna toata faina deodata si se amesteca energic cu un tel pana se dezlipeste de pereti vasului si devine o minge de aluat.
Cand se raceste un pic adaugam cate un ou si amestecam bine.
Se pune aluat intr-un sac a poche cu varf lat (de cel putin 1,5 cm) si se formeaza cilindri lungi de circa 7 cm pe o tava dreapta,unsa si stropita cu apa.
Se coc eclerele in cuptorul preincalzit la 200ºC pentru 35-40 minute.
Cand sunt gata,se scot pe un grill, se taie in doua si se lasa la racit.
Se umple cu crema fiecare ecler si se pregateste sosul de ciocolata.
Se topeste untul cu laptele pe foc mic,se ia de pe foc se adauga cacao-a si zaharul si se amesteca.
Se toarna ciocolata peste eclere (daca vreti puteti topi si putina ciocolata alba si puteti decora in doua culori ) si gata !!!
Se tin la frigider pana in momentul serviri !!!
Pofta buna!!!
150 g apa , 60 g unt taiat cuburi , 90 g faina cernuta , 2 oua.
Pentru crema reteta o gasiti aici .
Pentru sosul de ciocolata :
25 g unt , o lingura de lapte , o lingura cacao,100 g zahar praf si daca vreti si putina ciocolata alba topita separat.
Se pune intr-o tigaie apa cu untul la foc mic.
Cand untul s-a topit si incepe sa fiarba, se ia de pe foc si se toarna toata faina deodata si se amesteca energic cu un tel pana se dezlipeste de pereti vasului si devine o minge de aluat.
Cand se raceste un pic adaugam cate un ou si amestecam bine.
Se pune aluat intr-un sac a poche cu varf lat (de cel putin 1,5 cm) si se formeaza cilindri lungi de circa 7 cm pe o tava dreapta,unsa si stropita cu apa.
Se coc eclerele in cuptorul preincalzit la 200ºC pentru 35-40 minute.
Cand sunt gata,se scot pe un grill, se taie in doua si se lasa la racit.
Se umple cu crema fiecare ecler si se pregateste sosul de ciocolata.
Se topeste untul cu laptele pe foc mic,se ia de pe foc se adauga cacao-a si zaharul si se amesteca.
Se toarna ciocolata peste eclere (daca vreti puteti topi si putina ciocolata alba si puteti decora in doua culori ) si gata !!!
Se tin la frigider pana in momentul serviri !!!
Pofta buna!!!
15 comentarii:
Vai arata demential!As putea sa mananc asa ceva la nesfarsit!Yummi!Sa va fie de bine!Te pup Judy!!!
Enikö...am sa notez...daca ne vom intalni odata stiu ce sa-ti fac :-) !
Te puuup!!!
ce frumusele sunt !faina forma au!
Foarte bune, si noi suntem fani ai eclerelor.
Te pup cu drag.
Delicioase, mi-ai facut maare pofta :)
jaj de szepek, nagyon finomak lehetnek!!!! Osszefutotta nyal a szajamban :-)))).
Pansy...n-am avut sac cu gura mai mare....de aceia au iesit asa :-) Merçi mult !!!
Micule iti multumesc mult...te imbratisez si eu cu drag !!!
Boscodina ....asta si urmaresc...sa fac pofte :-) !!! te puuup!!!
Réka..örülök hogy tetszik!! Szép hétvéget kivánok!!!
wow ce minunatii!!!
Am ajuns la spartul targului.Toata lumea a "servit" din bunatatile tale.
Oricum ,nu cred ca e tarziu daca iti urez:
Sok szep es boldog Erzsebet napokat!
Kadia...multumesc!!!
Angi...n-ai ajuns....niciodata nu-i tarziu! Iti multumesc pentru urari ,esti o draguta...mi-ai facut o mare bucurie !!! Te puuuup!!!
Doamne ce pofta mi-ai facut......yammi,yammi!!!!Superb.Pupici:x
Trimiteți un comentariu