5 galbenusuri,1 lingura faina,150g zahar,500ml lapte,1 baton de vanilie sau un plic de zahar vanilat,25g unt.Punem laptele cu batonul de vanilie taiat pe lungime la incalzit,galbenusurile le batem cu zaharul apoi adaugam faina si batem pana devine ca o crema groasa si fara totolozi.Cand laptele este fierbinte,scoatem batonul de vanilie si amestecand in continuu turnam crema de galbenusuri .Focul trebuie sa fie la minim si absolut nu trebuie sa fiarba crema pentru ca se taie.Continuam sa amestecam sa nu se lipeasca de fund,pana crema incepe sa se ingroase(cca 10-15 minute).Cand este gata,luam de pe foc si punem untul amestecand pana untul se topeste.Lasam la racit amestecand din cand in cand ca sa nu se formeze o pielicica pe suprafata cremei.Aceasta crema se poate utiliza pentru orice fel de prajitura,tort,crostate.Este un deliciu!!!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Bine ati venit !!!
Blog Archive
-
►
2011
(60)
- ► septembrie (2)
-
▼
2010
(152)
- ► septembrie (14)
-
▼
ianuarie
(20)
- "TARTE CU FRUCTE"
- "CARPACCIO"
- "CLATITE CU MASCARPONE SI ZMEURA"
- "PERE IMBRACATE IN FOIETAJ"
- "CREMA DE PATISERIE(CREMA PASTICCIERA)"
- "LEAPSA DE LA ANA MARIA!"
- "PIZZA"
- "TULIPE CU CREMA MASCARPONE SI FRUCTE"
- "CARDON"(CYNARA CARDUNCULUS)
- "CHEC" aspect "0" gust de "10"
- PENTRU PRIETENI!
- "CARNE CU BROCCOLI SI SOFRAN"
- "GOUJONS DE PUI"
- "CROSTATE"
- "BON BON CU PHILADELPHIA"
- "CALZONI"
- "AVEM SI NOI ZAPADA"
- Am primit doua premii !Multumesc doamna Elena ca...
- "RAFFAELLO"
- "COSULETE CU FRISCA SI PIURE DE CASTANE"
12 comentarii:
La migliore delle creme!!!
Baci baci Elisa
Voi incerca si eu reteta aceasta...Asa cum ai prezentat-o tu nu pare foarte greu de realizat!
O seara frumoasa,
Irina
Si,anche io dico questo!!!Grazie della visita!Baci!
Irina,este foarte simplu de facut si te asigur ca este delicioasa!!!Merçi de vizita!
aspettami che arrivo con il cucchiaino!!
Vieni,vieni che apro la porta!!!
Dolce e profumata questa crema, bravissima!
Matteo grazie dell complimento...non lo merito pero e molto gradito da un bravissimo cuoco come te!!!Ciao!
Ciao Judy,
Te dai acuma pe tot mai finute Treburi.. Rusine sä-ti fie:-)))))
Icearcä sä umpli cu Crema asta Gogosi......
Si klar de Torte si Präjituri nu mai vorbim.
Cu drag Jacob
Da Jacob...rusine sa-mi fie!!!!Hai nu te supara.....si ca sa-ti treaca te invit la crema!!!!Ciao!
Vezi cä deja sint pe Drum:-))))
ma-m urcat extra pe Bicicleta aia rapidä:-))))))
Te astept!!!!Cu ce preferi crema???Bigne,tarta,????
Trimiteți un comentariu