miercuri, decembrie 02, 2009

CORNULETE



1cana zahar,3 cani de faina,1cana untura,dulceata de prune,1jumate de cana lapte,1 cub drojdie,1lingura zahar,1ou.Laptele,lingura de zahar,drojdia,oul se freaca bine si se pune la loc cald la dospit(maia).Eu am pus vasul cu maiaua intr-un alt vas in care am pus apa calda.Trebuie sa-si dubleze volumul.Se amesteca cu faina,zaharul si untura,se framinta bine si se lasa la loc caldut la dospit.Din acest aluat se intinde o foaie subtire ,se taie patratele nu foarte mari si se pune pe fiecare patratea un pic de dulceata de prune(szilvaiz cum se spune pe la noi)apoi se ruleaza,se pun pe tava unsa in prealabil sau tapetata cu hirtie de copt.Se mai lasa la dospit si se pun in cuptorul cald cam 25 minute la foc mediu. Talpa trebuie sa fie roz iar deasupra albe.Se scot se aseaza pe un platou si se presara cu zahar praf.(Imi cer scuze ca nu am mai multe poze dar inca nu mi-a intrat in obicei sa pozez si mi-am adus aminte cam tirziu.)Oricum sunt foarte  bune!Pofta buna!

12 comentarii:

Enza spunea...

che buoni!!!me ne passi uno???
ciaoooo

Judy (Erzsébet Iudith Fat) spunea...

Ciao,con molto piacere!Serviti pure!

Scarlett: spunea...

ciao judy...molto buoni questi biscotti ma non riesco a tradurre gli ingredienti...sarei molto interessata ma non so come trascriverli...mi puoi aiutare???grazie e baci

Judy (Erzsébet Iudith Fat) spunea...

Scarlett con molto piacere.Allora:1 tazza piu o meno da 200g di zucchero,3 tazze di farina,1 tazza di strutto,conffetura di prugne,mezza tazza di latte,1 cubetto di lievito,1 cucchiaio di zucchero,1 uovo.In un recipiente lavoriamo bene il latte,l"uovo il lievito il cucchiaio di zuchero e lasciamo al caldo fino raddopia di volume (io ho messo il recipiente in un altro recipiente con aqcua calda).Lavoriamo tutto insieme fino che diventa una massa liscia e omogenea.Stendeamo la pasta di 5 cm,tagliamo dei rettangoli non troppo picoli,metteamo un poco di confettura di prugne su tutti rettangoli e posseamo darle la forma che piu desidereamo.Metteamo a cuocere in forno non troppo caldo per 20-25 minuti.Fai attenzione, devono rimanere chiare.Spolverziamo di zucchero a velo.Spero di esserti utile(non ho scritto da molto in italiano e siccuramente ho fatto un sacco di sbagli pero spero che hai capito!)e se non capisi qualcosa scrivimi pure! Un bacio!

Scarlett: spunea...

grazie!!!!!!!!!!!!!!!

CamiWitt spunea...

Eii OLA, parlare italiano ! Belisimma. Brava, pacat ca nu ai o sectiune la un cornulet rupt, muscat! o seara placuta!Cami

Judy (Erzsébet Iudith Fat) spunea...

Ai dreptate draga Cami...nu m-am gandit!

marcu spunea...

Vezi de ce te vizitez? mi-ai facut pofta pe cornuletele tale si maine am sa-mi rog sotia sa ne faca si noua (de regula sunt tare pofticios) Numai bine iti doresc!

katty spunea...

che buoni ora con il latte ci starebbero benissimo!!! un bacio e buona domenica!!

Tasha spunea...

ca lumea ti-au iesit!si eu fac des cornulete,imi plac...

Judy (Erzsébet Iudith Fat) spunea...

La noi in familie toti suntem fani ai cornuletelor!Ceva simplu dar gustos!Multumesc Tasha de vizita!Te mai astept cu mult drag!

Judy (Erzsébet Iudith Fat) spunea...

Ciao carissima Katty.Grazie per la visita graditissima!

Bine ati venit !!!