150 g unt moale , 300 g faina , 140 g amidon de cartofi , 30 g cacao , 80-120 ml lapte , 6 oua medii , 220 g zahar , 1 plic drojdie uscata , 1 plic zahar vanilinat.
Se mixeaza untul moale cu zaharul, se adauga rand pe rand ouale la temperatura camerei.
Se adauga faina si 100 g amidon de cartofi.
Se amesteca cu o lingura de lemn si se adauga si drojdia cernuta impreuna cu zaharul vanilinat.
Adaugam putin lapte tot amestecand pana ajungem la o consistenta medie(daca ridicam lingura aluatul cade greoi de pe lingura).
Se imparte aluatul in doua parti egale.In primul aluat de adauga cacao-a si in celalalt cei 40 g de amidon de cartofi.
Se amesteca si daca unul dintre aluate (deobicei cel cu cacao)necesita lapte se adauga putin pana ajunge la consistenta celuilalt aluat.
Ungem o tava cu peretii detasabili cu unt,presaram cu faina si incepem aranjatul aluatului.
Se pun doua linguri de aluat alb in centrul tavii,peste acest aluat se pun doua linguri de aluat cu cacao si tot asa pana terminam ingredientele avand insa grija sa nu miscam tava si sa nu amestecam aluatele .
Se coace 50-60 de minute in cuptorul preincalzit la 180ºC.Cand checul este gata(putem verifica cu o scobitoare)se scoate pe un grill si se lasa la racit.Inainte de a fii servit se presara cu zahar praf. Pofta buna!!!
Se mixeaza untul moale cu zaharul, se adauga rand pe rand ouale la temperatura camerei.
Se adauga faina si 100 g amidon de cartofi.
Se amesteca cu o lingura de lemn si se adauga si drojdia cernuta impreuna cu zaharul vanilinat.
Adaugam putin lapte tot amestecand pana ajungem la o consistenta medie(daca ridicam lingura aluatul cade greoi de pe lingura).
Se imparte aluatul in doua parti egale.In primul aluat de adauga cacao-a si in celalalt cei 40 g de amidon de cartofi.
Se amesteca si daca unul dintre aluate (deobicei cel cu cacao)necesita lapte se adauga putin pana ajunge la consistenta celuilalt aluat.
Ungem o tava cu peretii detasabili cu unt,presaram cu faina si incepem aranjatul aluatului.
Se pun doua linguri de aluat alb in centrul tavii,peste acest aluat se pun doua linguri de aluat cu cacao si tot asa pana terminam ingredientele avand insa grija sa nu miscam tava si sa nu amestecam aluatele .
Se coace 50-60 de minute in cuptorul preincalzit la 180ºC.Cand checul este gata(putem verifica cu o scobitoare)se scoate pe un grill si se lasa la racit.Inainte de a fii servit se presara cu zahar praf. Pofta buna!!!
16 comentarii:
ce frumos ti-a iesit ! mai ca fura o bucatica !
Nagyon jól néz ki! Egyszer én is kipróbá
ltam, de csak csokireszeléket tettem kakaó helyett és nem látszottak a csíkok! :( A tied szuper lett!!!
Adoro esta torta se ve riquísima.
Saludos
No,vezi,asta-i o reteta pe gustul meu...rapida,aratoasa si gustoasa:)...fara sa necesite prea multa indemanare!
draga mea Judy ti-a iesit minunat.cred ca mergeau si niste migdale la partea cu cacao,nu?yummy deja visez chec,pup cu drag
Foarte dragut!!!Sa va fie de bine :)
Multe imbratisari!!!
Deliziosa torta :) ciao
Zebra, tigru ce-o fi da' bun mai e...acum pregatesc de-o tarta cu cirese ;)
Saaarah...pe unde ai umblat atata vreme????Nu pot sa cred ca esti aici...in sfarsit...ai disparut de aproape un an fara sa spui nimic(meriti o bataita pentru asta :-))!!!Ma bucur ca esti ok si ca te-ai intors...sa nu mai pleci, ai auzit!!!Te imbratisez cu mare drag!!!
Pansy...cu incredere!!!
Marika,nekem is tetszik hogy sikerült... a fiam is nagyon szerette...megenni!!!
Annie,si es muy riquisima y muy facil da preparar!!Un beso!!
Angi ma bucur ca in sfarsit te-am prin cu ceva!Te imbratisez!!!
Enikö multumesc din suflet!!!
Grazie Stefania.Un bacio!!!
April,vad ca te-ai pus pe bucatarit nu gluma....sa va fie de bine!!!
Te pup!!!
Trimiteți un comentariu