marți, iunie 21, 2011

Muschi de porc cu ciuperci champignon si garnitura de piure de cartofi

 800 g muschi de porc(sau vita) , 2 morcovi , o codita de telina , o ceapa mare , o lingura faina alba , 5 linguri ulei de masline , 100 ml vin rosu , supa.
Pentru ciuperci: 300-400 g ciuperci champignon , 1 sau 2 catei de usturoi , 2 linguri de ulei , patrunjel. 
Se taie muschiul de porc in bucati mai mici.
Se curata si taie in cuburi legumele, se calesc in 5 linguri de ulei de masline.
Cand sunt calite,adaugam carnea si o calim si pe acesta circa 5 minute sa fie prinse bine pe fiecare parte.
Se adauga faina cernuta direct peste carne,se lasa cateva minute la foc mediu amestecand incontinu.
Se adauga vinul si se continua fierberea circa 40 de minute la foc mediu.
Cand este necesar se adauga supa.
Intre timp se fac ciupercile.
Se pune in doua linguri de ulei usturoiul pisat,se caleste putin,se adauga ciupercile spalate si taiate felii si se fierb la foc mare citeva minute.
Cand carnea este gata adaugam ciupercile ,saram daca mai este nevoie,piperam si condimentam putin dupa gust.
Se poate  acompania cu piure de cartofi sau cu mamaliga.
                                               Pofta buna!!!












7 comentarii:

retete- ina spunea...

super,super,as vrea si eu,imi place tare mult

Alexandrina spunea...

Yum, delicios!

marcu spunea...

Dupa felul doi al tau aduc felul trei al meu.

angi spunea...

Este preferasta baietilor mei,desi azi le-am facut...samalute:).

angi spunea...

:))no,ce facui?:)...preferata:),sarmalute:)...
Ai inteles tu oricum ca felul acesta de mancare ocupa locul I in topul preferintelor culinare al baietilor mei(toti trei:)).

Rosita Vargas spunea...

EXQUISITO PLATO COMPLETO Y CONTUNDENTE,ME ENCANTÓ,CARIÑOS Y ABRAZOS GRANDES.

Bianka spunea...

Nagyon guszta

Bine ati venit !!!