Mousse...bun , usor si racoritor in perioada aceasta de vara (care defapt numai vara nu pare sa fie ).
375 g iaurt de capsuni sau orice fel de iaurt , 200 ml frisca , 3 albusuri de ou , 1 varf de cutit de sare cateva picaturi de suc de lamaie , 80 g zahar , 4 foi de gelatina (8 g ) 150 g zmeura.
Hidratam gelatina in apa rece pana de inmoaie bine.
Punem intr-un vas circa 100 ml apa la fiert si cand da in primul clocot,luam de pe foc si adaugam gelatina hidratata si stoarsa bine.
Amestecam sa se topeasca gelatina si lasam la racit.Batem intr-un bol iaurtul cu 60 g zahar si amestecam cu gelatina calduta.
Batem frisca cu zahar praf dupa gust si pastram in frigider pana batem si albusurile de ou cu sarea si sucul de lamaie.
Amestecam la crema de iaurt prima data frisca si apoi si albusurile batute spuma tare cu miscari lente ca sa nu piarda din volum.
Se toarna mousse-ul in forme si se lasa la frigider 5-6 ore pana se prinde bine.
Inainte de a servi , spalam zmeura (lasam cateva pentru decor ) trecem prin blender cu restul zaharului apoi printr-o sita mai rara ca sa le scoatem samburei .
Decoram su acest sos si zmeura....... servim !
Pofta buna!!!
375 g iaurt de capsuni sau orice fel de iaurt , 200 ml frisca , 3 albusuri de ou , 1 varf de cutit de sare cateva picaturi de suc de lamaie , 80 g zahar , 4 foi de gelatina (8 g ) 150 g zmeura.
Hidratam gelatina in apa rece pana de inmoaie bine.
Punem intr-un vas circa 100 ml apa la fiert si cand da in primul clocot,luam de pe foc si adaugam gelatina hidratata si stoarsa bine.
Amestecam sa se topeasca gelatina si lasam la racit.Batem intr-un bol iaurtul cu 60 g zahar si amestecam cu gelatina calduta.
Batem frisca cu zahar praf dupa gust si pastram in frigider pana batem si albusurile de ou cu sarea si sucul de lamaie.
Amestecam la crema de iaurt prima data frisca si apoi si albusurile batute spuma tare cu miscari lente ca sa nu piarda din volum.
Se toarna mousse-ul in forme si se lasa la frigider 5-6 ore pana se prinde bine.
Inainte de a servi , spalam zmeura (lasam cateva pentru decor ) trecem prin blender cu restul zaharului apoi printr-o sita mai rara ca sa le scoatem samburei .
Decoram su acest sos si zmeura....... servim !
Pofta buna!!!
13 comentarii:
Scumpa mea arată super...
cred că este undeliciu,mai ales
că are și frișcă!
Îmi plac mai mult aceste dulciuri,
decât cele cu făină(îngrașă).
O zi excelentă să ai!
Vine toamna!
Superb !!!!
Bun, intr-adevar! Vreau si eu o portie.
Ce bun trebuie sa fie... Pup!
Frumoasa prezentare!O seara buna!
Super!!!
Vai cata eleganta!!!daca gustul e precum arata apoi salivez deja,mi-oi lipi limba de ecran ,sa nu mor de pofta :-)))))))),pupici
¡¡Una delicia!!
Arata demential!!!Ma gandesc ce bun poate fi!!!Zmeura aia....yummi!La cat mai multe bunatati!!!Te pup si te imbratisez cu drag!!!
Doamne, ce bine arata!!! Mi-ai facut o pofta, tuuuuuuuuuuuu! Te pup dulce!
Imi place foarte tare
se ve muy tentador el mouuse me encanta de berries,abrazos cordiales.
Deja imi ploua in gura!
Arata demential!
Pupici dulci de la tara!:))
Trimiteți un comentariu