100 g biscuiti amaretti , 100 g biscuiti simpli (daca nu aveti amaretti se pot folosi doar biscuiti simpli) , 150 g unt 2 linguri zahar brun. Pentru crema: 500 g iaurt de piersici , 200 ml frisca , 6 g gelatina in foi , 4 linguri lapte ,bucati de piersici (facultativ) , zahar praf dupa gust.
Pentru ornament: piersici , 200 ml apa , 8 g gelatina , 3-4 linguri zahar , 3 linguri gem de piersici.
Se dau biscuitii printr-un robot de bucatarie impreuna cu zaharul,se adauga untul topit caldut, se amesteca si se toarna intr-o forma de tort rotunda cu pereti detasabili ,se preseaza dandu-i forma de foaie.
Se pune tava in frigider pana se pregateste crema.
Foile de gelatina se pun la hidratat in apa 10 minute,intr-o tigaie se pun cele 4 linguri de lapte la incalzit, cand incepe sa fiarba se ia de pe foc si se adauga gelatina stoarsa.
Se amesteca pana se topeste gelatina si se lasa la racit putin.
Se bate frisca rece,se adauga zahar dupa gust,iaurtul ,bucatile de fructe si laptele cu gelatina care-i deja caldut.
Se scoate tava de la frigider si se toarna crema. lasam la frigider cel putin 2 ore(pana crema se solidifica).
Pentru ornament, punem gelatina la hidratat in 200 ml apa,spalam piersicile,le taiem in patru,scoatem samburele si feliem in felii subtiri.
Turnam gelatina hidratata intr-o tigaie impreuna cu gemul si zaharul si punem la fiert,amestecand continuu.
Cand incepe sa fiarba,luam de pe foc,strecuram si lasam la racit.
Scoatem tortul de la frigider,aranjam piersicile in mod uniform si turnam peste fructe gelatina calduta.
Lasam din nou la frigider cel putin 2 ore.
Pofta buna!!!
Pentru ornament: piersici , 200 ml apa , 8 g gelatina , 3-4 linguri zahar , 3 linguri gem de piersici.
Se dau biscuitii printr-un robot de bucatarie impreuna cu zaharul,se adauga untul topit caldut, se amesteca si se toarna intr-o forma de tort rotunda cu pereti detasabili ,se preseaza dandu-i forma de foaie.
Se pune tava in frigider pana se pregateste crema.
Foile de gelatina se pun la hidratat in apa 10 minute,intr-o tigaie se pun cele 4 linguri de lapte la incalzit, cand incepe sa fiarba se ia de pe foc si se adauga gelatina stoarsa.
Se amesteca pana se topeste gelatina si se lasa la racit putin.
Se bate frisca rece,se adauga zahar dupa gust,iaurtul ,bucatile de fructe si laptele cu gelatina care-i deja caldut.
Se scoate tava de la frigider si se toarna crema. lasam la frigider cel putin 2 ore(pana crema se solidifica).
Pentru ornament, punem gelatina la hidratat in 200 ml apa,spalam piersicile,le taiem in patru,scoatem samburele si feliem in felii subtiri.
Turnam gelatina hidratata intr-o tigaie impreuna cu gemul si zaharul si punem la fiert,amestecand continuu.
Cand incepe sa fiarba,luam de pe foc,strecuram si lasam la racit.
Scoatem tortul de la frigider,aranjam piersicile in mod uniform si turnam peste fructe gelatina calduta.
Lasam din nou la frigider cel putin 2 ore.
Pofta buna!!!
15 comentarii:
Una tarta deliciosa, se me hace agua la boca.
Saludos
Toate tartele tale sunt minunate!!!Si gustoase si frumoase!Felicitari!!!!!!Te imbratisez cu drag!!!
super arata si banuiesc ca si bun a fost!
foarte,foarte frumos tortul tau.un lucru nu am inteles eu,tu fierbi gelatina sau o pui in lichid foarte fierbinte?nu isi pierde proprietatea de gelificare?pupici
premii te asteapta la mine pe blog !
Vin amu ,pune-mi de-o parte nu fi zgacita :-)))ma urc in avion,soseeeeeesc
Una tarta muy linda y exquisita,es un placer ver que bien lo preparas,tu blog está muy bonito,abrazos grandes.
as vrea sa stiu ce frisca folosesti arata superb
Gyönyörű
arata minunat,de gust nici nu mai zic
frumos si racoritor,o zi placuta
Unde ai disparut ???
Nu ne mai indulcesti cu nimic?!:(
Arata minunat. L-am facut si eu si e delicios.
ma-nnebunesti cu retetele tale :D
Va multumesc fiecarui in parte pentru gandurile frumoase asternute aici!!! Va imbratisez pe toti!!!
Trimiteți un comentariu