400 g paste tip tagliatelle , 2 vinete mijlocii , 200 g carne macinata , 6oo g rosii , 1 ou , o ceapa mica , 1 catel de usturoi , o lingura de brinza parmezan , putina paine , citeva frunze de busuioc , pesmet , ulei de masline , sare .
Se taie ceapa marunt si se pune la calit cu circa 80 ml de ulei.
Se adauga rosiile decojite si macinate sau taiate marunt,busuiocul si putina sare si se coace la foc mic o jumatate de ora.
Intre timp facem chiftelutele din carne,piinea inmuiata in lapte si stoarsa bine ,catelul de usturoi pisat ,oul branza parmezan si putina sare.
Se formeaza chiftelute mici care se dau prin pesmet si se coc in ulei.
Cind sunt gata chiftelele se transfera in tigaia cu sosul de rosi.
Se taie vinetele felii mai grosute, se prajesc intr-o tigaie pe o parte si pe alta in putin ulei de masline ,se scot ,se taie cubulete si se adauga in sos.
Se amesteca bine si se mai lasa cateva minute pe foc ca sa se intrepatrunda gusturile.
Se fierb tagliatelle-le in apa cu sare cand sunt gata se storc si se adauga la sos.
Pofta buna!!!
Se taie ceapa marunt si se pune la calit cu circa 80 ml de ulei.
Se adauga rosiile decojite si macinate sau taiate marunt,busuiocul si putina sare si se coace la foc mic o jumatate de ora.
Intre timp facem chiftelutele din carne,piinea inmuiata in lapte si stoarsa bine ,catelul de usturoi pisat ,oul branza parmezan si putina sare.
Se formeaza chiftelute mici care se dau prin pesmet si se coc in ulei.
Cind sunt gata chiftelele se transfera in tigaia cu sosul de rosi.
Se taie vinetele felii mai grosute, se prajesc intr-o tigaie pe o parte si pe alta in putin ulei de masline ,se scot ,se taie cubulete si se adauga in sos.
Se amesteca bine si se mai lasa cateva minute pe foc ca sa se intrepatrunda gusturile.
Se fierb tagliatelle-le in apa cu sare cand sunt gata se storc si se adauga la sos.
Pofta buna!!!
12 comentarii:
ai,ai ai....adica n-am.da asa-i de buna ca am s-o prestez!
Si eu care vroiam sa fac maine teitei cu ...varza:).E un mod rapid de a termina cu mancarea:).
Tu transformi bucatareala in ...arta!
Stiu ca e oleaca tarzior,dar daca te uiti pe 7,o sa vezi ce iti doresc.:))
Exquisita y hermosa pasta me encanta,felicitaciones por tu nueva cocina quedó preciosa,cariños y abrazos.
Arata minunat!!!Vai ce pofta mi-ai facut prietena mea draga!!!Imi plac si vinetele, si chiftele, si tote!!!Imi place foarte mult si noul design al blogului!Te imbratisez cu drag!O zi minunata iti doresc!!!
Favui si eu,dar in loc de tagliatele,am folosit spagheti.Cred ca merg si asa si asa!
O zi buna!
Pansy,te pup!!!
Angi...eram la munca (pe noapte)dar nu stiu la ce 7 te referi...te rog sa ma luminezi! Te puuup!!!
Rosita,muchas gracias...un beso grande!!!
Enikö,multumesc scumpica!!!Te imbratisez cu drag!!!
Janet,sigur ca merg si spaghetti...buuuun asa-i???Te imbratisez!!!
Apetisanta mancarica !! perfecta pentru pranz si cina.. O zi frumoasa
E ziua de7 iunie,de pe blogul tau,iar pentru ca nu am reusit sa fac lumina iti spun:La multi ani,judy!
Trimiteți un comentariu