Placinta de traditie englezeasca,simpla,rustica,usor de preparat si intodeauna bine primita de musafiri.
350g faina, 150g unt sau margarina, 6 linguri de apa rece, 1kg mere, sucul de la o lamaie, 85g zahar tos, 1 lingura jumate de amidon de porumb. Pentru glasa:1 lingura lapte,1 lingura zahar tos. Intr-un bol se lucreaza faina cu untul taiat cuburi pina devine nisipos.Adaugam apa rece si framantam catre peretii vasului pana devine o masa compacta.Invartim in folie alimentara si punem la frigider pentru 30 minute.Intre timp curatam merele,le taiem feliute subtiri,adaugam 85g de zahar,zeama de lamaie si amidonul de porumb(amidonul absoarbe lichidul in exces). Scoateti aluatul din frigider si impartiti in doua.Intindeti o foaie din prima bucata cat sa acopere o tava rotunda de 23cm diametru. Varsati merele si intindeti cealalta foaie cu care acoperiti.Taiati surplusul de aluat si cu degetele apasati marginile formand un val de jur imprejurul placintei.Cu aluatul ramas puteti forma frunzulite cu care se orneaza placinta.Ungeti suprafata cu lapte si presarati cu zahar tos.Puneti la cuptor fierbinte sa se prinda putin la suprafata(cca 15 minute)dupa care se da cuptorul la nivel mediu si se lasa cca 35-40 minute la copt. Pofta buna!
5 comentarii:
Arata super bine, si trebuie sa fie delicioasa ! Te asteapta un premiu la mine pe blog ;)
deve essere buonissimo...io amo i dolci con le mele..complimenti!!
ciaoo
Emamama,grazie del complimento...sei molto gentile!
Ala multumesc din suflet!
Una torte di mele bellissima! Ma riuscirò mai a tradurre la ricetta?!? Ci provo...
Saluti
Sabrine
Trimiteți un comentariu